Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘parut berlubang’

Parut jerawat berlubang

Tuesday, June 18th, 2013

testimonial-bio-t3-for-acne1Jerawat dan parut semakin pudar dalam masa 7 hari

Masalah parut jerawat berlubang seringkali membuat penampilan kulit muka menjadi tidak sekata dan sukar ditutup dengan make up dan sebagainya. Masalah parut jerawat berlubang berpunca daripada jerawat kronik dan berulang-ulang yang disebabkan banyak sebab dan akkhir meninggalkan kesan parut berlubang.

Rawatan dengan kaedah moden kadangkala tidak dapat menyelesaikan masalah ini, Dengan teknologi perubatan semulajadi yang berdasarrkan kaedah rawatan homeopathi dan biochemic .Kini masalah parut jerawat berlubang,berkawah dan parut yang teruk akibat jerawat dapat dirawat. Ini terbukti dengan penggunaan bahan semulajadi. Kini salah satu remedy bio t3 skin forte set parut telah terbukti dapat merawat parut dalam tempoh 3-18 minggu bergantung pada tahap parut jerawat berlubang.

a-bio-t3-for-acne-new1

Oleh kerana rawatan parut jerawat ini menggunakan kaedah semulajadi. Ia tidak menimbulkan kesan sampingan.Rumusan terbaru dengan penambahan collagen semulajadi dan vitamin E dapat mempercepatkan rawatan parut jeraat berlubang. Hasilnya kulit menjadi lembut,licin,lembab secara semulajadi dan mengatasi masalah kulit muka yang kusam,tidak bermaya dan kurang keanjalan.

Rawatan parut jerawat berlubang kini bukan sesuatu yang amat sukar.Oleh itu cara rawatan alternatif menggunakan kaedah homeopaty adalah cara yang selamat dan bebas kesan sampingan



Testimonial terbaru bio t3 skin forte dan set slim

Saturday, July 21st, 2012

Salam sejahatera Kak Zu ucapkan,

Sempena ramadhon kali ini anda semua dapat menjalni ibadah puasa dengan hati yang tenang dan dapat membuat ibadah dengan istiqamah.

Kak Zu mengucapakan selamat berpuasa kepada pembaca yang beragama Islam .Semoga kita semua dikurniakan dengan keberkatan dan kesihatan yang baik.

Berbalik kepada tajuk entri diatas Kak Zu “crop and paste” satu email yang Kak Zu terima pagi tadi. Semoga anda semua yakin dengan produk homeopati ini. Jika kita yakin dan istiqamah,insyallah semua akan berjalan lancar. Apa yang penting usaha dahulu dan disertai dengan keyakinan diri.

Klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas untuk membacanya.

testimonial-bio-t3-skin-for



Masalah parut dan jerawat berlubang

Thursday, September 15th, 2011

masalah-parut

Salam sejahtera untuk semua pembaca blog Kak Zu,

Pada minggu ini, Kak Zu banyak menerima pertanyaan tentang bagaimanakah mengatasi masalah parut berlubang disebab jerawat. Ayat pertanyaan yang sering kali Kak Zu terima adalah seperti “Tologlah Kak Zu , dah bermacam-macam produk saya cuba. Masalah parut berlubang tidak selesai juga”

Baiklah, parut berlubang ini jika masih baru rawatan mungkin ambil masa beberapa minggu sahaja untuk kembali seperti biasa. Ia juga bergantung juga kepada keupayaan sel-sel kulit kita. Jadi kesan tiap orang tidak sama. Bagi parut yang sudah agak lama,masa 5-25 minggu adalah masa yang diperlukan untuk merawat parut ini supaya benar-benar sembuh .

Rawatan yang sesuai adalah terdiri daripada rawatan luaran dan dalaman. Rawatan luaran terdiri daripada penggunaan cream seperti soundarya cream, Bio T3 Scar free cream dan carmino complexion cream. Selain itu rawatan dalaman juga perlu disusuli untuk menambah keupayaan kulit kita membina sel-sel baru supaya proses menghapuskan parut berlubang disebabkan jerawat dimukakan dapat dilakukan. Perkara penting yang perlu ada bagi seseoarang adalah keyakinan dan istiqamah yang tinggi.

Penggunaan remedy biochemic seperti BC04 with collagen juga dapat membantu keupayaan kulit membina sel-sel baru serta menghapuskan kedutan. Remedy seperti BC04 ini adalah paling selamat didunia.Ini disebabkan yang terdiri daripada tisu-tisu garam mineral yang lembut tetapi keupayaannya sungguh berkesan. Perlu dingatkan,elakkan minuman keras dan rokok supaya kesan remedy-remedy diatas dapat menyerap dengan keberkesanan yang maksimum

Satu lagi tips yang Kak Zu yang berikan,adalah anda mestilah berfikiran positif dan senitasa ceria.Elakkan stress,ini daripada segi psikologi terbukti mempercepat proses penyembuhan.

Berjumpa lagi dipost yang akan datang.Kak Zu doakan anda semua ceria dan gembira bersama insan-insan yang disayangi.

Ubat parut dan jeragat

Sunday, May 22nd, 2011

masalah-parut

Salam sejahtera,

Semoga anda semua ceria bersama insan-insan tersayang,

Kak Zu selalu dihujani email yang bertanya cara bagaimanakah ingin menghilangkan parut jerawat terutamanya parut berlubang dan jeragat yang menganggu keceriaan dan seri air muka.

Baiklah, masalah parut jerawat seperti parut berlubang sebenarnya bergantung kepada keupayaan sel-sel badan manusia unutk rebuild sel.Jika sesetengah orang mempunyai keupayaan unutk rebuild sel yang cepat maka proses dan keupyaan kulit muka mereka untuk sembuh daripada parut jerawat seperti parut jerawat berlubang akan mempercepatkan proses pemulihan. Kebiasaannya proses ini mengambil masa diantara 5-25 minggu bergantung pada keadaan kulit seseorang.

Ramai yang bertanya, apakah produk yang terbaik unutk masalah parut jerawat berlubang ini. Kak Zu mencadangkan pada mereka mengamalkan BC04 iaitu sejenis biochemic produk yang menggunakan garam tisu mineral. BC04 biochemic ini mudah diambil kerana remedy ini dalam bentuk tablet manis seperti ubat minda homeopathy dipasaran. Bc04 ini berfungsi menguatkan kembali keanjalan kulit muka dan memberikan collagen semulajadi dan baik unutk mengatasi masalah jeragat di muka.Pengambilanya mestilah istiqamah.Ini kerana bagi wanita yang berusia 30 an keatas keupayaan dan fungsi kulit mula menurun disebabkan pelbagai faktor seperti pengingkatan tekanan,gangguan alam , dan keupayaan collagen dikulit muka mulai menurun.

Bagi masalah parut  jerawat berlubang penggunaan kombinasi remedy seperti penggunaan cleaser bio t3 forte dan cream bio t3 forte juga akan memudarkan masalah parut jerawat yang berlubang. Kombinasi diperlukan dan jangka masa rawatan bergantung pada tahap kulit dan keupayaan sel-sel untuk dibina semula.

Oleh itu, apa yang penting dalam pemilihan produk merawat parut dan jeragat,pilih produk atau remedy yang bebas kesan sampingan. Supaya kulit muka kita dapat mempunyai struktur yang semulajadi dan bukannya kesan penipisan yang disebabkan oleh produk yang berasaskan bahan kimia. Semoga artikel kali ini akan meberi anda panduan yang tepat dan bersesuaian dalam merawat masalah parut jerawat seperti parut jerawat berlubang dan masalah jeragat yang terjadi dimuka.

Kak Zu doakan anda semua ceria dan gembira dengan penampilan anda dan berasa yakin dalam menempuh kehidupan. Berjumpa lagi dalam post yang akan datang. Insyallah Kak Zu akan ulas tentang produk hot dipasaran iaitu garcinia cambogia extra strenght dalam menurunkan berat badan.

Rawatan parut jerawat berlubang

Monday, May 9th, 2011

parut-jerawat

Salam ceria daripada Kak Zu untuk semua,

Pada artikel kali ini , Kak Zu akan memberi beberapa panduan cara menghilang dan memudarkan parut berlubang. Sebelum itu mari kita kaji mengapa parut terjadi.Parut terjadi sebabkan banyak perkara antara kesan daripada jerawat,luka dan kemalangan.

Parut yang terjadi dipipi atau muka biasanya lebih senang dihilangkan berbanding parut yang terjadi dianggota badan yang lain.Parut dimuka senag dirawat kerana kulit dan struktur dimuka berlainan dan berbeza kulit di anggota yang lain.

Kulit muka yang mempunyai parut  berlubang boleh dirawat menggunakan kaedah homeobotanical dan biochemic dengan merangsang kembali sel-sel yang mati. Antara remedy yang terbaik adalah menggunakan kaedah semulajadi garam tisu mineral untuk meransang kembali keanjalan kulit.Penggunaaan collagen semulajadi serta BC04 dapat meransang pertumbuhan sel.

Penggunaan kaedah homeobotanical seperti cleanser deep Bio T3 juga dapat meransangkan kembali sel.Selain itu pakej ini juga mampu merawat parut dibadan. Jangkamasa rawatan bergantung kepada keupayaan kulit unutk rebuild sel dan biasanya bagi parut yang biasa dicadangkan ambil 5-15 minggu dan parut yang teruk ambil dalam jangkama masa 5-25 minggu unutk kesan yang terbaik.

Petua menghilangkan parut jerawat adalah dengan menggunakan remedy atau ubat parut jerawat yang sesuai dan selamat. Kaedah homeopathy,biochemic,homeobotanical sudah terbukti berkesan dan selamat

Parut jerawat dan cara rawatan

Thursday, November 25th, 2010

parut-jerawat

Salam sejahtera,

Bertemu kita pada kali ini ,Semoga anda yang membaca blog Kak Zu ini ceria dan sihat semua.

Kali ini , Kak Zu ingin mengulas cara terbaik merawat parut yang ditinggalkan oleh masalah jerawat. Parut jerawat ini pelbagai jenis seperti parut kecil,parut yang yang berlubang dan parut yang meninggalkan bekas seperti kawah. Bekas jerawat ini dapat dirawat dengan memngambil BC04 secara berterusan selama 3-6 bulan dan kadangkalanya sehingga tempoh 12 bulan ini kerana keupayaan seseorang unutk membina sel yang mati adalah berlainan antara satu sama lain. Bc04 mengandungi collagen semulajadi unutk keanjalan kulit.

Selain pengunaan BC04 ,ia juga harus dibantu dengan soundarya cream yang dapat meratakan kembali permukaan kulit secara semulajadi. Kombinasi kedua remedy dapat membantu menghapus parut jerawat secara perlahan,semualajadi dan selamat tanpa menipiskan permukaan kulit. Oleh itu kombinasi biochemic seperti BC04 dan krim semulajadi daripada ramuan homeopathy seperti soundarya krim dapat membantu kulit anda kembali seperti sediakala.

Apa penting disini adalah istiqamah iaitu berterusan dan yakin usaha anda akan pasti berjaya.

masalah jerawat dan cara berkesan mengatasinya

Monday, August 9th, 2010

“Aduh muka berjerawat lagi, sudah puas mencuba pelbagai produk dipasaran tetapi baiknya seketika sahaja. Kejap ada ,kejap tiada. Macam iklan biskut pulak. Parah ni, 3 bulan lagi aku nak kahwin,muka bertambah teruk.parut jerawat bertambah,bintik hitam ketara,jerawat batu menonjol sana sini. Apa perlu ku buat..tolonggggggggg kak zu”

Ayat diatas sering kali Kak Zu terima bukan sahaja diemail malahan diruang komen di blog ini dan chat box. Jerawat ini kadangkala membuat jiwa seseorang tertekan,ada yang sampai kata nak bunuh diri, nazubillah.Dijauh Allah daripada berfikiran seperti itu.

Masalah jerawat kronik,jerawat batu,jerawat pasir dan parut sebenarnya boleh diselesaikan jika kita yakin dan istiqamah dalam menggunakan remedy yang dicadangkan. Masalahnya tiap orang tidak sabar,hendak kesan segera,akibatnya separuh jalan sudah putus asa dan beralih kepada produk lain.Ada yang tidak tahan dengan kesan detoxfikasi dan kesan keluar jerawat sementara.Mereka lebih suka mempunyai jerawat seumur hidup daripada kesan sementara.

Kaedah rawatan homeopathy dan biochemic dalam merawat jerawat sudah terbukti berkesan tetapi anda anda harus yakin dan istiqamah. Tidak semua jerawat akan boleh dimusnahkan dalam masa relatif singkat. Remedy biochemic seperti bc01,bc16,b04 memang sudah terbukti mampu menangai masalah segala jenis jerawat. R53 ,carmino cream,carmino complexion cream dan marigild soap juga membantu untuk proses pemulihan daripada segi luaran dan dalaman.

Banyak testimonial dipaparkan di blog ini untuk memberi motivasi kepada anda supaya yakin tentang ubat homeopathy dan biochemic dalam merawat masalah jerawat.

Semoga anda semua dirahmati Allah dan sempena bulan ramadhan yang akan menjelang tiba. Kak Zu ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada yang beragama Islam. Semoga bulan ramadhan ini akan bertambah keberkatan kepada anda dan kelaurga anda dan dapat menjalani ibadah puasa dalam keadaan sihat sentiasa.

Set Aquifolium berkesan rawat jerawat di muka,badan,parut

Tuesday, December 15th, 2009
aquifolium set
aquifolium set
Salam sejahtera daripada Kak Zu,
Dibawah ini kak zu kongsi 2 testimonial daripada email. Kak zu copy paste sahaja
1. Halimatun - Kota Bharu
Salam kak zu, setelah menggunakan set aquifolium selama sebulan semua jerawat saya hilang. Sudah puas saya guna bermacam-macam produk. Tapi set aquifolium ini yang terbaik bagi saya.Tq kerana panduan dan tips daripada Kak Zu.
2. Elisa - Bayan baru
Asalamualikum Kak Zu, Elisa nak ucap terimakasih pada Kak Zu kerana perkenalkan aquifolium ini 2 bulan yang lepas. Memang berkesan, bulan pertama guna jerawat semua hilang dan yang cuma tinggal parut sahaja. Elisa teruskan pada bulan kedua, dan sekarang ni parut yang tidak teruk dah hilang manakala yang berlubang teruk dah pudar. Kawan-kawan semua tegur muka Elisa dah tiada jerawat dan parut dah kurang. Happy sungguh.Kalau KakZu datang penang call saya. Nak belanja kak zu makan. serius ni…ok jumpa lagi..wasalam
Rasanya cukup sahaja, banyak-banyak nanti, bosan pulak nak baca
Ulasan kak zu, set aquifolium ini memang berkesan. tapi kena guna dalam masa 1 bulan keatas.
Cara terbaik menggunakannya adalah yang drops tu titik terus bawah lidah dalam 20 titik, lakukan 4 kali sehari. Lepas titis bawah liadah dan tunggu berapa ketika 1-2 minit baru minum air suam.
Cream aquifolium ,cream lepas cuci muka dengan sabun merrygold ambil towel suam2 tekap ke muka dalam 5 minit. lepas tu sapu secara putaran ke muka (tempat yg naik jerawat)dan biar semalaman.Bangun pagi baru cuci.
Maklumat lanjut boleh rujuk url dibawah :

http://bit.ly/6PfWGb

Blog Widget by LinkWithin