Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘pil kurus’

Testimonial masalah jeragat dan cara rawatan berkesan

Sunday, March 9th, 2014



12 langkah mengekalkan berat badan

Sunday, April 14th, 2013

weightloss

Anda baru sahaja berjaya menurunkan berat badan dan berasa bimbang berat badan anda naik kembali. Walaupun kenaikan  berat badan mungkin berasa tidak dapat dielakkan. Malah analisis baru-baru ini oleh National Weight Control Registry mendapati pengekalan berat badan jangka panjang adalah sesuatu yang boleh dikekalkan jika anda mengikuti tingkah laku utama yang berikut.

Di bawah ini, 12 cara atau tips daripada pakar diet dan pelaku diet yang berjaya mengekalkan berat badan daripada naik kembali.

1. Membina otot lebih padat tanpa lemak. Mengekalkan, atau bahkan meningkatkan, metabolisme anda dengan terus membina otot tanpa lemak. “Otot mempunyai metabolisme yang lebih tinggi daripada lemak ,” jelas Emily Banes, RD, pakar pemakanan klinikal di Houston Northwest Medical Center. Jika anda tidak lagi melatih otot dengan latihan seperti angkat berat atau intensiti tinggi kemungkinan berat badan anda akan kembali kepada berat badan asal adalah tinggi.

2. Melawan kelaparan dengan lebih banyak makanan berfiber . Kajian University selama tiga tahun terhadap 284 wanita berusia antara 25 dan 45 tahun  mendapati bahawa mereka dapat mengeklakan berat badan apabila dapat mengawal rasa kenyang.Orang yang sering berlapar seringkali akan gagal mengawal berat badan mereka dalam jangkamasa panjang.”Mengekalkan rasa kenyang boleh dilakukan dengan makanan yang tinggi serat (fiber) - seperti mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran, bijirin penuh, dan protein tanpa lemak,” kata Jenna Anding, PhD, RD, jabatan pemakanan dan makanan sains di Texas A & M University di Kolej Station, Texas.

3. Elakkan godaan. Kajian Universiti Pittsburgh, mendapati bahawa wanita yang berjaya megawal berat badan mereka adalah mereka yang dapat mnegawal godaan terhadapa makanan yang tinggi gula dan kalori. Ini tidak bermakna anda harus terus menyingkirkan langsung makan yang tinggi lemak atau manis tetapi cuba mengelakkan daripada makan tersebut diambil secara berterusan. Terdapat banyak cara untuk mengelakkan godaan setiap hari, termasuk perancangan awal apabila makan di luar.Pastikan anda tahu makanan yang sihat dan baik untuk diet anda.

4.Mengira kalori. Satu lagi ciri penyelenggaraan berat badan yang berjaya, menurut kajian Universiti Pittsburgh, kerap mengira kalori. Gunakan jurnal seperti Kaunter Kalori untuk anda mengenal pasti dan menjejaki penggunaan kalori. Dalam kajian ini, wanita yang paling berjaya mengawal berat badan adalah mereka yang kurang mengambil 1,800 kalori sehari dan pengambilan lemak terhad.

5.Merancang makanan anda terlebih dahulu. . Mempunyai pelan hidangan demi hidangan boleh bertindak sebagai panduan untuk memastikan anda di landasan yang betul.Perancangan makanan yang sihat dengan plan diet yang betul akan berjaya mengawal pertambahan berat badan.

6.Pertimbangkan untuk menambah minit untuk pelan latihan anda. Pakar mengesyorkan sekurang-kurangnya 30 minit aktiviti fizikal lima hari seminggu, lebih banyak anda bersenam, lebih baik dapat anda dapat mengekalkan berat badan. Senaman atau aktiviti pembakaran kalori sekurang-kurangnya 60 minit setiap hari - atau membakar kalori sama dengan aktiviti-aktiviti lain. Anda juga boleh mengantikan dengan aktiviti lain seperti mengemas rumah dan lain-lain dan pastikan jumlah kalori yang dibakar bersamaan dengan aktiviti 30-60 minit aktiviti senaman.

7.Mengukur kalori dalam hidangan makanan anda. Menurut Pusat Kawalan Penyakit  (CDC) lebih daripada 4,000 orang dewasa Amerika Syarikat, faktor terbesar dalam kejayaan mengekalkan berat badan dengan mengukur kalori dalam hidangan makanan mereka. Ini tidak bermakna anda perlu membawa skala makanan di mana-mana anda pergi, tetapi menggunakan ia sekerap mungkin di rumah akan mengajar anda bagaiamana mengukur kalori yang anda makan.

8.Timbang diri anda setiap hari. Kajian CDC yang sama melaporkan bahawa orang-orang menimbang berat badan mereka setiap hari dapat mengawal berat badan mereka daripada terus naik.Oleh itu,bagi mereka yang ingin mengekalkan berat badan harus timbang berat badan anda tiap hari supaya anda lebih berati-hati dan dapat mengekalkan berat badan anda.

9.Ambil produk berasaskan tenusu dalm diet anda. Menurut satu kajian terhadap 338 orang dewasa, orang-orang yang makan tiga atau lebih hidangan tenusu rendah lemak setiap hari adalah lebih cenderung untuk mengekalkan  berat badan daripada orang-orang yang makan satu hidangan atau kurang. Bagi wanita khususnya, ini mempunyai manfaat tambahan untuk meningkatkan kesihatan tulang.

10.Lihat pinggan makanan anda sebagai panduan. Apabila anda tidak boleh mengira kalori dengan tepat, Banes mengesyorkan menggunakan “kaedah plat” sebagai satu cara untuk mengawal jumlah yang anda makan. Satu tip yang besar bagi mereka yang berdiet,ia adalah lengkah yang berkesan untuk mereka yang ingin mengekalkan berat badan. Ringkasnya, apabila anda menggunakan kaedah ini, sekurang-kurangnya separuh pinggan anda perlu sayur-sayuran dan ruang yang masih perlu dibahagikan sama rata di antara protein tanpa lemak dan bijirin penuh.

11.Kurangkan menonton TV. Menurut ,National Weight Control Registry Survey, mereka yang menonton kurang daripada 10 jam TV seminggu lebih berjaya dalam mengekalkan berat badan berbanding mereka yang menghabiskan lebih banyak masa di hadapan TV. Dan kurang masa TV mungkin mempunyai faedah lain, Analisis dari Sekolah Kesihatan Awam Harvard mendapati bahawa menonton TV terlalu lama boleh meningkatkan risiko anda untuk mendapat penyakit jantung, kencing manis, dan kematian.

12.Jangan tinggal sarapan pagi. Dalam kaji selidik itu, wanita yang kerap makan sarapan pagi lebih berjaya dengan penurunan berat badan jangka panjang daripada orang-orang yang tidak mengambil hidangan pertama pada hari tersebut. Ia adalah yang terbaik untuk makan pilihan yang sihat yang sama kerap seperti  oatmeal, yogurt dan buah-buahan segar.mengambil sarapan pagi boleh mengelakan anda mengambil makanan yang berlebihan ketika anda menghadiri majlis-majlis seperti kenduri dan sebagainya.



Turun berat badan 4 kg dengan cepat

Saturday, February 9th, 2013

kuruskan-badan

Jika anda mahu menurunkan berat badan dengan cepat, anda boleh mengambil pendekatan yang benar-benar semulajadi. Jika semua berjalan lancar, anda boleh mempunyai berat badan yang diidamkan dalam masa 4-6 minggu. Paling tidak anda akan turunkan 2-4 kg dalam masa beberapa minggu. Anda boleh amalkan langkah dibawah

Langkah 1

Kurangkan kalori anda untuk mewujudkan defisit kalori. Anda bolh kurangkan pengambilan kalori harian bermula 500 hingga 1,000 kalori. Tetapi jangan terlalu drastik. Sila pastikan anda kurangkan 500 kalori daripada keperluan kalori harian anda.

Langkah 2

Makan makanan yang rendah kandungan natrium, gula, dan lemak tepu . Elakkan makanan yang bergoreng, makanan segera, , gula-gula, sos berkrim, makanan sejuk beku dan sup dalam tin. Ambil makanan yang tinggi nutrien seperti daging tanpa lemak, buah-buahan, sayur-sayuran, oat, kacang dan produk tenusu rendah lemak.

Langkah 3

Minum air yang tidak mengandungi gula dan kalori. Elakkan soda, lattes, minuman kopi berperisa, minuman buah-buahan dan alkohol. Ambil sekurang-kurangnya 10 gelas air sehari. Ini bukan sahaja sebagai alat ganti kalori anda, tetapi ia juga memastikan anda terhidrat.

Langkah 4

Ambil makanan sebaik sahaja anda bangun pagi untuk mendapatkan metabolisme yang tinggi. Anda boleh memulkan sarapan anda dengan semangkuk oatmeal bersama susu rendah lemak atau campuran bersama-sama dengan yogurt rendah lemak, buah-buahan, flaxseeds atau serbuk protein  yang berkhasiat.

Langkah 5

Makan dengan kadar minima setiap dua hingga tiga jam  Ini bukan sahaja akan memastikan metabolisme anda tinggi, tetapi ia juga akan memberi anda tahap tenaga untuk melakukan aktiviti harian.

Langkah 6

Lakukan senaman kardiovaskular 4-5 hari seminggu dalam kadar 60 minit. Atau aktiviti yang anda suka yang akan menyebabkan anda berpeluh. Berlari, berbasikal indoor, merentas desa , kick boxing, latihan elips, tali skippingt dan memanjat tangga sebagi contoh aktiviti yang anda boleh lakukan.

Langkah 7

Angkat berat untuk membina otot untuk meningkatkan metabolisme aktif. Lakukan senaman berfokus kepada sasaran seluruh tubuh anda seperti menekan dada (tekan tubi), triceps extension, biceps,dan lain-lain lagi. Dalam ulangan 10-12 kali, 3-4 set setiap bahagian.anda boleh lakukan 2-3 kali seminggu. Latihan angkat berat baik untuk menggalakkan pembakaran kalori. Anda boleh berehat dalam jeda 30 saat setiap set.

Langkah 8

Timbang diri anda selepas seminggu untuk melihat kemajuan anda. Jika anda tidak kehilangan berat badan, cuba kurangkan pengambilan kalori dan tingkatkan  masa latihan kardio anda. Jika anda kehilangan berat badan, teruskan latihan anda dan teruskan motivasi untuk mencapai saaran anda. Ulangi sehingga anda mencapai matlamat anda.

Bagi mereka yang banyak lemak tepu dan sukar turunkan berat badan pengambilan L Carnitine digalakan untuk membakar kadar lemak dengan cepat.

ubat kurus paling berkesan

Sunday, February 3rd, 2013

phytolacca-americana 3 in 1

phytolacca-americana 3 in 1

Salam sejahtera

Ramai Kak Zu berkenaan dengan tajuk entri diatas. Manakah ubat kurus yang paling berkesan. Sudah mencuba pelbagai ubat untuk menurunkan berat badan tetapi masih juga gagal untuk menurunkan berat badan.

Untuk mereka yang bertanya tentang masalah diatas,Kak Zu lebih mencadangkan anda mengambil remedy homeopati dan biochemic seperti phytolacca americana, r79 dan BC20 kerana remedy tersebut adalah bebas kesan sampingan. Bagi mereka yang sukar turun berat badan adalah berpunca daripada pelbagai perkara seperti masalah metabolisme,masalah toksin dan juga masalah diet dalam pemakanan mereka.

Oleh itu remedy seperti BC20 dapat membantu anda dalam perkara ini dengan menstabilkan kadar metabolisme. Ada yang percaya dengan hanya krim sahaja anda boleh kurus berkilo-kilo.Sebenar ubat sapuan jenis krim hanya menghilangkan kandungan air buat sementara dibadan anda.Lebih berkesan bagi mereka yang gemuk air dan berbadan besar. Dalam jangkamasa yang lama atau panjang anda akan dapati berat badan anda akanbertambah dan terus bertambah.

Oleh itu dengan bc20 dan digabungkan dengan r79 dan phytolacca bukan sahaja boleh menurunkan berat badan anda tetapi juga dapat menjaga kesihatan jantung dan kolesterol anda didalam badan.Anda bukan sahaja boleh kurus dan turunakan berat badan malahan esihatan anda juga terjamin.

Info tentang produk tersebut anda boleh dapat disini.Kak zu sarakan anda ambil dalam tempoh 4-6 bulan untuk melihat kesannya.

Hilang 5 kg seminggu dengan L carnitine + TABATA

Tuesday, November 13th, 2012

senaman-tabata

Salam dan selamat sejahtera pada semua pembaca blog Kak Zu ni

Minggu ini kerana cuti sekolah panjang Kak Zu nak beri satu tips yang cukup berkesan bakar lemak dibahagian perut,pinggul dan sebagainya.

Kebanyakan mereka merungut kerana tidak cukup masa untuk workout (bersenam). Dengan tips Kak Zu berikan ini Kak Zu rasa semua orang boleh buat dan tidak mencari alasan lagi.

Anda tidak perlu apa-apa alatan atau pergi ke gym. Rahsia tips ini adalah dengan hanya 4 minit workout sahaja anda akan hilang 2-5 kg dalam seminggu jika anda betul ikut dan amalkan diet yang betul. Jangan workout, lepas itu melantak tidak ingat dunia :)

Pernah dengar TABATA WORKOUT ?

Baiklah, Kak Zu tidak mahu cerita panjang lebar tentang tabata ini. Hanya info ringkas sahaja. Tabata adalah senaman yang memerlukan kita “hit” kelajuan senaman kita dalam tempoh 20 saat dan rehat 10 saat selama 4 minit untuk satu set.

Pening or mudah?

Mudah sahaja bagi mereka nak capai impian dan yang penting “take action”.
Bukan memberi bagi pelbagai alasan.

Rahsia cepat bakar lemak adalah dengan melakukan senaman kelajuan tinggi dalam jangka masa 20 saat diselang dengan rehat 10 saat anda dapat meningkatkan pembakaran lemak 9 kali ganda dengan senaman biasa. Selain daripada itu anda dapat meningkatkan kadar metabolisme badan anda.Ini penting untuk penuranan berat badan.

Senaman TABATA dalam masa 4 minit pada waktu pagi dapat membuang segala lemak yang selama ini terkumpul dan degil. Susah ke nak bersenam 4 minit?

Anda boleh memilih senaman yang sesuai dengan anda samada berbasikal,berjogging atau senaman lain yang mudah dilakukan didepan TV. Cuma aplikasikan senaman anda dengan teknik TABATA.

Rahsia kedua TABATA + L Carnitine = AWESOME

Inilah rahsia cepat turun dengan teknik TABATA + L CARNITINE

Sebab apa?

Anda tahu L Carnitine adalah agen pembakar lemak yang banyak digunakan athlet dan juga mereka yang tone muscle mereka jadi cantik seperti memiliki “six pack” macam model dan sebagainya.

Gabungan 10-30 minit mengambil L Carnitine sebelum melakukan TABATA anda dapat membakar lemak 2 kali ganda dan memiliki tubuh yang menarik serta menurunkan berat badan dengan pantas. L Carnitine yang baik adalah daripada enis esktrak.Anda boleh rujuk disini.

Tidak percaya?

Sila cuba selama seminggu dan anda akan terpegun dengan hasilnya.

Lepas ini ini anda mungkin tiada masalah berat badan,badan tidak cantik,tidak boleh memakai baju idaman dan penampilan anda lebih menarik.

Baiklah,yang pening kepala nak tahu TABATA Workout tu mari tengok berapa video supaya lebih terang. Selamat mencuba dan Kak Zu doakan semua pembaca blog Kak Zu sihat dan ceria.

Yang nak cari timer TABATA boleh download di play store jika guna android phone . Search dengan sahaja ” tabata timer” dan download apps yang sesuai dengan jiwa anda.

Kak Zu ada beberapa testimonial daripada pelanggan Kak Zu yang guna TABATA + L carnitine ,nanti Kak Zu free Kak Zu akan post di bog ini. Ada antara mereka turun sehingga 9 kg dalam masa 2 minggu. Ada yang lost 5 inci ukurlilit pinggang dalam sebulan dengan teknik ini.

Apa tunggu lagi..masa untuk bertindak.

Turunkan badan dengan cepat tanpa berlapar

Thursday, November 1st, 2012

kuruskan-badan

Salam sejahtera

Ramai yang bertanya Kak Zu bagaimana nak turunkan berat badan tanpa berlapar dan dengan berkesan.

Ramai juga bertanya,betul ke boleh tuurn? saya dah cuba pelbagai ubat tapi tak turun? dan bermacam-macam lagi persoalan.

Daripada pertanyaan tersebut Kak Zu sudah dapat membuat tanggapan

1. Kurang keyakinan dalam diri
2. Banyak sangat mencuba pelbagai produk kurus
3. Masalah diet tidak seimbang
4. Habit makan yang tidak terkawal?
5. Pengetahuan tentang kalori makanan amat kurang
6. Kurang bersenam dan tidak bersenam
7. Tertekan
8. Masalah metabolisme
9. Masalah toksin

Masalah diatas mungkin menghantui anda.Oleh itu bagi mereka yang ingin kurus tanpa berlapar dan berkesan.Anda perlu teguhkan azam,baiki diet harian dan paling malas bersenam 3 kali seminggu dalam tempoh 20 minit. Jalan kaki pun ok. Sekurang-kurangnya anda boleh bakar kalori.

Dalam pemilihan ubat atau remedy.Bagi mereka yang memang suka makan berkabohidrat, l carnitine boleh membantu anda untuk pecah lemak dan membaiki kadar metabolisme. Kalau dapat bersenam seperti mengeluarkan peluh lagi bagus.

Kadangkala terlalu bibang dan stress serta banyak sangat solan dan pertanyaan membuatkan anda berada ditahap tersebut sahaja dalam jangkaasa yang lama. Remedy kedua yang baik unutk tingkat metabolisme dan membaikinya adalah BC20.

Kak Zu tidak mahu mengulas terlalu panjang artikel ini.Apa yang perlu anda buat sila “take action” . Kuatkan azam dan fokus terhadap diet anda.Nescaya kejayaan.

Turunkan berat badan dengan L-Carnitine

Sunday, October 21st, 2012

hapuskan lemak di perut

hapuskan lemak di perut

Meningkatkan pengambilan L-Carnitine adalah cara paling semula jadi untuk menurunkan berat badan, kerana L-Carnitine bertindak memindahkan dan mengangkut lemak ke bahagian sel yang membakarnya tanpa sebarang kesan sampingan.

Sekiranya anda mengalami keletihan dan peningkatan berat badan, ini adalah makanan tambahan yang sesuai untuk anda.Nutrien yang luar biasa ini mempercepatkan pembakaran lemak seterusnya membantu anda mengurangkan lebih kilogram dan benjolan lemak yang hodoh ditubuh badan anda.

Rumusan yang menakjubkan ini juga membantu menghapuskan masalah kesihatan yang dikaitkan dengan penuaan sebelum masa dan berat badan yang berlebihan. L carnitine menukarkan lemak yang tersimpan kepada tenaga.Bagi mereka yang mengalami masalah perut buncit,l carntine dapat membantu anda mengempiskan perut dan juga memperbaiki kualti seks anda. Selain itu juga l carntine baik untuk kesihatan jantung anda.

L Carnitine mempertingkatkan keupayaan membakar lemak,menyingkirkan deposit lemak yang tidak sihat seperti di pinggul,peha,lenggan dan pinggang. Ia juga baik untuk salur darah dan jantung anda. L carnitie juga digelarkan sebagai enjin pembakar lemak yang paling efektif. Bayangkan badan anda seperti sebuah keretapi yang dihidupkan oleh relau pembakaran arang batu.Mitokondria selular anda seumpama relau,lemak yang disimpan pula sebagai arang batu. L carnitine pula adalah pekerja yang menyodok arang batu ke dalam relau dan membuatkan keretapi berjalan seperti sepatutunya.

Walaupun l cartine terkenal sebagai pembakar lemak,ia juga penting untuk metabolisme kabohidrat.Sekiranya makanan anda terdiri daripada keabohirat seperti beras,roti,biskut,keropok dan sebagainya. Anda harus mengambil l carnitine untuk memastikan pembakaran kalori berlaku dengan cepat.

Satu kajian yang diterbitkan oleh “The American Journal of Clinical Nutrition” menunjukkan l carnitine mengurangkan jisim lemak dan meningkatkan jisim otot secara serentak. Ini meningkatkan metabolisme anda untuk membakar lebih banyak kalori.L carnitine juga mengurangkan jumalah kolesterol sebanyak 16% dan kolesterol LDL (mudarat) sebanyak 28% dan trigliserida sebanyak 6% serta meningkatkan kolesterol HDl (baik) sebanyak 19%.

Kak Zu akan sambung artikel kebaikan L carnitine ini pada post akan datang dan bagi mereka yang bercita-cita ingin menurunkan berat badan dan mendapat perut yang kempis,pinggul yang menarik serta peha dan betis yang cantik daripada benjolan lemak yang hodoh.Kak Zu saran anda ambil L carntine sekurang dalam tempoh 3 bulan. Bagi mereka yang ingin L carnitne yang bermutu tinggi dan efektik boleh dapat maklumat disini…sila klik

Kurus dan langsing secara semulajadi

Thursday, September 13th, 2012
set-phyto-dan-r79-untuk-30-hari-dan-free-gift1
Detox Untuk Kurus
Sering kali mereka yang obes atau overweight akan menggunakan remedi homeopathy sebagai jalan terakhir selepas gagal untuk mendapat berat yang diidamkan. Beribu ringgit sudah dilaburkan, untuk membeli pelbagai produk di pasaran. Kalau dilihat testimonialnya yang amat hebat, disertakan gambar sebelum dan selepas amat menyakinkan. Tetapi bagi sesetengah orang sahaja, kerana setiap individu adalah berbeza!. Disebabkan setiap individu adalah berbeza, maka Homeopathy akan memberi fokus kepada “root of the problem” bukan kepada “diseases”. Maka “akar” kepada masalah itu perlulah dibaja, dineutralkan dan diimbangkan ketidakseimbangannya supaya sistem antibodi lebih cekap untuk bekerja.

Jika produk yang paling “power” pun gagal untuk bekerja, ini bermakna tubuh mereka atau “root of the problem” memang bermasalah. Berkemungkinan besar tubuh mereka sudah di liputi dengan pelbagai jenis bahan atau “substances” yang terkumpul hasil dari pengambilan pelbagai produk sebelum ini dan berkemungkinan terdapat bahan-bahan kimia, dadah dan tidak ketinggalan vaksin yang diambil dari bayi sehinggalah ke dewasa. Tubuh mereka sudah menjadi seolah-olah kubu yang terbina dengan kukuhnya untuk menahan segala serangan penyakit, termasuklah ubat-ubat kurus. Tubuh anda sudah bertukar seperti “firewall” yang terdapat di dalam sistem pertahanan komputer anda!. Jika tidak “neutralkan” atau di alir keluar dari tubuh, ia akan menjadikan anda seorang yang akan gagal untuk kembali ramping dan menarik.

Bagaimana Untuk Kurus Dengan Detox?
Hasil dari kajian yang dijalankan oleh pakar-pakar homeopathy secara holistiknya, terdapat gabungan 3 remedi Biochemic dan beberapa remedi Homeopathy yang berupaya untuk membantu sistem tubuh untuk menyahtoksik atau detox bahan-bahan yang menghalang tubuh anda untuk kembali mendapat berat badan yang ideal.
Program Detox Biochemic dan Homeopathy
  1. Kali phos – Perlu di ambil pada sebelah pagi, remedi ini amat membantu untuk menambah nutrient di saraf-saraf. Kali phos sangat berguna untuk menangani masalah berkaitan stress dan kepada mereka yang sukar untuk turun berat badan.
  2. Nat sulph – Perlu diambil sebelum makan tengah hari, Nat sulph bertindak sebagai pembersih dan menapis toksin, ia juga bertindak menghapus lebihan cecair di tisu-tisu. Nal sulph akan membantu hati untuk bekerja dengan lebih cekap menghapus toksin dan membantu menghalang sembelit dari terjadi.
  3. Nat phos – Perlu diambil pada sebelah malam, Nat phos bertindak sebagai pengimbang bahan yang berasid (acid base), menambah baik kadar metabolisma, menambah baik proses penghadaman dan menghapus pengumpulan cecair yang tidak diperlukan oleh tubuh.
  4. Thuja 200 - 4 biji di ambil 1 kali sehari , selama 1 minggu. Thuja berfungsi untuk “flush out” kesan-kesan negatif yang ditinggalkan oleh vaksin, ubat-ubat kimia berjadual seperti sabutramin.
Dos pengambilan
  • Ambil 4 biji setiap satu remedi mengikut waktunya, remedi perlu  kemam/hisap 15 minit sebelum mengambil makanan.
  • Tempoh masa yang perlu diambil – sekurangnya 2-3 bulan, boleh diambil bersama-sama Phytolacca Americana 3 in 1 dan R79 garlic Dr Reckeweg.
  • Kuantiti – 1 set mengandungi 3 botol , setiap satu remedi mengikut timbangan ialah 80 grams (sebotol di anggarkan mempunyai 330-350 biji)
  • Setiap set ini dianggarkan untuk 2 bulan.
Homeopathy adalah konsep perubatan yang lembut, boleh diharapkan dan berkesan. Ia bukan hanya “target” kepada masalah seperti obes, tetapi ia merawat seluruh sistem tubuh. Konsep Homeopathy mudah dan jelas, rawat “root of the problem” bukan hanya merawat penyakit semata-mata.
Pengambilan BC20 dapat detox dan menurunkan berat badan bagi mereka yang sukar untuk menurunakan berat badan.

Teh hijau dan pepper nigrum berkesan menurunkan berat badan

Saturday, August 25th, 2012

green-tea + piper nigrum

Salam sejahtera Kak Zu ucapkan pada semua pembaca blog

Pada bulan syawal ini dalam “mood” beraya ramai yang bertanya Kak Zu bagaimana nak kawal berat badan supaya tidak naik disebabkan banyak makan dan rumah terbuka.

Baiklah,Kak Zu nak bagi beberapa tips, bagi mereka yang ada mengambil teh hijau + pepper nigrum mungkin tiada masalah bagi mereka kerana teh hijau dan pepper nigrum adalah salah satu bahan yang cukup berkesan membakar lemak dan bersifat termagonik secara semulajadi. Mereka boleh mengambil green tea + pepper nigrum ini sebelum makan banyak dirumah terbuka atau selepas makan. Teh hijau sebagai mana yang kita ketahui adalah salah satu teh yang mempunyai fungsi anti oksidan yang tinggi. Ditambah pula dengan pepper nigrum yang sudah terbukti merangsangkan metabolisme badan untuk membakar lemak.

Oleh itu,apabila kita banyak makan dan tidak dapat mengawal nafsu makan kita ketika syawal keniakan berat badan akan naik mendadak disebabkan kadar metabolisme yang rendah,kurang bersenam dan tidak mengamalkan diet seimbang akan menyumbang kepada keniakan berat badan yang mendadak. Sia-sia sahaja,bonus yang kita dapat ketika puasa ramdhan.

Bagi mereka yang sudah sememangnya mempunyai berat badan yang berlebihan. Teh hijau dan pepper nigrum akan dapat menurunakan berat badan anda ketahap berat badan yang ideal.

Yang menjadi bonus apabila kita mengamalakan teh hijau dan pepper nigrum ini anda akn dapati perut yang buncit akan menjadi kempis dan rata.

Bagi mereka yang ingin maklumat lanjut tetang produk teh hijau + pepper nigrum anda boleh klik url disini.

Turun berat badan degan cepat pada bulan puasa

Tuesday, July 31st, 2012

beratbadan

Salam sejahtera

Ramai yang bertanya Kak Zu bagaimanakah nak turunakan cepat dalam bulan puasa. Dibawah ini Kak Zu berikan berapa tips ringkas dan padat.

1. Ambil air sekurang-kurang 2-4 liter sehari

2. Amalkan green tea sebagai minuman selepas berbuka

3. Kurang dan elakkan makanan berkabohidrat untuk cepat lemak dibakar. Ambil dalam jumlah sedikit sahaja. Jangan tidak ambil langsung

4. lakukan senaman ringan ikut kemampuan seperti lepas sahur.

5. Elakan minuman dan makanan manis.

6. Pastikan tidur yang mencukupi

7. Elakkan stress

8. Yakin dan bersemangat

9. Istiqamah

Blog Widget by LinkWithin