Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘jerawat’

Set jerawat bio t3 skin forte

Monday, July 14th, 2014

set-jerawat-1

Seorang gadis remaja berumur 15 tahun, yang dibawa ibu bapanya untuk mendapat nasihat mengenai jerawat anak gadis mereka yang tidak pernah “settle”. Anak gadis pasangan pertengahan 40an itu berwajah cantik tetapi kulit mukanya agak kusam dan berminyak. Bertubuh langsing, pemalu dan cepat sensitif. Jerawat akan mula keluar dengan “meriah” sebelum kitaran haid. Selain dari itu gadis tersebut juga alami masalah haid tidak teratur.

Setelah meneliti simptom dan karekter gadis tersebut saya memberi ;

  1. Pulsatilla 30 untuk dimakan/dihisap 3x sehari sewaktu perut kosong selama 2 minggu dan stop selama 2 minggu dan sambung semula selepas 2 minggu.
  2. Set Hapus Jerawat Bio-T3 (seperti di gambar) – krim ini diperkaya dengan Vitamin-E, Kolagen dan Aloe Vera sebagai agen pelembab.

Hasilnya jerawat gadis tersebut telah kecut selepas 3 hari dan muka menjadi agak bersih selepas 7 hari. Selepas 30 hari muka gadis tersebut telah bebas dari jerawat. Selepas 30 hari pasangan tersebut membawa gadis tersebut berjumpa dengan saya semula dan kulit mukanya kembali bersinar, cerah dan gebu… malangnya dia tak sudi menyumbang gambarnya untuk dikongsi.

Susulan selepas itu saya memberi Feminex untuk membantu mengawal hormon agar kitaran haid gadis tersebut mengikut masa yang sepatutnya.

Set Hapus Jerawat – Bio-T3 For Acne With Collagen & Vitamin E

Bio-T3 For Acne – Set Hapus Jerawat

Set Bio-T3 For Acne mengandungi 3 produk yang dihasilkan dengan bahan homeobotanical homeopathy  yang berasaskan bunga-bungaan, buah-buahan, kolagen dan pati minyak yang bermutu tinggi. 3 produk tersebut ialah:

  • Acne Natural Treatment
  • Non-Foaming Deep Cleanser
  • Acne Lift On Gel

Kebaikan produk ini;

  • Selamat, semulajadi dan pantas bertindak
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Melembabkan kulit secara semulajadi
  • Merawat dan mengecutkan jerawat
  • Menghilangkan parut baru
  • Mencerahkan kulit
  • Menjadi agen anti-penuaan, menghilangkan kedutan dan menjadikan kulit sihat dan bersinar

Cara mengguna set ini :

1. Bio-T3 For Acne Cream

Cara mengguna:

Sapu krim dengan rata ke semua kawasan yang dijangkiti jerawat, walaupun tanda (spot) jerawat sudah tidak kelihatan. Krim jerawat ini bertindak sehingga ke bawah permukaan kulit dan membantu untuk menghalang tanda baru dari terjadi. Krim ini digunakan selepas muka dicuci dengan Deep Cleanser atau sabun seperti Merry Gold atau Carmino Complexion Soap (CCS)

2. Non Foaming Deep Cleanser (tanpa buih)

Cara mengguna:

Cuci muka anda dengan air suam bertujuan untuk membuang kotoran yang menyebabkan pori-pori tersumbat dan juga membantu peredaran darah bergerak dengan lancar. Pastikan anda membilas muka anda dengan air biasa untuk menguatkan pori-pori anda semula. Berhati-hati, air yang terlalu panas atau terlalu sejuk akan merosakan kapilari.

Sapu Deep Cleanser ke muka dan tengkuk, ratakan dan bergerak (sapu) dari bawah ke atas. Bermula dari pipi, hidung dan kening urut dengan gerakan menolak ke luar. Biarkan Deep Cleanser selama beberapa minit untuk menyerap ke kulit, ini akan membantu Deep Cleanser untuk mengeluarkan kotoran, daki dan minyak, produk ini juga akan melembabkan kulit anda dengan formula yang lembut dan selamat. Bilas muka anda dengan air sejuk dan di ikuti air suam untuk memastikan kesemua cleanser telah dibersihkan.

3. Acne Lift On Liquid With Tea Tree Oil

Sangat berkesan untuk menghalang bacteria Propionibacterium acnes dari menyebabkan jerawat merebak dan mengecutkan jerawat.

Cara mengguna :

Selepas mencuci muka dengan Deep Cleanser, ambil kapas dan basahkan, picit Lift On Gel secukupnya ke kapas dan sapu ke seluruh kawasan yang dijangkiti jerawat. Boleh digunakan 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam atau bila-bila masa diperlukan.



Makan nasi tetapi badan masih slim dan kurus

Monday, April 21st, 2014

Anda wanita susah kuruskan badan?

Wanita biasa susah kurus disebabkan sel lemak lebih banyak dan tepu berbanding lelaki.

Lelaki biasa punya kadar metabolisme lebih tinggi banding wanita.Otot massa yang lebih membuatnya lebih cepat bakar kalori banding wanita

Mesti tensionkan?

Jangan bimbang ramai dah kurus dengan cara ini.

Tak perlu sekat makan dengan tidak makan nasi dan sebagainya tapi masih boleh pecah lemak-lemak hodoh di badan.

Penemuan baru dalam kaedah pelangsingan badan melalui pengambilan suplemen (3M) Membakar, Menyekat & Mengekalkan.

Produk pelangsingan dengan teknologi terkini. Dihasilkan di Switzerland oleh syarikat farmaseutikal SwissPharma.

Selamt dan bebas kesan sampingan

6cm Lipo Thyn.

Bahan-bahan utama dari sumber semulajadi yang digunakan untuk menghapuskan lemak.

1. Rumpai laut Wakame – membantu membakar lemak di dalam sel.

2. Asid sitrik hydroxy – sumber dalam Garcinia ekstrak untuk menghalang pengumpulan lemak di dalam badan.Mengurangkan selera makan. Tiada kesan sampingan kerana ia adalah herba semula jadi dan boleh mengawal metabolisme.

3. Ekstrak daripada ‘White Kidney Bean’ berupaya menghalang kanji makanan dan gula yang kita makan dari diserap terus tetapi masih menggunakan sebahagian tenaganya.

.4 Ekstrak Kaktus – kaya dengan serat. Ia mempunyai ciri-ciri khas yang akan memerangkap lemak daripada bahagian atas perut dan menyingkirkannya dari badan secara semulajadi. Sistem perkumuhan dipertingkatkanseterusnya mencegah pengumpulan bahan buangan dengan mengurangkan potensi masalah usus.

5. Placenta Salmon – membina kolagen kepada badan untuk menyuburkan dan menegangkan kulit agar kelihatan lebih muda, berseri dan tidak kering.

6. Capsicum – Ekstrak lada membantu untuk mengurangkan berat badan. Mengurangkan pengumpulan lemak di bahagian-bahagian yang berlainan di badan dengan memecahkan lemak lebih cepat daripada biasa.

Mempercepatkan kesan metabolisme secara semulajadi.

Kesan Utama 6cm.

Menyekat – Menyekat lemak dan tepung masuk ke dalam badan.

Membakar – Membakar memakan lemak yang terkumpul di dalam badan.

Mengekalkan – Diperbuat dari bahan-bahan yang boleh mengekalkan keseimbangan pengumpulan lemak supayaberat badan tidak naik secara mendadak selepas berhenti pengambilannya.Lemak di lengan dan pinggul saya dikurangkan, ya! kulit pun tegang. Bukan anda sahaja boleh merasainya, malahorang-orang di sekeliling anda pun akan perasan. Kulit yang berseri dan halus. Tiada lagi kesan ‘Yo-yo’ selepas anda berhenti mengambilnya.

Setiap botol mengandungi 30 kapsul.

Bahan-bahan:Alpha lipoic Acid, Beta Glukan, Cactus Extract, Capsicum (Cayenne), Chitosan, Kromium, Fucoxanthin (EkstrakKelp), Garcinia Extract, L-Carnitine L-Tartrate, Orlistat, Salmon Placenta Extract. White Kidney Bean Extract.

Cara pengambilan: satu tablet sehari, 30-60 minit sebelum sarapan pagi dan minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari.

6cm ideal bagi orang-orang yang mempunyai masalah berat badan seperti lebihan lemak di bahagian perut, lengan dan paha. 6cm memang berkesan dan selamat.

Sudah ramai yang puashati dengan 6cm untuk membantu mengekalkan bentuk yang cantik sepanjang masa.



Hilangkan jerawat muka

Thursday, September 19th, 2013

jerawat-bertoksin

Cara menghilangkan jerawat terjadi di muka, dan tips bagaimana mengatasi bekasnya dengan cepat, iaitu melalui pola hidup sehat, rutin membersihkan muka,  ubat jerawat terbaik dan berkesan. Sudah melakukan berbagai cara dilakukan namun selalu sahaja gagal? Inilah jawabannya.

Jerawat terjadi  yang anda alami ataupun akibat produk krim kosmetik yang mengandung bahan kimia yang berbahaya, bagi sebagian orang sepertinya sulit diatasi. Semua cara mungkin pernah dicuba, daripada mulai perawatan wajah hingga penggunaan ubat-ubatan juga herbal alami, tapi hasilnya tidak seperti diharapkan.

Oleh karena itu, sekarang sudah saatnya kita melakukannya dengan lebih serius dan menyeluruh. Tidak ada kata malas, ataupun kata “tidak”. Bagi menghilangkan jerawat muka perlu ketekunan, keinginan kuat serta produk yang tepat.

Cara Menghilangkan Jerawat Membandel dan Pola Hidup Sehat

Cara mengubati jerawat yang keliru adalah bila hanya menggunakan banyak produk kimia, tapi mengabaikan cara hidup sihat.  Alasannya adalah, lancarnya metabolisma akan membantu pembuangan zat-zat racun, sekaligus memperkuat sistem imun untuk menghancurkan kuman patogen yang berada di dalam tubuh. Biasanya ubat, umumnya sebagai antibiotik untuk membunuh kuman dan bakteria sahaja.  Tapi untuk keberkesanan, maka produk yang dipakai harus mengurangi kelebihan minyak, sekaligus membunuh bakteria yang tersembunyi di bawah kulit

Malangnya, ketika mencuba untuk menghilangkan jerawat, banyak yang mengabaikan cara hidup sihat.  Padahal gaya hidup sihat adalah  sangat penting dilakukan dalam usaha mempercepatkan penyembuhan. Perubahan pola hidup ini selalu kami tegaskan kepada para pelanggan supaya perawatan berjalan dengan efektif dan cepat.

Jerawat dimuka

Saturday, April 27th, 2013

jerawat-bertoksin

As Salam

Masalah jerawat merupakan perkara yang merungsing bagi wanita dan lelaki.Jerawat boleh menyebabkan tekanan perasaan dan kurang keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai.

Perkara ini jika dibiarkan akan menyebabkan seseorang akan malau untuk berdepan dengan orang ramai. Pernah anda terfikir sudah cuba pelbagai jenis ubat tetapi masalah jerawat tidak juga sembuh.Ini terjadi kerana masalah jerawat tidak hanya sembuh dengan menggunakan krim sahaja.

Jerawat anda mungkin berpunca daripada masalah hati bertoksin, hormon dan juga masalah toksin dalam badan. Apabila bercerita tentang hati bertoksin ramai yang senyum dan kurang percaya kerana mungkin kurang pembacaan dan penyelidikan.Mereka beranggapan benda ini suatu yang mengarut dan tidak logik.

Pengumpulan toksik yang terjadi di dalam darah dan sistem limfa di mana hati (liver) gagal untuk menyahtoksik dan meneutralkan darah untuk dibekal ke sel-sel dan akibat ketidakseimbangan hormon…. Tidak begitu jelas ..begini… Bila kita bernafas atau makan ia akan mengumpul toksin. Hati akan bekerja keras untuk meneutralkan toksik-toksik tersebut. Bila anda alami sembelit, maka anda meletakkan hati pada situasi yang amat sukar untuk meneutral toksin-toksin yang terhasil, lalu akan menjurus kepada pengeluaran toksin ke kulit dan muka.

Akhirnya toksin yang berlebihan itu akan menyebabkan pengeluaran toksin ke kulit dan muka, akibatnya menjadi jerawat dan pelbagai masalah kulit. Hati (liver) bertanggungjawab untuk menyahtoksik darah yang datang dari kolon atau usus besar, paru-paru dan sistem limfatik. Bila sudah dineutralkan, darah tersebut akan bergerak ke seluruh tubuh. Darah yang dineutral itu akan membekalkan sel-sel dengan oksigen dan fungsinya untuk proses penghadaman nutrisi. Dan Hormon adalah berunsur kimia di dalam tubuh yang digunakan sebagai utusan di antara organ dan memberi isyarat untuk organ-organ tersebut bertindak apa yang sepatutnya.

Oleh itu dalam kaedah rawatan homeopaty dan biochemic penggunaan remedy komprhensif seperti R7,R23,R53 dapat mengatasi masalah jerawat yang berunca daripada hati bertoksin. Jika anda sudah berusaha dengan pelbagai ubat dan remedy jerawat tetapi jerawat masih tidak sembuh dan berulang-ulang anda patut mencuba remedy komprehensif ini dalam jangka masa 3-6 bulan

jerawat

Saturday, March 2nd, 2013

jerawat

Masalah jerawat adalah mimpi ngeri bagi wanita dan lelaki. Risau dibuatnya hingga tidak mahu keluar rumah dibuatnya. Masalah jerawat boleh menimbul rasa “stress” dan kemurungan terutamanya bagi sesiapa sahaja yang mengalaminya.

Dalam artikel Kak zu yang lepas. Banyak sudah dibncangkan tentang masalah jerawat ini dan faktornya. Ada yang sudah mengalami jerawat bertahun-tahun tetapi tidak juga jumpa jalan penyelesaianya. Daripada maklum balas pelanggan beberapa rumusan dapat Kak Zu buat

1. Jerawat disebabkan hormon dan biasa mereka yang mengalami adalah remaja yang sudah meningkat dewasa. Bagi wanita perubahan hormon ini lebih awal berbanding lelaki. Rawatan yang sesuai adalah menggunakan kaedah penyeimbangan hormon dengan mengambil remedy yang sesuai seperti R53 dan kawalan kulit seperti sabun marigold dan juga cream carmino.

2. Jerawat berulang-ulang tumbuh. Disebabkan masalah darah kotor dan hati yang bertoksin. Ramai yang gelak-gelak santai apabila diberitahu hati bertoksin. Mengikut kajian terkini,penemuan menunjukkan hati yang mempunyai toksin menyebabkan kulit anda berjerawat kerana toksin tersebut dikeluarkan melalui kulit. Ramai yang berjaya merawat masalah ini menggunakan remedy komprehensif homeopati.

3. Jerawat yang berkala. Datang ketika menghadapi masalah “datang bulan” bagi wanita khsususnya. Jerawat ini biasa akan timbul dan besar-besar dan kemerah-merahan ketika datang bulan.Jerawat ini sukar dihilangkan menggunakan krim atau pencuci. Rwatan paling baik adalah mengambil remedy pulsatilla.

Bertemu lagi diartikel akan datang.

Testimonial L carnitine

Thursday, February 14th, 2013

As salam

Kak Zu hendak kongsikan testimonial tentang keberkesanan L Carnitine dalam menurunkan berat badan terutama pada bahagian yang berlemak.

Testimonial ini Kak Zu terima melalui email. Kak Zu dah dah capture dan paste kan di blog ini untuk tatapan pembaca dan buat motivasi .

Sila klik pada gambar jika tidak nampak untuk dibesarkan.

testimonial-l-carnitine

Turunkan badan dengan cepat tanpa berlapar

Thursday, November 1st, 2012

kuruskan-badan

Salam sejahtera

Ramai yang bertanya Kak Zu bagaimana nak turunkan berat badan tanpa berlapar dan dengan berkesan.

Ramai juga bertanya,betul ke boleh tuurn? saya dah cuba pelbagai ubat tapi tak turun? dan bermacam-macam lagi persoalan.

Daripada pertanyaan tersebut Kak Zu sudah dapat membuat tanggapan

1. Kurang keyakinan dalam diri
2. Banyak sangat mencuba pelbagai produk kurus
3. Masalah diet tidak seimbang
4. Habit makan yang tidak terkawal?
5. Pengetahuan tentang kalori makanan amat kurang
6. Kurang bersenam dan tidak bersenam
7. Tertekan
8. Masalah metabolisme
9. Masalah toksin

Masalah diatas mungkin menghantui anda.Oleh itu bagi mereka yang ingin kurus tanpa berlapar dan berkesan.Anda perlu teguhkan azam,baiki diet harian dan paling malas bersenam 3 kali seminggu dalam tempoh 20 minit. Jalan kaki pun ok. Sekurang-kurangnya anda boleh bakar kalori.

Dalam pemilihan ubat atau remedy.Bagi mereka yang memang suka makan berkabohidrat, l carnitine boleh membantu anda untuk pecah lemak dan membaiki kadar metabolisme. Kalau dapat bersenam seperti mengeluarkan peluh lagi bagus.

Kadangkala terlalu bibang dan stress serta banyak sangat solan dan pertanyaan membuatkan anda berada ditahap tersebut sahaja dalam jangkaasa yang lama. Remedy kedua yang baik unutk tingkat metabolisme dan membaikinya adalah BC20.

Kak Zu tidak mahu mengulas terlalu panjang artikel ini.Apa yang perlu anda buat sila “take action” . Kuatkan azam dan fokus terhadap diet anda.Nescaya kejayaan.

Persediaan homeopati selamat untuk ibu mengandung

Monday, October 15th, 2012
Phytolacca Americana
Homeopathy Selamat Untuk Ibu Mengandung Dan Bayi

Jawapannya “amat selamat dan puan sangat beruntung kerana puan hanya membayar harga remedy untuk seorang tetapi boleh dimakan untuk dua orang”. Walaupun berseloroh, Kak Zu tidak bercanda kerana pada hakikatnya adalah benar.  Setiap ibu yang sedang mengandung akan menyalurkan khasiat-khasiat remedy terus kepada fetus (bayi ) yang dikandunginya. Begitu juga kesan-kesan negatif darpada ubat-ubatan yang mengandungi bahan-bahan ubat seperti yang dipreskripsi di klinik ataupun hospital.

Ubat VS Remedi Homeopathy

Saya tidak bermaksud setiap ubat konvensional perlu dilupakan dan hanya homeopathy yang terbaik. Konvensional dan alternative bersifat lengkap melengkapi. Hasil dari pengalaman yang lepas termasuklah isteri dan anak saya sendiri yang mendapat manfaat dari remedy sejak awal kehamilan sehinggalah kelahiran anak saya. Walaupun usia isteri saya pada ketika itu telah menjangkau 35 tahun tetapi beliau mampu melahirkan bayi secara normal dan sihat.

Remedy homeopathy amat membantu ibu-ibu yang sedang mengandung dari seawal 2 bulan sehinggalah saat-saat akhir  ibu tersebut melahirkan anak. Homeopathy juga mempunyai remedy sewaktu berpantang yang lengkap untuk merawat luka incision (torehan surgeri) sehinggalah untuk merawat saraf dan rahim.

Setiap ibu dan bapa pasti akan mengharapkan bayi yang bakal lahir akan sihat dan cerdik, cita-cita ini boleh direalisasikan kerana hampir 70 peratus remedy untuk ibu mengandung ialah dari remedy biochemic atau garam tisu (mineral) yang lengkap untuk kesihatan ibu dan bayi dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki.

Mengapa Homeopathy Selamat ?

Jawapan mudah ialah homeopathy bukanlah ubat dan tidak mempunyai kesan ubat didalam remedy homeopathy. Mengapa tidak mempunyai kesan ubat? Pelik juga kan jika tidak mempunyai kesan ubat bagaimana remedy homeopathy boleh merawat dan memberi manfaat kepada yang memerlukan seperti ibu dan bayi? Ini ialah kerana setiap remedy homeopathy “dilute” dengan nisbah yang sangat tinggi.

Contohnya;

Pulsatilla nigrican, sumber dari bunga yang sangat cantik tetapi mempunyai kesan toksik yang sangat merbahaya. Walaubagaimana pun dengan kaedah “highly diluted” (campuran yang tinggi) homeopathy, contohnya 1 titis ekstrak (1 bahagian)  Pulsatilla Q akan dicampur dengan 1 trillion air suling -  1/1,000,000,000,000. Lagi tinggi campurannya lagi tinggi potensi (kekuatan remedy) tersebut. Campuran ini jika diuji dengan kaedah saintifik di makmal ujian toksik, ia akan menandakan “ND” iaitu Not Detected sebarang toksik atau logam berat (heavy metal). Ajaibnya Pulsatilla mampu merawat pelbagai masalah wanita bermula dari masalah haid hinggalah kepada masalah kulit. Begitu juga kaedah penyediaan remedy biochemic atau garam tisu yang biasanya di sebut juga dengan panggilan cell salts.

Pulsatilla menjadi salah satu remedy utama kepada setiap masalah wanita. Pulsatilla mampu membetulkan posisi fetus yang sonsang ke posisi yang sepatutnya. Proven (buktinya) isteri saya sendiri mengalami posisi fetus yang songsang pada trimester yang terakhir (bulan 7,8 & 9), dengan bantuan (dengan Izin-Nya) Pulsatilla, posisi bayi telah berada di posisi yang sepatutnya setelah discan pada 2 minggu terakhir sebelum “due date”.

Masalah jerawat selesai dengan rawatan biochemic

Tuesday, October 9th, 2012

jerawat-kronik

Salam sejahtera

Seringkali Kak Zu ditanya tentang persoalan bagaimanakah ingin menyelesaikan masalah jerawat yang tidak sembuh-sembuh.

Jerawat yang sukar sembuh disebabkan beberapa faktor seperti masalah hormon,toksin,masalah hati,masalah usus dan masalah darah. Oleh itu dalam mengatasi masalah ini. Perubatan berasaskan biochemic iaitu penggunaan garam tisu mineral yang sudah popular sejak hampir lebab satu abad yang lalu menggunakan konsep yang selamat dan bebas kesan sampingan.

Melalui konsep biochemic,penghidap jerawat akan diberi berberapa remedy berasakan biochemic yang terdiri daripada campuran garam tisu mineral untuk merawat segala masalah tersebut. Biasa kesabaran dituntut kerana bagi merawat yang kerap dan berulang. tempoh 2-6 bulan adalah diperlukan untuk memastikan jerawat dapat dibasmi sepenuhnya.

Garam tisu mineral ini adalah sebuah konsep mencari fungsi kelemahan sistem tubuh badan dan mengatasinya dengan menguat dan membaiki masalah yang kurang tadi dengan penggunaan beberapa remdy asas.Rawatan yang hanya perlu anda kemam tablet manis dan biar sehingga cair adalah cukup mudah dan enak kerana rasanya seperti gula-gula dan selamat tetapi kesannya sungguh berkesan

maklumat lanjut anda boleh dapat disini

Green tea membuat anda turun 2 kg seminggu dengan konsisten

Thursday, June 14th, 2012

green-tea + piper nigrum

Salam sejahtera,

Pada artikel kali ini ,Kak Zu ingin mengulas keistimewaan green tea. Green tea adalah tumbuhan anti oksida yang paling tinggi dan sangat berkesan untuk mereka yang mengalami masalah pelabagi penyakit. Selain daripada itu green tea mampu menurunkan berat badan bagi mereka yang sukar menurunkan berat badan.

Ramai yang sukar menurunkan berat badan disebabkan badan mereka terlalu banyak toksin dalam badan.Oleh itu walaupun mereka berdiet dan juga mengambil ubat melangsingkan badan tetapi usaha mereka tidak menampakkakn hasil yang memberansangkan.Oleh itu dalam menurunakan berat badan secara konsiten adalah dengan menyingkirkan terlebih dahulu toksin yang terdapat dalam badan disamping mengamalkan minum air yang banyak iaitu sekurang-kurangnya 4-5 liter sehari supaya proses menyingkirkan toksin dapat dilkukan dengan cepat dan berkesan.

Mengapa toksin perlu dibuang didalam badan dan apa kaitannya dengan penurunan berat badan? Mari kita tinjau sedikit,badan manusia terdedah kepada toksin melalui makanan yang dimakan setiap hari.Oleh itu pengumpulan toksin berlaku dan mereka yang bertoksin akan menyebabkan lemak didalam badan tidak dapat dibakarkan dengan berkesan walaupun kita bersenam dan berdiet. Selain itu toksin yang banyak didalam colon manusia akan menyebabkan kita sukar menyerap segala zat makanan yang berkhasiat.

Oleh itu bagi mereka yang ingin menurunakan berat badan ,perkara utama yang perlu dilakukan adalah dengan menyingkirkan toksin yang ada dalam badan dengan melakukan proses detoxtifikasi. Salah satu bahan yang terbaik adalah green tea. Disamping itu penggunaan green tea bersama piper nigrum dapat memecahkan lemak tepu didalam badan.Pembakaran lemak dapat dilakukan dengan cepat dan berkesan.

Oleh itu, apa yang harus anda lakukan adalah dengan mengamalkan green tea dan piper nigrum ini setiap hari. Anda akan terpegun dengan hasilnya. Greentea  juga mengelakkan berlakunya kesan “yo yo” pada badan anda.Maklumat lanjut tetang green tea anda boleh dapatkan disini.

Blog Widget by LinkWithin