Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘perut buncit’

Masalah berat badan dan perut berlemak

Tuesday, March 18th, 2014

Di bawah ini kak zu nak share testimonial daripada customer yang mengambil 6cm

6cm terbukti berkesan menurunkan berat badan dengan berkesan dan bebas kesan sampingan

6cmtestimonial



Nak Kurus dan turun berat badan cepat macam ini?

Friday, August 16th, 2013

kuruskan-badan-dengan-cepat

Ramai yang bertanya Kak Zu bagaimana nak kuruskan badan macam dalam gambar diatas tu.Bila lepas bersalin badan macam “dipam-pam” naik disebabkan perubahan hormon dan ini menyebabkan nafsu makan naik mendadak.Tambahan pula dengan gaya hidup yang tidak aktif dan pergerakan yang terbatas.

Menyedari hakikat nak kurus seperti diatas bukan jalan yang senang dan mudah jika tiada usaha dan azam yang kuat.Mengambil ubat pelangsing berasaskan kimia akan menambah buruk lagi kesan sampingan seperti perubahan kadar metabolisme.Ubatan kimia bukan sahaja akan merubah kadar metabolisme badan menjadi lemah tetapi akan mengurangkan kebolehan badan membakar lemak secara semulajadi. Oleh itu beratus-ratus produk pelansingan badan sudah dicuba tetapi hasilnya hanya sementara.Bersifat turun naik,turun beberapa kg tetapi akan naik semula apabila tidak mengambilnya.Lebih parah lagi kebolehan semulajadi badan membakar lemak apabila bersenam dan membuat kerja berubah menjadi perlahan.Ini menyebabkan walaupun kita aktif dan bersenam dan berdiet tetapi berat badan sukar turun.

Oleh itu kak Zu lebih suka pembaca blog Kak Zu mengamalkan gaya hidup sihat dan mengambil remedy semulajadi seperti biochemic dan homeopati kerana ia adalah semulajadi dan selamat. Apa yang baiknya, biochemic dan homeopathy tidak dikelaskan sebagai ubat-ubatan dan hanya dianggap sebagai remedy atau dalam erti kata lain adalah persediaan semulajadi yang tidak menyebabkan kesan sampingan seperti ubat-ubatan berasaskan kimia yang bukan sahaja berkesan sementara dan lebih parah lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan adalah menganggu DNA dan metabolisme badan.

Antara remedy terbaik yang bersifat biochemic untuk memecahkan lemak yang terkumpul adalah set anti selulit biochemic yang terdiri daripada persediaan biochemic berupa tablet manis yang perlu dikemam yang mengandungi bahan silica yang dapat memecahkan benjolan lemak hodoh diperut.peha,pinggang,punggung dan tempat-tempat sukar.Apa yang bagusnya silica adalah persediaan homeopati dan biochemic yang memang sudah terkenal diseluruh dunia beratus-ratus tahun dahulu dan diuji bebas 100% kesan sampingan dan memang berkesan untuk masalah selulit.

Ada yang kata,kesannya lambat tetapi bagi mereka yang sudah mencubanya kesan penurunan adalah konsisten 2-3 kg dalam masa sebulan adalah berbaloi jika dibandingkan dengan kesan berkilo-kilo dalam masa singkat tetapi akan naik mendadak apabila tidak mengambilnya. Tiada kesan “yo yo” menyebabkan persedian biochemic dan homeopati kini sudah menjadi satu “trend” yang besar bagai masyarakat barat disebabkan mereka sedar kaedah homeopati dan biochmic lebih selamat dan tiada kesan sampingan dan apa yang penting adalah berkesan.

Info remedy anti selulit dan pecah lemak anda boleh dapatkan disini—–> sila klik



Memaksimumkan Latihan Cardio untuk Bakar Kalori dan Lemak

Saturday, February 2nd, 2013

bakar-lemak

Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan setiap individu harus melakukan sekurang-kurangnya 20 minit senaman kardio kuat (intensiti tinggi) tiga kali seminggu atau 30 minit sederhana kardio lima kali seminggu. (Jika anda lebih daripada 35 atau mempunyai tekanan darah tinggi atau sejarah penyakit jantung, anda perlu menyemak dengan doktor anda sebelum memulakan program senaman.) Setiap sesi kardio senaman harus didahului dengan 5 hingga 10 minit memanaskan  badan. Selepas 20 minit kardio, anda perlu menghabiskan 5 minit hingga 10 lagi secara beransur-ansur perlahan, atau menyejukkan badan.

Dalam zon kardio, matlamatnya adalah untuk mengekalkan kadar jantung anda pada tahap yang agak tinggi dalam tempoh 20 minit. Secara mudahnya,untuk mengira kadar sasaran jantung adalah tolak umur anda daripada 220, dan kemudian darabkan dengan 0.70. Sebagai contoh, seorang lelaki berumur 40 . (220-40) x 0.70 = 126. Semak dengan doktor anda tentang menggunakan formula ini jika anda berada mempunyai sebarang penyakit dan mengambil ubat-ubatan.

Latihan Cardio: Perbezaan Antara aerobik dan anaerobik

Apabila anda sudah bersedia untuk meningkatkan latihan anda, membakar kalori tambahan, dan menjadi lebih “fit”, pakar kecergasan seperti Lagu Anderson, seorang jurulatih peribadi di Naperville, Ill, dan Kesihatan IDEA dan Jurulatih Kecergasan Persatuan Tahun bagi 2008-2009 , mencadangkan gabungan senaman aerobik dan anaerobik.

Senaman aerobik adalah senaman kardio di mana intensiti aktiviti adalah cukup rendah untuk mengekalkan oksigen yang mencukupi untuk darah, sel-sel, dan otot. Itulah bekalan oksigen memudahkan otot untuk membakar lemak sebagai sumber tenaga. Berlari, berbasikal, mendaki, ski, dan berenang adalah semua contoh-contoh senaman aerobik.

Senaman anaerobik bermakna menolak diri anda ke titik di mana oksigen anda perlu melebihi jumlah oksigen anda mengambil dan  masuk ke dalam badan dipaksa untuk menggunakan glukosa untuk tenaga dan menghasilkan asid laktik. Senaman anaerobik adalah sangat melelahkan walaupun dalam tempoh yang singkat. Senaman paling terkenal anaerobik adalah angkat berat, atau latihan kekuatan tertentu tinggi intensiti seperti aktiviti-aktiviti seperti bola keranjang, sprinting, dan racquetball juga dianggap anaerobik. Dengan membina otot dengan senaman anaerobik, anda akan membolehkan badan anda untuk mencapai lebih apabila anda bersenam aerobically. Jika anda hanya melakukan senaman aerobik, pertimbangkan untuk menambah berat dua atau tiga kali seminggu untuk sasaran kumpulan otot tertentu.

Latihan Jantung : Bagaimana untuk Bakar Kalori dengan lebih cepat

Cara untuk membakar kalori dengan lebih cepat adalah untuk mencabar diri anda semasa senaman kardio dan menolak diri anda melebihi had semasa anda:

Cuba latihan selang. Tidak kira apa yang kardio latihan yang anda lakukan, memaksa diri anda bekerja keras selama satu minit setiap tiga atau empat minit anda bergerak, Anderson berkata. Sistem ini, yang dikenali sebagai latihan jeda (tabata/HIIT), akan memberi badan anda campuran senaman aerobik dan anaerobik ia perlu untuk membakar kalori dan lemak dan membina jisim otot.

Melatih lebih lama. Berada dalam zon kardio selama 20 minit adalah baik apabila anda baru untuk senamrobik, tetapi bagi menambah stamina, anda perlu untuk melanjutkan latihan anda untuk 45 atau walaupun 60 minit setiap sesi (termasuk memanaskan badan dan menyejukkan badan) untuk benar-benar membakar kalori dan menyerang flab anda.

Meningkatkan intensiti. Dalam rutin senaman sendiri, Anderson kadang-kadang akan meningkatkan kesukaran latihan. “Hanya bermain-main seperti itu, untuk mendapatkan diri anda keluar dari zon selesa anda.” Cara lain untuk mencabar diri termasuk dengan meningkatkan rintangan di atas basikal atau treadmill anda.

Jangan bersendirian. Jika anda berasa erlu mendapatkan jurulatih peribadi anda boleh melakukannya untuk anda pergi lebih jauh dengan latihan yang betul dan tepat serta berkesan.Jurulatih juga sebagai pembangkit motivasi anda.

Jika anda rasa untuk membakar kalori dan lemak dengan pantas anda boleh rujuk disini.

Serat atau fiber melawan dan menyingkirkan lemak

Friday, February 1st, 2013

serat

Di Amerika sahaja,penduduknya membelanjakan 33 bilion dolar setiap tahun pada produk berat badan, banyak produk penurunan berat badan yang dipasarkan tidak disokong dengan penyelidikan saintifik. Mengapa anda tidak menyimpan wang anda dan mengelakkan kekecewaan dengan memilih produk yang berasaskan serat.

Makanan dan produk berasaskan serat terbukti untuk melawan lemak, serat berkuasa menyingkir lemak. Makanan yang kaya dengan serat adalah murah, dan ia adalah mudah untuk menyerap ke dalam makanan harian anda. Diet yang tinggi dalam serat bukan sahaja akan membantu anda mengurangkan berat badan, ia akan meningkatkan prospek anda untuk kesihatan yang lebih baik dan panjang umur.

Bagaimana Serat Melawan Lemak

Terdapat lebih banyak bukti  bahawa makan makanan yang tinggi serat boleh membantu anda mengurangkan berat badan. Apabila penyelidik di Universiti Tufts dalam kajian yang diterbitkan, kesan serat pada kelaparan, mereka mendapati bahawa mereka yang mengambil serat tambahan 14 gram sehari dalam diet mereka akan   makan 10 peratus kurang kalori berbanding sebelum ini. Dalam kajian lain, penyelidik di Universiti Hospital di London, Ontario, menggunakan diari makanan terperinci untuk membandingkan pengambilan serat peserta kajian pada berat yang berbeza. Mereka mendapati bahawa orang-orang yang mengekalkan berat badan yang sihat makan serat 30 peratus lebih daripada mereka yang berbadan gemuk atau berlebihan berat badan.

Serat membantu individu untuk mengurangkan berat badan dengan dua cara. Pertama, ia membuat anda dapat menahan lapar lebih lama, yang membuatkan anda berasa kenyang. Tetapi serat juga melambatkan pencernaan, yang membuat anda dapat mnegurangkan hawa nafsu makan.

Kedua ,serat juga dapat mengurangkan kadar penyerapan kalori dalam makanan anda.Ini baik untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Terdapat dua jenis serat: larut air dan tidak larut air. Lazimnya, ditemui dalam dedak gandum dan kulit beberapa buah-buahan dan sayur-sayuran.Ia menyediakan pukal dan membantu mengawal usus. Serat larut air didapati dalam oat, kacang, lentil, barli dan kebanyakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Ini jenis serat menyerap air dalam saluran pencernaan, yang dapat membantu anda berasa kenyang dan melambatkan pencernaan anda.

Fiber atau serat juga dapat menghapuskan perut buncit dan menyingkirkan lemak degil. Didapati mereka yang mengamalkan makanan tinggi fiber dalam diet harian mereka berjaya mengurangkan 1-3 kg dengan konsisten dalam masa 2-4 minggu pengambilan. Serat juga berfungsi menyingkirakan toksin dalam badan.

Salah satu daripada makanan fiber atau tinggi serta yang baik adalah fiber plus.Anda boleh dapatkan maklumat lanjut disini..sila klik

Cara bakar lemak perut dengan lebik berkesan

Sunday, January 20th, 2013

gs294090

As salam

Ramai yang kecewa kerana walaupun sudah mengambil beberapa ubat dan remedy serta melakukan exercise seperti berbasikal dan berlari lemak diperut masih lagi “membukit” dan perut terserlah keboroiannya.

Disini Kak Zu berikan beberapa tips agar anda mendapat perut idaman.Tips ini sesuai untuk semua jenis jantina samada lelaki dan perempuan.

1. Bagi mereka yang berat badan ideal dan bukan jenis overweight atau obes tetapi masih lagi perut buncit dan boroi. Anda seharusnya memerhatikan diet seharian anda.Kebanyakan mereka yang sukar menurunkan perut buncit disebabkan masalah kekurangan fiber dalam diet mereka.Oleh itu,sila pilih makanan yang berserat tinggi seperti oat atau whole grain pada sarapan pagi anda.

2. Kebanyakan mereka yang berperut buncit disebabkan masalah toksin yang banyak dalam usus dan badan mereka.Pengambilan makanan dan minuman anti oksida tinggi dapat membant masalah ini.Anda boleh mengambil green tea dalam diet anda.

3. Taboo yang mengatakan minum air masak atau mineral degan banyak akan menyebabkan perut buncit harus disingkirkan dalam minda anda. Kebanyakan mereka yang berperut buncit kurang mengambil air dalam diet mereka.Ambil air sekurang-kurang 3-5 liter sehari untuk menyingkirkan toksin dengan cepat.

4. Pengambilan kabohidrat yang tinggi dalam diet juga menyebabkan kesukaran untuk membakar lemak dibahagian perut.Oleh itu,kurang pengambilan kabohidrat dalam diet anda. Kak Zu ingatkan,bukan tidak mengambil kabohidrat tetapi kurangkan pengambilan dan gantikan dengan pengambilan kabohidrat sihat seperti beras perang dan lain-lain.

5. Metabolisme yang rendah juga menyukarkan pembakaran lemak dibahagian perut.Oleh itu dengan mengambil makanan yang tinggi L carnitine juga dapat membantu membakar lemak yang tersimpan sebagai tenaga. Tetapi harus berhati-hati,jangan ambil makanan berlebihan keperluan kalori anda seharian.Cadangan yang baik anda boleh ambil pil carnitine dalam diet anda. Carnitine juga baik untuk kesihatan jantung.

6. Gantian penggunaan minyak sawit,kelapa dalam diet anda dengan penggunaaan minyak zaitun.Kalau boleh yang berorganik.1-2 sudu minyak zaitun dalam makanan anda akan mempercepatkan pembakaran lemak.

7. Lakukan aktiviti senaman sekurang-kurang 20-30 minit 3 kali seminggu seperti berbasikal,berjalan kaki atau membuat kerja-kerja rumah.Menaiki tangga lebih aik daripada anda menaiki lift.Kajian menunjukkan lelaki dan wanita berperut buncit adalah mereka yang kurang melakukan aktiviti kardio dalam hidup mereka.Oleh itu,tahap pembakaran lemak dalam badan mereka adalah yang paling perlahan.

8. Gantikan gula dan garam anda kepada gula yang lebih sihat dan semulajadi seperti stevia dan garam bukit. Kalori stevia adalah lebih rendah daripada gula pasir.

9. Pastikan anda cukup tidur, 6-8 jam sehari bagi dewasa.kajian menunjukkan mereka yang tidur mencukupi akan membakar lemak degan lebih cepat dan kurang mengalami tekanan yang menyebabkan mereka cenderung makan makanan yang manis dan kurang berkhasiat.

Berjumpa lagi di artikel akan datang.

Hapuskan perut boroi atau belly fat

Thursday, January 10th, 2013

hapuskan lemak di perut

hapuskan lemak di perut

Ramai antara kita mengalami masalah dibahagian perut sehingga menjejaskan penampilan diri  dan sukar untuk mengayakan fesyen terkini. Antara punya perut buncit adalah disebabkan perubahan hormon,lambakan toksin dalam badan dan gaya hidup yang kurang sihat.

Ramai telah mencuba pelbagai produk dipasaran tetapi akhirnya gagal kerana pelabgai faktor. Kali ini Kak Zu tidak mahu mengulas panjang apa yang menyebabkan kita mengalami perut buncit.Salah satu sebab perut bunct adalah disebab toksin yang banyak. Kebanyakan wanita atau lelaki yang buncit biasanya mempunyai berat badan yang ideal.

Jalan penyelesaian pada masalah diatas adalah dengan menyingkirkan toksin dan membakar lemak yang berlebihan dibahagian tertentu seperti perut.Antara bahan yang baik diamalkan adalah dengan mengambil green tea dan juga bahan ang boleh membakar lemak seperti pipir nigrum dan L Carnitine. Minum air sekuranng-kurang sehingga 3-4 liter sehari untuk menyingkir toksin dengan cepat. Amalan meminum dan mengambil pil green tea dan l carnitine juga dapat membantu dengan cepat untuk menyingkirkan keadaan toksin didalam badan.

Antara produk yang didapati berkesan membakar lemak dibahagian perut adalah dengan penggunaan L Carnitine dan juga green tea

Cara Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Sihat

Tuesday, November 27th, 2012

cara-menurunkan-berat-badan-dengan-cepat

Ramai yang ingin kurus dan menjaga penampilan badan.Ramai ingin menurunkan berat badan dengan cepat. Ramai yang mahu menguruskan badan dengan segera. Sehingga ada yang email Kak Zu supaya berikan tips yang paling power ranger.

Berbalik pada topik  untuk menguruskan badan atau menurunkan berat badan. Ramai yang ingin jalan pintas dan segera. Itu sebab “mee segera” dipasaran laku macam goreng pisang panas.Sebelum Kak Zu cadangkan beberapa remedy atau produk anda mesti kenal pasti beberapa perkara dibawah :

1. Timbang berat anda dan sukat - Dizaman teknologi ini ramai yang mampu beli gadget dengan harga ribuan ringgit. Tapi jarang sekali ada alat penimbang berat dirumah. Kalau ada pun timbang ditempat kerja dan semasa jalan-jalan dipasaraya. Kak Zu cadang beli yang digital kerana bacaannya lebih tepat.Kalau nak canggih lagi yang ada kira BMI sekali dengan body fat. Alat penimbang berat ini adalah sebagai motivasi dan awalan diri bagi anda untuk menurunkan berat badan

2. Kira BMI anda dan body FAT anda. Kenal pasti BMI anda ditahpa mana.Samada ditahap overweight ,obesity or over obesity. Kalau tiada alamat penimbang canggih pun tidak mengapa. yang penting anda tahun ketinggian dan berat badan anda. Boleh guna kalkulator di internet untuk kira BMI anda disini. Apa kepentingan kira BMI? bagi mengetahui anda berada dizon mana. Jadi senang nak kenal pasti latihan,kalori dan remedy yang sesuai dengan anda.

3. Setelah kedua-dua perkara diatas diketahui anda sudah boleh merancang plan pemakanan anda untuk menurunkan berat badan.Bagi menghilangkan 1kg atau menurkan 1kg anda harus membakar kalori sebanyak 7700 kalori. Jika dalam seminggu anda target 1kg anda seharusnya sudah tahu berapa kalori harus diambil.

Kak Zu bagi contoh paling senang. Bagi wanita umur 25 tahun dengan berat 80 kg dan ketinggian 160cm.Anda memerlukan 1817 kalori sehari dan untuk hilangkan lemak anda hanya perlu ambil 1453 kalori.Jika nak banyak lagi turun berat badan ambil dibawah 1300 kalori. Arghhh susahlah Kak Zu? Apa kebenda pulak kalori ni. Poning-poning!!!! .Nak kurus dan turunkan berat badan mestilah kena bersusah-susah dahulu. Dah ada take action nanti semuanya senang.

4. Langkah no 4 ini mesti semua orang suka sebab senang.Guna ubat or remedy yang boleh bantu cepat metabolisme dan buang lemak-lemak dibadan. Bagi mereka yang sukar turunkan berat badan Kak Zu cadangkan ambil green tea toksin atau boleh guna BC20 persediaan biochemic homeopati. Sebab apa green tea,sebab green tea daripada zaman-berzaman orang dah guna untuk agen antioksida dan detoxfikasi dan terbukti berkesan.semua produk langsing sekarang ni campur green tea.Tapi sayang cuma dalam jumlah yang sedikit.

Baiklah, cuma buat 4 perkara diatas

Perut buncit dan cara mengatasinya

Monday, March 26th, 2012

safflower-garcinia-tea

Salam sejahtera

Ramai yang bertanya Kak Zu berkenaan masalah perut buncit. Badan dan ok,tapi masalah perut buncit yang ketara bagi lelaki dan perempuan.

Baiklah,bagi mereka yang mengalami perut buncit disebakan beberapa faktor seperti banyak toksin,lemak tepu berlebihan dan angin didalam badan.Remdy yang terbaik adalah mengambil Teh Safflower + garcinia. Teh ini dapat menyingkirkan toksin dan juga dapat memecahkan lemak yang terkumpul. Amalan meminum teh juga dapat mengurang dan mengawalkan berat badan

Teh safflower dan garcinia ini telah terbukti berkesan mengurangkan masalah perut buncit bagi wanita dan lelaki. Amalan meminum teh begitu mudah dan santai. Tiada kesan laxative dan ini baik untuk khusus anda.

Garcinia extra strenght turunkan berat badan

Sunday, January 1st, 2012

faktor-kegemukan

Garcinia extra streght telah terbukti dapat menurunkan berat badan kepada mereka yang sukar menurunkan berat badan.Apa yang penting garcinia extra strenght bebas kesan sampingan dan selamat digunakan.

Di kilang dengan kilang yang memenuhi GMP menambah keyakinan kepada pembeli. Oleh itu, garcinia extra strenght telah menjadi produk yang begitu hot dipasaran sekarang kerana herba semulajadi ini dapat mengurangkan kolesterol ,menghapuskan lemak tepu yang adala di dalam badan.

Bagi mereka yang sukar menurunkan berat badan.Pengambilan garcinia extra strenght buat pemulaan mungkin akan mengalami proses detoxfikasi terlebih dahulu. Bagi mereka yang terlalu gemuk atau obesiti dinasihatkan telah dahulu mengambil garcinia ini dalam tempoh 2-3 bulan untuk kesan yang baik.

Selain daripada, amalan makanan yang sihat juga dapat membantu penurunan berat badan dengan cepat disertai dengan amalan senaman 2-3 kali seminggu atau paling kurang 1 jam seminggu. Selain daripada mendapat berat badan yang ideal garcinia juga membantu meghindarkan anda daripada kolesterol yang merbahayakan kesihatan jantung anda. Oleh itu, garcinia bukan sahaja menurunkan berat badan tetapi boleh juga mengawal aliran kolesterol dalam darah.

Pengambilan garcinia extra strenght dengan mengikut aturan akan mengurangkan berat badan kita secara semulajadi tanpa ada kesan turun naik. Selain daripada itu kita juga akan lebih bertenaga apabila lemah dibakar. Gabungan garcinia extra strenght dengan L-Carnitine akan menghasilkan penurunan berat badan yang menakjubkan.

Info lanjut anda boleh dapatkan disini

Tips kempiskan perut buncit

Monday, November 8th, 2010

perut-buncit

Salam sejahtera,

Sering kali kak zu mendapat banyak pertanyaan daripada wanita dan lelaki.Bagaimanakah ingin mengempiskan perut buncit. Perut buncit disebabkan banyak faktor. Antaranya ialah disebabkan oleh banyak toksin dalam badan,selain itu faktor pemakanan yang tidak terkawal ,masalah berat badan,kolesterol ,lepas melahirkan anak dan sebagainya.

Kini dengan ramuan teh herba kaempfria paviflora yang sudah terbukti berkesan dapat mengembalikan perut yang buncit disebabkan lepas bersalin bagi wanita dan juga untuk lelaki yang berperut gendut dan buncit. Teh ini berfungsi menyingkir toksin,lemak,angin dalam badan secara semulajadi.

Amalan meminum teh ini setiap hari akan menyingkir lemak yang terkumpul disekitar perut, membuang toksin dan angin yang berlebihan didalam badan. Ia juga bagus untuk mengawal kadar kolesterol dalam darah serta.

Oleh itu jika perut anda buncit,inilah masanya unutk anda unutk mengempiskannya supaya penampilan anda lebih menarik dan bergaya.

Maklumat lanjut tentang teh kaempfria pavifloara ini anda boleh dapat disini.Sila klik

Blog Widget by LinkWithin