Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘ubat kurus homeopathy’

Rawatan jeragat berkesan tanpa perlu laser

Sunday, August 17th, 2014

Rawatan jeragat berkesan

jeragat

jeragat-muka

Ramai yang tidak faham dengan punca jeragat.Mereka beranggapan bahawa dengan menyapu krim dimuka dan makan beberapa produk makanan tambahan sahaja masalah mereka akan pulih.

Ini adalah konsep yang salah sama sekali dan hasilnya anda dibayangi kebingungan kerana sudah berkilo-kilo krim dicuba dan berpuluh-puluh produk digunakan masalah anda tidak pernah selesai.

Malahan ada yang menghabiskan beribu-ribu ringgit  membuat rawatan laser tetapi masalah selesai hanya seketika sahaja..Jeragat akan timbul  datang balik selepas beberapa bulan kemudian kerana punca jeragat bukan sahaja disebabkan kulit luaran sahaja.

Mengapa perkara ini terjadi  ?

Jawapannya mudah ringkas sahaja.Jeragat terjadi disebabkan oleh faktor hormon, genetik,cuaca dan penggunaan alat kosmetik yang mengandungi pengelupasan.Faktor umur adalah faktor utama. Kebiasaan jeragat terjadi kepada wanita yang berusia 25 tahun keatas. Perubahan hormon yang berlaku kepada mereka menyebabkan jeragat terjadi.

Perubahan hormon ini biasa berlaku?

  • Semasa proses kehamilan dan mengandung.
  • Selepas bersalin atau melahirkan anak.
  • Kedatangan haid yang tidak stabil.
  • Pra monopause
  • Monopuase
  • Penggunaan ubat-ubatan kimia yang menggangu hormon seperti pil perancang dll

Faktor yang kedua terjadinya jeragat ?

  • Penggambilan makanan kesihatan yang tercemar dengan bahan GMO dan sintentik.
  • Penggunaan pil vitamin dan makanan tambahan yang tidak berkualiti.
  • Pengambilan makanan yang tercemar dengan suntikan hormon seperti ayam,daging dll.
  • Penggunaan kosmetik yang mengandungi pengelupasan.

Faktor ketiga terjadi jeragat?

  • Dedahan cuaca panas yang terlampau dan lama.
  • Dedahan cahaya matahari yang mengandungi UV.
  • Bekerja ditempat panas dll.

Faktor pertama dan kedua adalah merupakan faktor yang terbesar dan faktor ketiga adalah faktor sampingan.

Jadi bagaimana nak rawat jeragat dengan berkesan ?

Penemuan saintifik dan sudah terbukti berkesan andalah menggunakan kaedah alternatif yang selamat dan berkesan menggunakan kaedah biochemic iaitu kaedah homeopati menggunakan garam tisu mineral.Bebas kesan sampingan sebab menggunakan mineral semulajadi dan bukannya bahan kimia serta boleh diambil oleh semua orang bahkan kanak-kanak sekali pun selamat.

Tetapi konsep perubatan homeopathy bukanlah bersifat “sniper” iaitu menembak tepat kepada masalah kesihatan seperti kebanyakkan ubat-ubat yang berkonsep “drug”. Sebaliknya remedi homeopathy menjadi “askar peninjau” yang mengenal pasti punca masalah dan akan bertindak merawat punca masalah tersebut. Tidak dinafikan kadang-kadang remedi homeopathy memang agak lambat, tetapi kesannya boleh diharapkan.
Ini bermakna jika merawat jeragat, bukan hanya jeragat sahaja yang dirawat tetapi remedi homeopathy akan merawat seluruh badan. Secara logiknya jika terjadi jeragat maka akan ada puncanya seperti masalah hormon yang menjadi masalah utama setiap wanita. Terjadinya jeragat pada seseorang wanita itu disebabkan oleh faktor mengandung, mengambil pil perancang dan hormone replacement therapy (HRT), di mana semuanya akibat masalah hormon. Selain dari faktor genetik, bangsa dan terdedah kepada sinaran matahari (UV).
Sepia 200

Penggunaan krim luaran sahaja tidak mencukupi bagi jeragat yang sudah lama terjadi dan sukar untuk dipulihkan.Oleh itu menjadi tanggungjawab kita memulihkan secara dalaman. Kini dengan teknologi biochemic daripada cabang homeopati.Kak Zu telah membawa masuk satu rumusan biochemic yang sudah terbukti memulihkan jeragat yang sukar pulih,jeragat yang jauh duduk dibawah kulit dan jeragat yang sudah lama dan merebak.namun begitu ia juga amat sesuai bagi mereka yang menghidapi jeragat biasa atau permulaan.

Remedy biochemic yang dimaksudkan adalah sepia 200. Remedy ini dihasilan daripada remedy garam tisu mineral yang sudah terbukti berkesan merawat jeragat. Sepia 200 dihasil dengan rumusan homeopathy yang begitu selamat sehingga kanak-kanak umur 6 bulan pun boleh mengambilnya tanpa sebarang kesan sampingan

Sepia 30, 200, 1M dan 10M (mengikut pontensi)

Sepia adalah remedy homeopathy yang mengaitkan semua masalah gangguan hormone (hormone imbalance), terutama yang terjadi kepada wanita melepasi umur 40 an yang akan terjadi perubahan di kulit seperti melasma, hyperpigmentation dan blackhead. Ketiga-ketiga masalah tersebut adalah berbentuk jeragat kehitaman atau coklat yang mencacat penampilan muka seseorang wanita.

Selain jeragat Sepia juga boleh membantu meringankan kesakitan sewaktu haid dan symptom menopause, masalah haid, kehilangan libido, rambut menipis dan kemurungan.

Sepia 200 bertugas memembaiki tisu-tisu dan sel -sel kulit yang mati, menyingkirkan kesan jeragat dan bintik-bintik hitam diwajah secara dalaman. Sepia 200 juga sungguh lembut tindakannya tanpa menyebabkan kesan pengelupasan yang akan menipiskan kulit. Selain itu sepia 200 memberi nutrisi yang baik untuk kesihatan kulit. Memperbaiki struktur kulit yang rosak dan mengenerasikan

Melasma Free

Masalah jeragat sering menganggu penampilan sesorang wanita, namun masalah jeragat jarang-jarang terjadi kepada lelaki. Ini ialah kerana jeragat atau melasma adalah berkaitan masalah hormon, dan boleh dikatakan wanita mengalami masalah ketidakstabilan hormon lebih kerap berbanding lelaki.   Kebanyakkan masalah kesihatan wanita adalah berpunca dari ketidakstabilan hormon seperti jeragat.

Kenapa Biochemic ?

Biochemic atau garam tisu adalah persediaan homeopathy di dalam bentuk mineral inorganic yang menyamai garam mineral yang terdapat di dalam tubuh manusia. Terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia, seperti yang telah dibuktikan oleh pengasas perubatan biokimia atau biochemic iaitu Dr Shuessler seorang doktor  Jerman yang mengkaji abu mayat pada akhir tahun 1880 dan mendapati terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia.

Pada pendapat Dr Shuessler 12 garam mineral ini amat penting untuk mengimbang aktiviti selular (cellular activity) dan kesihatan pada umumnya. Kekurangan garam mineral ini adalah amat kritikal untuk tubuh mengimbang sistem tubuh dan terjadi ketidakselesaan pada tubuh (dis-ease) . Penemuan ini telah memanfaatkan  jutaan orang dengan mengguna kaedah biochemic pada potensi rendah untuk membantu mempercepatkan penyerapan nutrient, proses ini akan menguatkan dan menambah tenaga kepada tisu-tisu yang hidup. Garam tisu akan memberi sokongan kepada fungsi sel yang lebih cekap mengekalkan tahap kesihatan pada tahap terbaik, menambah baik keadaan fizikal dan emosi.

Garam tisu akan membantu fungsi asas sel-sel termasuk mengimbang kuantiti air, penghadaman, menyahtoksin, elastisiti sel-sel, menambah oksigen, membekal nutrisi dan sodium-postasium pada kadar yang stabil. Kaedah ini telah terbukti berkesan lebih 200 tahun, malah amat selamat untuk bayi baru lahir, ibu mengandung dan dewasa. Melasma Free adalah gabungan beberapa remedi garam tisu yang digelar sebagai “bioplasma”. Bioplasma ini akan membantu mengimbang hormon dan akan menghapus jeragat atau melasma  yang menganggu penampilan anda.

Punca Jeragat (Melasma/Chloasma)

Punca terjadi melasma tidak dapat dikenalpasti sehingga kini, tetapi hasil dari kajian patologi (kajian penyakit), melasma mungkin berpunca dari pengambilan pil perancang, terapi penganti hormon (HRT dan progesterone), ubat penenang, sejarah di dalam keluarga dan  kerap terdedah kepada sinaran matahari. Kebanyakkan kes melasma atau  jeragat adalah berpunca kerana terdedah kepada sinaran uv yang terlalu kerap.

Kerap kali wanita mengandung juga akan mengalami jeragat, ia dipanggil chloasma. Wanita mengandung akan mengalami pertambahan hormon estrogen, progesterone dan melanocyte stimulating hormone (MSH) sewaktu trimester kedua dan ketiga. Begitu juga wanita yang mengambil terapi penganti hormon sewaktu pra dan selepas menopause, di mana hanya hormon estrogen yang menguasai tubuh wanita tersebut.

Cara terbaik untuk “consume” kedua-dua remedi ini dengan mengguna kaedah selang-seli kalau orang kampung saya kata “alternate”. Contohnya begini tidak semestinya di mulai dengan Sepia 200 atau Melasma Free.
Jika anda bermula dengan mengambil Melasma Free contoh hari pada hari Isnin, esoknya hari Selasa Sepia 200 pula.
  • Isnin – 4 biji Melasma Free di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Selasa - 4 biji Sepia 200 di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Rabu – Melasma free, ulang langkah seperti di atas
  • Khamis – Sepia 200, ulang langkah seperti di atas
  • Jumaat – dan seterusnya sampai habis dan order yang baru hehe…
Disarankan untuk mengambil selama 90 hari berturut-turut untuk mendapat kesan yang terbaik
FAQ
1. Saya hamil dan mengandung,boleh ambil remedy ini?
Boleh, sepia dan melasme free adalah remedy oral yang kaya dengan garam mineral dan baik untuk ibu-ibu mengandung dan anak dalam kandungan.
2. Adakah ubat ini dapat kelulusan dan ada KKM ?
Sepia,melasme free, carmino complexion cream dan merry gold soap bukan di lkasifikasikan sebagai ubat  dan tidak tertakluk dengan akta racun 1952. Oleh itu semua remedy single homeopathy bukannya ubat dan tidak perlu KKM.
3. Adakah remedy ini halal ?
Ya.sudah tentunya halal,kandungannya tiada unsur-unsur binatang dan meragukan.
4. Bolehkah ambil dengan ubat lain?
Boleh, jarakakan 1-2 jam dan jangan ambil serentak
5. Berapa lamakah tempoh keberkesanannya?
Tempoh bergantung pada masalah dan punca jeragat samada masalah hormon dll. Cadangan hendaklah diambil dalam tempoh 3-5 bulan untuk mendapatkan kesan terbaik dan penyembuhan secara holistik.
6. Bagaimanakah cara cepat nak membelinya?
Cara cepat sila SMS code M3 atau M4 ke 0123400557
7. Apa beza M3 dan M4?
M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream. Jika jeragat anda masalah berpunca daripada hormon,genetik set M3 memadainya. Jika jeragat berpunca daripada cuaca,dan dedahan panas serta kulit mengelupas set M4 baik untuk anda. Set M4 ini sesuai dan bagus sekali bagi mereka yang ingin mencatikakan kulit dan memutihkan secara semulajadi kerana cream carmino complexion yang digunakan sebelum tidur baik untuk nutrisi kulit.
8. Saya takut nak beli online,takut kena tipu?
Kami menjalankan perniagaan secara jujur di online sudah sekian lama. Pelanggan kami tiada masalah menerima pesanan mereka.
9. Berapa lamakah proses penghantaran?
Kami menggunakan khidmat poslaju.Anggaran sampai 1-3 hari bekerja di semenanjung. 2-5 hari bekerja di sabah dan sarawak.
10. Bilakah pesanan akan dipos jika bayaran sudah dibuat?
Kami akan semak bayaran anda dan jika bayaran sudah disahkan.Pengeposan akan dibuat pada hari yang sama bagi order sebelum 4 pm. Dan selepas 4 pm akan dipos keesokan harinya.
11. Produk ini asal dari mana?
Material produk diimport dari Pakistan dan India. Formulasi dibuat oleh pakar homeopathy Dr Anwar dari Malaysia.semua bahan yang digunakan halal dan suci.
Antara testimonial mereka yang sudah berjaya
lovelysuzie
Testimonial dr FB oleh lovely Suzie dah 10 kali laser jeragat masih tidak sembuh dengan remedy homeopatu jeragat sudah pudar.TQ pada suzie

wpid-photogrid_1393345585304.jpg

wpid-photogrid_1393311844673.jpg

testi33

testi3

testimonial

Order sila sms dengan code

M4   ke   0123400557

wpid-photogrid_1393345585304.jpg

Kini set rawatan jeragat M3 hanya RM150 sahaja terdiri daripada 3 produk iaitu Sepia 200,Measme free dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Kini set rawatan jeragat M4 hanya RM190 sahaja terdiri daripada 4 produk iaitu Sepia 200,Measme free,carmino complexion cream dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Apa beza M3 dan M4

M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream.

Order sila sms dengan code

M3   ke   0123400557

atau

M4   ke   0123400557



6CM menghapuskan benjolan lemak sukar

Wednesday, August 13th, 2014

6cmcm

Konsep “Multi-Ingredient” atau pelbagai ramuan membolehkan pil diet 6cm ini menjalankan pelbagai fungsi untuk menurunkan berat badan secara berkesan.

Mengikut kajian para saintis nutrisi, proses penurunan berat badan boleh berlaku dengan berkesan bila adanya faktor-faktor berikut:



Kesemua faktor-faktor ini telah diambil kira semasa membuat pilihan bahan-bahan untuk formulasi pil diet 6cm. Maka tidak hairan lah mengapa pil diet 6cm begitu berkesan sekali untuk menurunkan berat badan.

Konsep “Multi-Ingredient” jugalah yang membolehkan pil diet 6cm ini tidak memberi sebarang kesan sampingan kepada penggunanya. Logiknya mudah saje….


Kesemua 12 ramuan pil diet 6cm ini, fungsi utamanya adalah untuk turunkan berat badan. Tapi kesan sampingan dari setiap satu bahan itu, menjadi tiada langsung kerana gramnya yang sudah menjadi terlalu kecil bila dibahagi 12. Iaitu hanya purata 0.04g dalam setiap satu kapsul. Inilah kelebihan pil diet 6cm!

more info klik sini



Set jerawat bio t3 skin forte

Monday, July 14th, 2014

set-jerawat-1

Seorang gadis remaja berumur 15 tahun, yang dibawa ibu bapanya untuk mendapat nasihat mengenai jerawat anak gadis mereka yang tidak pernah “settle”. Anak gadis pasangan pertengahan 40an itu berwajah cantik tetapi kulit mukanya agak kusam dan berminyak. Bertubuh langsing, pemalu dan cepat sensitif. Jerawat akan mula keluar dengan “meriah” sebelum kitaran haid. Selain dari itu gadis tersebut juga alami masalah haid tidak teratur.

Setelah meneliti simptom dan karekter gadis tersebut saya memberi ;

  1. Pulsatilla 30 untuk dimakan/dihisap 3x sehari sewaktu perut kosong selama 2 minggu dan stop selama 2 minggu dan sambung semula selepas 2 minggu.
  2. Set Hapus Jerawat Bio-T3 (seperti di gambar) – krim ini diperkaya dengan Vitamin-E, Kolagen dan Aloe Vera sebagai agen pelembab.

Hasilnya jerawat gadis tersebut telah kecut selepas 3 hari dan muka menjadi agak bersih selepas 7 hari. Selepas 30 hari muka gadis tersebut telah bebas dari jerawat. Selepas 30 hari pasangan tersebut membawa gadis tersebut berjumpa dengan saya semula dan kulit mukanya kembali bersinar, cerah dan gebu… malangnya dia tak sudi menyumbang gambarnya untuk dikongsi.

Susulan selepas itu saya memberi Feminex untuk membantu mengawal hormon agar kitaran haid gadis tersebut mengikut masa yang sepatutnya.

Set Hapus Jerawat – Bio-T3 For Acne With Collagen & Vitamin E

Bio-T3 For Acne – Set Hapus Jerawat

Set Bio-T3 For Acne mengandungi 3 produk yang dihasilkan dengan bahan homeobotanical homeopathy  yang berasaskan bunga-bungaan, buah-buahan, kolagen dan pati minyak yang bermutu tinggi. 3 produk tersebut ialah:

  • Acne Natural Treatment
  • Non-Foaming Deep Cleanser
  • Acne Lift On Gel

Kebaikan produk ini;

  • Selamat, semulajadi dan pantas bertindak
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Melembabkan kulit secara semulajadi
  • Merawat dan mengecutkan jerawat
  • Menghilangkan parut baru
  • Mencerahkan kulit
  • Menjadi agen anti-penuaan, menghilangkan kedutan dan menjadikan kulit sihat dan bersinar

Cara mengguna set ini :

1. Bio-T3 For Acne Cream

Cara mengguna:

Sapu krim dengan rata ke semua kawasan yang dijangkiti jerawat, walaupun tanda (spot) jerawat sudah tidak kelihatan. Krim jerawat ini bertindak sehingga ke bawah permukaan kulit dan membantu untuk menghalang tanda baru dari terjadi. Krim ini digunakan selepas muka dicuci dengan Deep Cleanser atau sabun seperti Merry Gold atau Carmino Complexion Soap (CCS)

2. Non Foaming Deep Cleanser (tanpa buih)

Cara mengguna:

Cuci muka anda dengan air suam bertujuan untuk membuang kotoran yang menyebabkan pori-pori tersumbat dan juga membantu peredaran darah bergerak dengan lancar. Pastikan anda membilas muka anda dengan air biasa untuk menguatkan pori-pori anda semula. Berhati-hati, air yang terlalu panas atau terlalu sejuk akan merosakan kapilari.

Sapu Deep Cleanser ke muka dan tengkuk, ratakan dan bergerak (sapu) dari bawah ke atas. Bermula dari pipi, hidung dan kening urut dengan gerakan menolak ke luar. Biarkan Deep Cleanser selama beberapa minit untuk menyerap ke kulit, ini akan membantu Deep Cleanser untuk mengeluarkan kotoran, daki dan minyak, produk ini juga akan melembabkan kulit anda dengan formula yang lembut dan selamat. Bilas muka anda dengan air sejuk dan di ikuti air suam untuk memastikan kesemua cleanser telah dibersihkan.

3. Acne Lift On Liquid With Tea Tree Oil

Sangat berkesan untuk menghalang bacteria Propionibacterium acnes dari menyebabkan jerawat merebak dan mengecutkan jerawat.

Cara mengguna :

Selepas mencuci muka dengan Deep Cleanser, ambil kapas dan basahkan, picit Lift On Gel secukupnya ke kapas dan sapu ke seluruh kawasan yang dijangkiti jerawat. Boleh digunakan 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam atau bila-bila masa diperlukan.

Fragaria untuk kulit putih dan gebu serta hilangkan jeragat

Monday, July 14th, 2014

fragaria

Set 3 remedi Sepia 200, Melasma Free dan FRAGARIA VESCA 30c (Set Jeragat SMF) adalah set jeragat Homeopathy yang hebat, ianya boleh diambil tanpa sabun Merrygold ini ialah kerana Fragaria vesca 30c mampu menghapuskan jeragat dan mencerahkan kulit didalam masa yang sama. Fragaria vesca 30c akan membantu Sepia 200 dan Melasma Free untuk mempercepatkan proses menghapus jeragat.

Gabungan mantap 3 remedi seperti berikut

  1. Sepia 200 amat efektif untuk rejunevasi hormon yang tidak stabil seperti membantu didalam masalah haid yang tidak teratur , pra-menopause dan menopause.
  2. Melasma Free amat efektif untuk memberi rejunevasi sistem saraf, melancarkan perjalanan darah dan membantu membekal oksigen secukupnya ke dalam darah.
  3. Fragaria vesca 30c sebagai suplemen nutrisi ke kulit. Fragaria vesca mengandungi lebi 20 bahan yang bermanfaat kepada tubuh dan kulit seperti potassium, vitamin-c, omega 3 fatty acid, gula, magnesium dan lain-lain lagi bahan seperi antioxidant untuk menghalang dari terjadinya kerosakkan sel. Fragaria vesca juga mempunyai manfaat yang tidak terhingga untuk gigi, gusi dan mulut. Pengambilan secara berkala Fragaria vesca juga mampu menghalang dari terjadinya batu (calculi) didalam organ seperti pundi kencing, buah pinggang dan hempedu.

Paling penting kesemua remedi ini selamat, tidak merbahaya dan tidak menjadikan anda ketagihan, Remedi Homeopathy disediakan didalam dos sangat kecil dan hampir tidak boleh dikesan oleh alat pengukur dimakmal. Malah ada yang menyifatkan remedi Homeopathy adalah temberang semata-mata kerana langsung tidak terkesan bahan yang terdapat didalam remedi homeopathy tetapi maklumbalas adalah sebaliknya… remedi homeopathy memang boleh diharapkan dan kesannya juga amat mengujakan kepada yang telah mencubanya.

Oleh itu tidak hairanlah jika kini trend telah berubah kepada pengambilan suplemen sintetik kepada suplemen Homeopathy untuk kecantikkan seperti mengatasi masalah jeragat, jerawat dan mencerahkan kulit.

Wanita yang berkulit cerah, gebu dan mulus seringkali mendapat perhatian, sama ada di alam akademik atau pun pekerjaan. Ini adalah lumrah alam, dan sebahagian besar lelaki akan memilih gadis yang berkulit cerah untuk dijadikan isteri.

Fragaria vesca 30c disediakan didalam bentuk cecair (seperti didalam gambar). Di dalam botol kaca yang disediakan “dropper” untuk memudahkan pengambilan. Mengikut kajian yang dilakukan oleh pakar-pakar Homeopathy, kulit akan kelihatan lebih cerah selepas 3 bulan. Walaubagaimana pun terdapat maklumbalas dari pengguna sebelum ini, kulit menjadi lebih cerah, sihat dan gebu selepas 30-60 hari. Keserasian diantara tubuh dan remedi juga memainkan peranan yang penting sama ada Fragaria vesca mampu memberi kesan yang cepat atau lambat .

White kidney bean menghalang penyerapan kabohirat berlebihan

Sunday, May 18th, 2014

white-kidney-bean

As salam dan selamat sejahtera.

Sudah agak alam Kak Zu tidak menulis artikel diblog ini.

Kali ini Kak Zu nak ulas mengenai bagaimana menyerap penyerapan kabohidrat yang berlebihan bagi tujuan mengurang berat badan dan mendapat kesihatan yang sihat bagi mereka yang menghidapi diabates. Kacang ginjal putih atau disebab dalam bahasa inggerisnya white kidney bean memang berkesan untuk menghalang penyerapan kabohidrat yang berlebihan didalam badan.

Sebagaiamana yang kita ketahui kabohidrat yang berlebihan yang kita ambil sehari akan menyebabkan pertamabahan berat badan. Ini tidak baik untuk kesihatan badan, Sebagaimana yang kita ketahui masyarkat Asia yang makanan rujinya adalah makanan yang tinggi kabohidrat yang kurang kompleks menyebabkan mereka terdedah kepada masalah obesiti.Kalangan obesiti dikalangan masyarakat Asia telah menyebabkan mereka mengalami pelbagai masalah kesihatan seperti diabetes,,tekanan darah tinggi dan mempunyai kolesterol yang tinggi.Disamping gaya hidup stress dan kurangnya bersenam.

Oleh itu amalan makan white kidney bean sebelum makan terutama sebelum sarap dan dalam diet harian dapat membantu anda mengurangkan berat badan.Salah satu daripada kandungan 6CM adalah bahan white kidney bean yang diproses dengan teknologi tinggi daripada makmal farmasi swiss pharma. Kualiti white kidney bean dalam setiap kandungan 6CM adalah yang terbaik didunia dan organik.

Oleh itu,bagi mereka yang suka makan nasi adalah dinasihatkan makan white kidney bean dalam diet harian mereka untuk menyelakkan peyerapan kabohidrat yang berlebihan dalam badan yang menyebabkan anda bertambah berat badan

Makan nasi tetapi badan masih slim dan kurus

Monday, April 21st, 2014

Anda wanita susah kuruskan badan?

Wanita biasa susah kurus disebabkan sel lemak lebih banyak dan tepu berbanding lelaki.

Lelaki biasa punya kadar metabolisme lebih tinggi banding wanita.Otot massa yang lebih membuatnya lebih cepat bakar kalori banding wanita

Mesti tensionkan?

Jangan bimbang ramai dah kurus dengan cara ini.

Tak perlu sekat makan dengan tidak makan nasi dan sebagainya tapi masih boleh pecah lemak-lemak hodoh di badan.

Penemuan baru dalam kaedah pelangsingan badan melalui pengambilan suplemen (3M) Membakar, Menyekat & Mengekalkan.

Produk pelangsingan dengan teknologi terkini. Dihasilkan di Switzerland oleh syarikat farmaseutikal SwissPharma.

Selamt dan bebas kesan sampingan

6cm Lipo Thyn.

Bahan-bahan utama dari sumber semulajadi yang digunakan untuk menghapuskan lemak.

1. Rumpai laut Wakame – membantu membakar lemak di dalam sel.

2. Asid sitrik hydroxy – sumber dalam Garcinia ekstrak untuk menghalang pengumpulan lemak di dalam badan.Mengurangkan selera makan. Tiada kesan sampingan kerana ia adalah herba semula jadi dan boleh mengawal metabolisme.

3. Ekstrak daripada ‘White Kidney Bean’ berupaya menghalang kanji makanan dan gula yang kita makan dari diserap terus tetapi masih menggunakan sebahagian tenaganya.

.4 Ekstrak Kaktus – kaya dengan serat. Ia mempunyai ciri-ciri khas yang akan memerangkap lemak daripada bahagian atas perut dan menyingkirkannya dari badan secara semulajadi. Sistem perkumuhan dipertingkatkanseterusnya mencegah pengumpulan bahan buangan dengan mengurangkan potensi masalah usus.

5. Placenta Salmon – membina kolagen kepada badan untuk menyuburkan dan menegangkan kulit agar kelihatan lebih muda, berseri dan tidak kering.

6. Capsicum – Ekstrak lada membantu untuk mengurangkan berat badan. Mengurangkan pengumpulan lemak di bahagian-bahagian yang berlainan di badan dengan memecahkan lemak lebih cepat daripada biasa.

Mempercepatkan kesan metabolisme secara semulajadi.

Kesan Utama 6cm.

Menyekat – Menyekat lemak dan tepung masuk ke dalam badan.

Membakar – Membakar memakan lemak yang terkumpul di dalam badan.

Mengekalkan – Diperbuat dari bahan-bahan yang boleh mengekalkan keseimbangan pengumpulan lemak supayaberat badan tidak naik secara mendadak selepas berhenti pengambilannya.Lemak di lengan dan pinggul saya dikurangkan, ya! kulit pun tegang. Bukan anda sahaja boleh merasainya, malahorang-orang di sekeliling anda pun akan perasan. Kulit yang berseri dan halus. Tiada lagi kesan ‘Yo-yo’ selepas anda berhenti mengambilnya.

Setiap botol mengandungi 30 kapsul.

Bahan-bahan:Alpha lipoic Acid, Beta Glukan, Cactus Extract, Capsicum (Cayenne), Chitosan, Kromium, Fucoxanthin (EkstrakKelp), Garcinia Extract, L-Carnitine L-Tartrate, Orlistat, Salmon Placenta Extract. White Kidney Bean Extract.

Cara pengambilan: satu tablet sehari, 30-60 minit sebelum sarapan pagi dan minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari.

6cm ideal bagi orang-orang yang mempunyai masalah berat badan seperti lebihan lemak di bahagian perut, lengan dan paha. 6cm memang berkesan dan selamat.

Sudah ramai yang puashati dengan 6cm untuk membantu mengekalkan bentuk yang cantik sepanjang masa.

Pil 6cm

Friday, February 21st, 2014

ubat-slim-dan-kurus-berkesan

Ramai orang bertanya kepada Kak Zu untuk nasihat mengenai pemakanan dan kehilangan berat badan , dan Kak Zu melihat bahawa begitu ramai orang masih berpegang kepada kepercayaan lama dan tidak berjaya tentang makanan , pemakanan dan berat badan. Kak Zu fikir kita meletakkan terlalu banyak amanah dan pendapat orang lain apabila kita perlu bermula beralih kepada diri kita sendiri. Dengar apa yang orang lain katakan , tetapi memilih dan memilih apa nasihat kerja-kerja untuk anda. Satu perkara yang saya tahu pasti adalah bahawa kehilangan berat badan bukan sejenis satu saiz untuk semua benda.

Walaupun Kak Zu tidak mengikut mana-mana set peraturan , terdapat tema yang sama yang berlaku hingga ke hari ini apabila ia datang kepada bagaimana  pendekatan makan , dan ia berpusat di akal . Ia telah membawa kepada saya mengurangkan berat badan dan mendapatkan kesihatan dengan cara itulah seimbang , sihat , semula jadi , mampan dan yang paling penting , menyeronokkan .

1. Kak Zu tidak mengira kalori.

kak Zu boleh memberitahu anda bahawa Kak Zu telah tidak dikira kalori sekali sepanjang perjalanan ini penurunan berat badan. Jika donat dan sekeping buah-buahan boleh mempunyai jumlah kalori yang sama , bagaimana boleh ini mungkin menjadi cara yang betul untuk pergi tentang mengurangkan berat badan ? Matlamat saya bukan untuk melihat nipis ; ia menjadi sihat dan makan makanan berkhasiat.

2. Kak Zu makan karbohidrat. Banyak daripada mereka .

Masih hingga ke hari ini orang bertanya kepada saya jika Kak Zu makan karbohidrat. Ya, sudah tentu Kak Zu lakukan. Itu adalah satu kegilaan bodoh bermula beberapa tahun yang lalu, dan ia tidak masuk akal sama sekali. Anda perlu karbohidrat untuk hidup. Tidak, Kak Zu tidak makan kek, kuih dan pai sepanjang masa, tetapi karbohidrat sihat? Setiap masa.

3. Kak Zu tidak pernah menggunakan istilah diet biasa seperti ” hari menipu . ”

Hari yang menipu ? Apakah yang juga bermakna ? Kak Zu tuntuk berasa bersalah mengenai keputusan yang saya buat . Jika Kak Zu makan sesuatu yang bukan perkara yang terbaik untuk Kak Zu , kak Zu berfikir secara positif. Kak Zu tidak menyesal dengan keputusan atau rasa bersalah.

4. Kak Zu snek apabila lapar.

Sesetengah orang mengatkan tidak pada makanan ini. Anda boleh makan tetapi hendaklah tahu had dan batasan.

5. Elakkan stress

Elakkan stress dan tekanan.Ini akan membuat anda akan gembira dan ceria

Mengatasi masalah jerawat dan rawatan berkesan

Sunday, February 16th, 2014

jeragat

Sepia 200 dan melasme free

Sepia 200 & Melasma Free dan Beberapa “Single Remedy”  Untuk  Merawat Jeragat Kaedah Homeopathy Mengikut Simptom Jeragat Yang Di alami.

Kesan tompokan berwarna keperangan atau kadang-kadang agak kehitaman yang kerap kali terjadi di muka kerana perubahan hormone sewaktu mengandung atau sewaktu mengambil perubatan kawalan kehamilan.

Terdedah kepada matahari  adalah salah satu factor terjadi jeragat.
Set jeragat Sepia 200 dan Melasma Free adalah produk yang berasaskan 100% bahan semulajadi homeopathy sangat membantu untuk mengurangkan atau menghilangkan terus jeragat di muka.

Kebiasaan perubahan akan dapat dikesan selepas 30-40 di mana jeragat akan mula berkurangan. Bagi kes-kes jeragat yang ringan akan hilang sepenuhnya di dalam tempoh 90-120 hari.

Selain Sepia 200 dan Melasma Free terdapat remedy tunggal (single remedy) yang sangat-sangat membantu untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Single remedy ini akan memfokus kepada symptom jeragat itu sendiri sementara Sepia 200 dan Melasma Free akan membantu menstabilkan hormone  yang sedang bercelaru.

Langkah pencegahan

Elakkan dari kerap terdedah kepada cahaya matahari dan guna krim penghalang UV yang sesuai.
Jangan gunakan bahan pencuci yang keras dan kuat. Guna sabun atau pencuci yang rendah pHnya.
Tambah pengambilan makanan yang tinggi folic acid, sayuran yang berdaun hijau, gandum, asparagus, broccoli, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Menurunkan berat badan dengan menyekat lemak dan kabohidrat

Monday, November 11th, 2013

Bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan menggunakan kaedah biorhythms semula jadi badan anda!

6cm menawarkan penyelesaian kehilangan berat badan yang berkesan yang bekerja dengan biorhythm semula jadi dalam tubuh.

Formula unik 6cm mengandungi bahan-bahan pemakanan yang unik asal secara semula jadi keberkesanan optimum pada siang hari dan malam, membuat anda sihat manakala kehilangan berat badan dengan menyediakan rangkaian penuh nutrien kepada tubuh badan anda yang normal, kehidupan yang aktif.

6cm adalah satu penemuan yang benar-benar inovatif bagi menurunkan berat badan, ubat oral yang digunakan untuk membantu orang ramai mengurangkan berat badan. Ia diperbuat daripada bahan-bahan yang lengkap yang membina kualiti tertinggi dan potensi ubat penurunan berat badan.

Formula 6cm diformulasi di  SwissPharma Group from Switzerland, ^cm bertindak dengan 3 cara iaitu Block,Burn ,Maintain.

slim

1. Block lemak dan kabohidrat yamg menyebabkan berat badan bertambah

2, Burn lemak dan mengurangkan kalori untuk penurunan berat badan

3. Mengekalkan berat badan supaya tidak turun naik

gambar-6-cm


bahan-bahan:

Milik 500 mg gabungan Raspberry Keton, Orlistat, Kromium, Zink, Capsicum (Cayenne), Chitosan, Beta Glukan, PTK, Fucoxanthin, Putih buah pinggang kacang, Salmon Placenta

Hasil menggunakan 6 cm diet pills

Dalam masa sebulan anda akan kurangkan 6cm ukur pinggang dan berat badan anda akan turun

6cm diet pills

nc

Garcinia cambogia pure turunkan berat badan

Thursday, September 12th, 2013

Garcinia Extra Strenght

Video Kajian

Doktor-doktor seluruh dunia memanggil Garcinia Cambogia “pil ajaib” untuk menurunkan berat badan kerana keberkesannya

Ditanam di India dan beberapa bahagian Asia selama berabad-abad, Garcinia Cambogia adalah buah yang semakin disedari oleh pakar pemakanan Barat dan pakar-pakar diet kerana keberkesannya menurunkan berat badan dengan segera tanpa kesan sampingan. Kedai-kedai seluruh dunia diserbu kerana  selebriti doktor yang terkemuka mengisytiharkan garcinia cambogia ‘Keajaiban’ dalam menurunkan berat badan secara semulajadi..Penyelesaian untuk masalah menurunkan berat badan akhirnya ditemui dengan buah ajaib ini.

garcinia-cambogia-extra-strenght

Biasanya, kami tidak mengesyorkan suplemen “berat”, terutamanya penurunan berat badan tambahan. Sebagai pakar pemakanan, saya percaya bahawa kunci kepada penurunan berat badan adalah diet yang sihat dan senaman, tetapi terdapat beberapa makanan super yang luar biasa yang boleh memberi rangsangan tambahan untuk menurunkan berat badan secara semulajadi.Makanan super khususnya, Garcinia Cambogia, mencetuskan fenomena dalam media utama, dan penyelidikan tentangnya  benar-benar mengkagumkan.

Ia bukan dakwaan kosong tanpa sebarang bukti dan fakta klinikal.

Kajian klinikal yang dibuat terhadap 135 orang-orang yang telah mengambil 1600mg Garcinia Cambogia dan dipantau ketat untuk hanya 3 minggu. Rata-rata peserta kajian  hilang 19 kg. Itulah 18% daripada keseluruhan lemak badan dan berat badan 12.5%.

Tiada kesan sampingan yang dilaporkan. Ini adalah maklumat yang sangat menarik dan salah satu sebab mengapa  Garcinia Cambogia adalah senjata yang paling berkesan terhadap wabak obesiti di negara kita.

Kajian ini secara faktanya tidak  menyuruh peserta kajian menukar diet atau rutin harian mereka semua. Mereka hilang purata 19 kg dalam 3 minggu tanpa senaman atau mengubah diet anda.

Garcinia Cambogia ekstrak telah terbukti untuk menyekat kandungan lemak yang sebenar dalam tisu lemak tanpa perlu bersenam yang  membosankan dan meletihkan. Di samping itu, ia mengekalkan komposisi jisim otot badan. Ini adalah cara penurunan berat badan yang dicadangkan oleh sebahagian besar doktor-doktor dalam bidang penurunanan berat badan.

Apakah Garcinia Cambogia, dan bagaimana ia berfungsi?

Garcinia Cambogia kelihatan seperti Labu kecil dan berwarna hijau ,berbentuk bujur.Komponen aktif dalam garcinia cambogia, asid hydroxycitric (CITRIN), telah terbukti secara klinikal untuk menggalakkan pembakaran lemak yang positif dan menyekat nafsu dan selera makan yang tinggi tanpa menyebabkan keletihan.CITRIN semulajadi dalam Garcinia Cambogia telah menunjukkan untuk mempercepatkan metabolisme . Dalam ujian klinikal dan telah menjadi ejen penurunan berat badan dalam membakar lebihan lemak yang disimpan dengan benar-benar berkesan.

CITRIN menghalang enzim lyase citrate yang dikenali sebagai pemangkin dalam proses metabolik menukar lebihan karbohidrat kepada lemak. Sebaik sahaja proses ini dihalang oleh CITRIN, reaksi semulajadi adalah untuk meningkatkan pengoksidaan karbohidrat yang boleh mengakibatkan penurunan berat badan yang drastik.

Testimonial sebenar dan keputusan yang sebenar

Media sosial telah dibanjiri dengan testimonial pengguna-pengguna yang gembira, tidak sabar-sabar untuk berkongsi kisah kejayaan mereka tentang hasil keberkesanan Garcinia Cambogia . Di Facebook menyiarkan salah satu daripada page pakar kesihatan yang terkenal , Nancy Darce menulis, “Saya telah menggunakan Garcinia Cambogia selama sebulan dan saya hilang 12 kg, dan saya tidak lapar  sama sekali. Jadi saya boleh katakan ia bekerja dengan baik untuk tubuh badan saya. Sasaran saya adalah untuk  5 kg  lagi”

Di lain posting, Jean Frizzell menulis, “Saya telah  menggunakan Garcinia Cambogia selama dua minggu dan telah kehilangan berat badan sebanyak 9.5 Kg. Apa yang jelas adalah lemak perut saya berjaya dikurangkan! Ia seolah-olah bekerja untuk saya” Pengguna lain, Lori Holmes dari Massachusetts, menulis, “Saya telah mengambil Garcinia Cambogia selama sebulan dan kini dan telah kehilangan 13 kg dan 2 inci dari pinggang saya.”

Bagaimana anda boleh mengelakkan membeli produk Garcinia Cambogia yang tidak berkesan?

Kami pasti anda telah mencuba banyak produk kehilangan berat badan yang berbeza yang semua berjanji untuk melakukan perkara-perkara yang menakjubkan.Hakikatnya sebaliknya dan tidak berkesan. Banyak produk yang dirumus dengan teknologi pembungkusan dirumah dan peratus kecil garcinia dalam produk mereka untuk keuntungan lebih. Ini menyebabkan produk tersebut tidak berkesan dan mahal dan yang penting tanpa penurunan seperti yang diharapkan.

Terdapat beberapa faktor untuk mempertimbangkan apabila mencari produk Garcinia Cambogia ekstrak. Garcinia cambogia dari mana berasal? Adalah ekstrak 100% tulen? Adakah ia mempunyai dos yang betul setiap hidangan? Adakah ia mengandungi lebih 60% CITRIN (hydroxycitric asid)? Ia dihasilkan di dalam makmal berdaftar FDA? Ia dihasilkan di bawah garis panduan ketat FDA?

Tips sungguh mudah hanya garcinia extra strenght yang dikeluarkan oleh Raksa Herbs dan berasalah daripada kilang GMP,FDA dan halal dari Thailand sahaja memenuhi piawaian seperti dalam kajian diatas.

Lihat apa kata Dr Oz yang mengesahkan garcinia yang dihasilkan oleh syarikat ini tulen dan memenuhi piawaian untuk menurunkan berat badan.

Video testimonial

Ingin turunkan berat badan dan tampil bergaya klik button dibawah segera

buynow

Blog Widget by LinkWithin