Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘putihkan kulit’

Memutihkan kulit dan menghilang parut

Monday, September 3rd, 2012

tamrind-salt-scrub

Salam sejahtera dan salam ceria semua

Post kali ini Kak Zu ingin memberi beberapa tips tentang bagaimana hendak memutihkan diri dan memanjakan kulit seperti pergi ke SPA.

Ramai yang bertanya pada Kak Zu,ada jual produk SPA? Jawpan Kak Zu memang ada tapi buat masa sekarang Kak Zu masih dalam peringkat meletakan harga yang bersesuaian.Sebab kebanyakan produk SPA yang Kak Zu bekalkan kebanyakan “highh quality” dan harga sudah semesti agak mahal. Oleh itu Kak Zu kemungkinan akan mengeluar produk yang mampu milik dan boleh DIY dirumah.

Berbalik pada tajuk post diatas, cara terbaik bagi mereka ingin memutihkan kulit adalah dengan mengamalakan makan glutahione dan juga menggunakan tamarind scrub SPA dan juga mangosteen scrub SPA. Perubahan ketara akan dapat dilihat setelah mencuba produk ini pada kali pertama sahaja.

Parut pula anda boleh mengambil bio t3 skin forte set parut yang sudah terbukti berkesan menghilang parut.Parut biasa akan mengambil masa 5-18 minggu bergantung pada tahap parut yang dialami.



Testimonial CenGreen C-G series

Monday, June 4th, 2012

Salam sejahtera

Oleh kerana terlalu ramai yang berminat dengan produk kulit cengreen C-G Series dalam merawat kulit muka seperti menghapus jeragat,memutihkan kulit,tegangkan kulit dan merawat jerawat. Kak Zu masuk 2 testimonial dahulu mereka yang sudah memakai produk ini

testimoni-3-sebelum

testimoni-3selepas

testimoni-1-sebelum

testimoni-1selepas

Kebiasaannya digalakan ambil 1 set supaya nampak perubahan yang positif dan jimat belanja bila ambil satu set

Nanti Kak Zu upload lagi banyak gambar dan testimonial jika ada kelapangan masa

Maklumat produk boleh rujul web zuzila.com



Muka licin dan berseri-seri dengan biochemic

Sunday, September 27th, 2009

Salam sejahtera kepada pembaca blog ini.

Agak lama Kak Zu tidak post. Mungkin sebab mood raya dan sibuk sedikit dalam bulan september ini.

Post kali ini Kak Zu nak cerita sedikit tentang kelebihan mengamalkan produk biochemic iaitu salah satu cabang homeopathy.kebiasaanya produk biochemic ini dibuat daripada sukrosa (gula-gula manis). Biochemic atau garam tisu sebenarnya sudah lama diamalkan oleh pengamal homeopathy dan kebelakangan ini begitu popular disebabkan perubatan allupathy atau ubat yang berasaskan bahan kimia tidak berkesan untuk merawat penyakit secara holistik. Kebiasaan perubatan allupathy hanya menahan sakit,memendamkan simptom penyakit hanya buat seketika. Bila habis sahaja ubat, penyakit akan datang kembali dan berulang-berulang.

Dalam revolusi komestik, ramai yang inginkan muka cantik dan berseri-seri tanpa memikirkan produk komestik dipasaran kebanyakannya mengandungi bahan kimia seperti bahan pemutih yang merbahaya pada manusia dalam jangka masa panjang. Ramai yang terpengaruh kerana kesannya cepat. Tetapi dalam jangka masa panjang anda juga terdedah kepada kanser kulit dan sebagainya.

Oleh itu, kesedaran masyarakat sudah mula beralih kepada perubatan homeopathy dan biochemic yang 100% bebas daripada kesan sampingan.Walaupun kesan ubat atau remedy homeopathy ini memakan masa tetapi berkesan dan selamat. Ramai penghidap jerawat,parut dan masalah kulit sembuh beransur-ansur setelah menggunakan produk biochemic seperti bio acne scar,biochemic with collagen dan sebagainya.

Cara makan yang cukup mudah.Hanya perlu dikemam dibawah lidah.Rasanya manis seperti gula membuat ia disukai oleh semua orang. Biochemic ini juga sesuai unutk kanak-kanak walaupun berumur 4 bulan.Ini menunjukkan remedy ini cukup selamat.

Jika anda ingin memncuba produk biochemic anda boleh lawat kedai online zuzila.com

Bertemu lagi di post akan datang. Semoga semua ceria

Testimonial pengamal BC-04

Tuesday, September 1st, 2009

Salam ramadhan al mubarak daripada Kak Zu untuk semua pembaca blog,

Dibawah ini Kak Zu nak kongsi sedikit testimonial daripada saudari Ayu melalui ruang chat box yang mengamalkan BC-04 atau dikenali sebagai Biochemic Nutrient Skin with Collagen. Sebagaimana yang kita ketahui umum biochemic terdiri daripada 12 garam tisu yang terdapat dalam badan manusia. Biochemic adalah bahan yang lembut.Ini dapat dibuktikan,jika anda tidak percaya anda boleh makan atau kemam 1 botol mengandungi 300 biji sekaligus nescaya tiada apa-apa mudarat yang berlaku.

Berlainan pula dengan ubat allupaty seperti paracetamol atau panadol.Cuba telan 300 biji nescaya keracunan dan kemungkinan akan membawa maut jika tidak mendapat rawatan segera. Rasanya yang manis dan cara makan hanya perlu kemam sahaja membuatnya senang diambil.Malahan kanak 6 bulan pun boleh mengambil tanpa kesan mudarat.Ini membuktikan biochemic adalah ubat semulajadi yang terdapat dalam tubuh badan kita.Anda bukan sahaja dapat memutihkan kulit secara semulajadi tanpa bahan pengelupasan tetapi juga merawat kulit berkedut dan awet muda

testibc04

Petua muka putih,cantik,tegang dan hilang kedut

Sunday, May 10th, 2009

masalah-kulit-berkedut

Salam Ceria daripada Kak Zu untuk semua pembaca blog, Untuk artikel kali ini Kak Zu nak berikan tips tentang bagaimanakah nak jaga muka yang sudah mulai kedut dan kusam. Dalam erti kata , muka sudah tidak berseri-seri kerana usia sudah mula meningkat naik.

Ramai yang bertanya Kak Zu, macamana nak putihkan muka,nak bagi kulit tegangĀ  dan cantik. Yalah, perempuan ni kan bab cantik sanggup berhabis duit.Kalau tak jangan tak namanya perempuankan!. Masalah kulit timbul disebabkan kekurangan sumber colagen yang ada dibawah kulit kita.

Sekarang anda berpeluang untuk menggantikan kolagen yang telah hilang pada wajah anda dengan menggunakan sejenis fomula yang dihasilkan dari kolagen ikan. Fomula ini yang benar-benar mampu untuk membina kembali kulit dari setiap sudut. Ini semua dapat dilakukan tanpa suntikan mahupun pembedahan.
Setelah umur menjangkau 25 tahun, tubuh seseorang akan kehilangan daya untuk menghasilkan kolagen. Untuk melawan proses penuaan ini, seseorang perlu menggantikan kolagen yang telah pun hilang.

Sekarang anda sudah tahu,mengapakah proses penuaan berlaku,apabila usia meningkat atas 25 tahun keatas. Kolagen daripada ikan ini sungguh berkesan,Jadi kalau nak muka cantik,licin,tegang,putih dan berseri-berseri ambil sumber kolagen. Banyak produk dipasaran yang anda boleh cuba. Tapi bagi Kak Zu yang sudah menggunakan B White dan Gluta hampir 2 tahun.Kak Zu, memang puas hati kerana hasilnya tak sampai 2 minggu dah dirasai. Jadi tepuk dada tanya selera. Jika berminat nak tahu tentang produk yang Kak Zu nyatakan sila klik link ini


Blog Widget by LinkWithin