Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘jeragat’

Set jeragat dengan jus manna

Monday, July 14th, 2014

set_jeragat_dan_jus_manna

Ahh.. sudah, ada jus pulak? Mungkin macam itu lah yang berlegar difikiran korang kan hehe.. Lagi pelik Jus Manna Bio Plus dikatakan sebagai Prebiotics… setahu korang Vitagen lah prebiotics yang paling mudah dibeli, dikedai mamak pun ada.. kalau ditengah malam di 7-E pun ada jual.

Perbezaan diantara Manna Bio Plus dan lain-lain prebiotics ialah Manna Jus atau Gums Arabic adalah prebiotics dan makanan Sunnah yang sangat hebat. Kenapa hebat sangat ek?

Untuk mengetahui kehebatan Manna atau Gums Arabic mari kita buat perbandingan dengan buah epal yang dikatakan sangat bagus ;

Para saintis juga mengesahkan Manna mempunyai kesan serat pemakanan terlarut  tertinggi dikalangan semua tumbuhan semulajadi, kajian telah membuktikan dengan kuantiti berat yang sama, didapati:

Epal – 2.3% serat terlarut

Manna – 86.6% serat terlarut.

Cuba tengok berapa peratus perbezaan tu…84.3% , ini bermakna korang mendapat 84.3% extra bonus jika mengambil Manna Jus Bio Plus.

Apakah Perbezaan Homeopathy Dan Jus Manna Bio Plus

Homeopathy secara amnya tidak menolak penggunaan krim dan sabun untuk merawat melasma atau jeragat tetapi lebih memfokus kepada rawatan dari dalam yang akan membantu menjadikan kulit lebih sihat secara total. Set Jeragat homeopathy lebih memfokus kepada remedi oral seperti Sepia 200 dan Melasma Free.

Set Jeragat – Sepia 200, Melasma Free, Sabun Merrygold dan Jus Manna Bio Plus

Oleh itu selain dari pengambilan Sepia 200 dan Melasma Free, probiotics adalah salah satu bahan semulajadi yang sangat-sangat membantu menjadikan kulit cantik, sekata dan gebu. Maka hasil dari kajian Manna adalah prebiotics yang terbaik dikalangan semua prebiotics yang terdapat dipasaran, tambahan pula Manna digabungkan dengan Goji, Madu, Kurma dan Habatus Sauda.

Manna Bio Plus mempunyai konsep penyediaan yang hampir sama dengan kaedah homeopathy iaitu bebas dari bahan merbahaya seperti pengawet mahupun bahan kimia yang berjadual.

Bagaimana Prebiotics didalam Manna Membantu Mencantikkan Kulit?

Hasil dari kajian Manna  merupakan hanya satu bentuk Fibre 100% serat yang terlarut di dunia. Ia merupakan sebahagian dari tumbuhan yang tidak mengandungi kalori, vitamin atau mineral tetapi ia sangat membantu menghilangkan bahan buangan berbahaya dari badan.

The World Health Organization (WHO) mendefinasikan probiotik sebagai “live microorganism”. Manna mempunyai  “live microorganism” yang akan membantu mempertingkat penghasilan bakteria baik di dalam tubuh. Sekiranya diambil secara pengawasan  dan dos yang sesuai, Manna Bio Plus akan berupaya membaiki system penghadaman yang lemah.

Bakteria baik akan menambah baik system penghadaman atau perut. Di mana didalam perut terdapat bakteria yang “baik” yang akan membantu penghadaman dan bakteria “jahat” yang akan menganggu kesihatan seseorang.

Kesan Bakteria “Baik” Untuk Kulit Yang Cantik

Bakteria baik akan membantu meminimakan atau menuetral kesan bakteria “jahat” yang akan menyumbang kepada sesuatu penyakit terutama penyakit kulit. Bakteria baik akan menambah baik kuantiti mineral yang akan regulasi system imun ke tahap yang sangat baik. Ini ialah kerana hati (liver) akan bekerja dengan lebih cekap menyahtoksik sengala toksik yang akan menjurus tubuh kita kepada masalah kesihatan terutama kulit.

Masalah kulit seperti jeragat dan jerawat berkait rapat dengan system penghadaman. Tidak memeranjatkan jika anda mempunyai masalah penghadaman tona kulit anda juga akan kelihatan tidak sihat, semakin sensitive, mengalami jeragat, jerawat dan kelihatan kusam.

Manna Bio Plus yang diperkayakan dengan Goji, kurma, madu dan Habatus Sauda adalah gabungan makanan semulajadi dari tumbuhan yang sangat hebat.  Tanpa pengawet dan disediakan oleh Herbalist yang bertauliah.

Jika inginkan muka anda bebas dari jeragat, jerawat atau parut, saya sarankan anda pilihlah produk yang berteraskan bahan-bahan alam semulajadi. Walaupun kesannya mungkin lambat kepada sesetengah orang tetapi ramai yang beri feedback kesan jeragat pudar selepas 14 hari hanya dengan set Sepia 200, Melasma Free dan Sabun Merrygold. Paling penting bahan-bahan semulajadi adalah sangat selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan.



Rawatan dan cara mengatasi jeragat muka

Sunday, February 16th, 2014

jeragat-biochemic

Rawatan menghapuskan jeragat atau melasma

Rawatan Menghapus Melasma atau Jeragat

Remedi homeopathy telah terbukti menunjukkan kesan yang sangat hebat untuk menghapus melasma atau jeragat. Homeopathy menghapus jeragat dengan merawat keseluruhan tubuh sehinga ke akar umbi masalah tersebut.

Perubatan moden kerap kali hanya mengguna krim terutama yang berasaskan hydroquinone dan tidak ada kaedah untuk merawat secara dalaman. Kesan jeragat menjadi pudar dengan pantas tetapi ia hanya bersifat sementara. Kemungkinan besar jeragat akan  terjadi semula dan kerap kali ianya akn menjadi lebih teruk.

Berbeza dengan kaedah homeopathy, krim hanya dianggap sebagai membantu dari luar. Perubatan homeopathy percaya setiap masalah kesihatan hendaklah dirawat dari punca terjadinya masalah tersebut. Ini bermakna bukan hanya jeragat yang dirawat tetapi keseluruhan tubuh akan mendapat manfaatnya.

Bagaimana homeopathy bekerja untuk menghapus jeragat?

Homeopathy menganggap jeragat atau kesan cela adalah sebagai petunjuk kepada isyarat bahawa system tubuh seseorang itu mengalami gangguan dalaman, bukan gangguan makhluk halus tetapi adalah masalah yang terjadi didalam tubuh seperti masalah hormone tidak seimbang, stress, kurang zat, system pertahanan tubuh yang lemah dan bermacam-macam lagi. Ini bermakna tubuh seseorang itu memerlukan bantuan secara menyeluruh.

Rawatan secara homeopathy yang akan bertindak dari akar umbi, akan membantu menguatkan system pertahanan tubuh dan secara berperingkat akan mengembalikan pigmentasi asal kulit. Remedi homeopathy akan mengawal pengeluaran berlebihan melanin.

Homeopathy bukan menghalang pengeluaran melanin tetapi mengawal pengeluaran ke tahap normal dan akan mengimbang proses melanocytes supaya mengeluarkan melanin secara terkawla dan menjadikan kulit bersih dan gebu.

Oleh kerana remedy homeopathy merawat dari akar umbi masalah jeragat maka ianya tidak akan berulang pada masa hadapan.



Mengatasi masalah jerawat dan rawatan berkesan

Sunday, February 16th, 2014

jeragat

Sepia 200 dan melasme free

Sepia 200 & Melasma Free dan Beberapa “Single Remedy”  Untuk  Merawat Jeragat Kaedah Homeopathy Mengikut Simptom Jeragat Yang Di alami.

Kesan tompokan berwarna keperangan atau kadang-kadang agak kehitaman yang kerap kali terjadi di muka kerana perubahan hormone sewaktu mengandung atau sewaktu mengambil perubatan kawalan kehamilan.

Terdedah kepada matahari  adalah salah satu factor terjadi jeragat.
Set jeragat Sepia 200 dan Melasma Free adalah produk yang berasaskan 100% bahan semulajadi homeopathy sangat membantu untuk mengurangkan atau menghilangkan terus jeragat di muka.

Kebiasaan perubahan akan dapat dikesan selepas 30-40 di mana jeragat akan mula berkurangan. Bagi kes-kes jeragat yang ringan akan hilang sepenuhnya di dalam tempoh 90-120 hari.

Selain Sepia 200 dan Melasma Free terdapat remedy tunggal (single remedy) yang sangat-sangat membantu untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Single remedy ini akan memfokus kepada symptom jeragat itu sendiri sementara Sepia 200 dan Melasma Free akan membantu menstabilkan hormone  yang sedang bercelaru.

Langkah pencegahan

Elakkan dari kerap terdedah kepada cahaya matahari dan guna krim penghalang UV yang sesuai.
Jangan gunakan bahan pencuci yang keras dan kuat. Guna sabun atau pencuci yang rendah pHnya.
Tambah pengambilan makanan yang tinggi folic acid, sayuran yang berdaun hijau, gandum, asparagus, broccoli, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Parut jerawat berlubang

Tuesday, June 18th, 2013

testimonial-bio-t3-for-acne1Jerawat dan parut semakin pudar dalam masa 7 hari

Masalah parut jerawat berlubang seringkali membuat penampilan kulit muka menjadi tidak sekata dan sukar ditutup dengan make up dan sebagainya. Masalah parut jerawat berlubang berpunca daripada jerawat kronik dan berulang-ulang yang disebabkan banyak sebab dan akkhir meninggalkan kesan parut berlubang.

Rawatan dengan kaedah moden kadangkala tidak dapat menyelesaikan masalah ini, Dengan teknologi perubatan semulajadi yang berdasarrkan kaedah rawatan homeopathi dan biochemic .Kini masalah parut jerawat berlubang,berkawah dan parut yang teruk akibat jerawat dapat dirawat. Ini terbukti dengan penggunaan bahan semulajadi. Kini salah satu remedy bio t3 skin forte set parut telah terbukti dapat merawat parut dalam tempoh 3-18 minggu bergantung pada tahap parut jerawat berlubang.

a-bio-t3-for-acne-new1

Oleh kerana rawatan parut jerawat ini menggunakan kaedah semulajadi. Ia tidak menimbulkan kesan sampingan.Rumusan terbaru dengan penambahan collagen semulajadi dan vitamin E dapat mempercepatkan rawatan parut jeraat berlubang. Hasilnya kulit menjadi lembut,licin,lembab secara semulajadi dan mengatasi masalah kulit muka yang kusam,tidak bermaya dan kurang keanjalan.

Rawatan parut jerawat berlubang kini bukan sesuatu yang amat sukar.Oleh itu cara rawatan alternatif menggunakan kaedah homeopaty adalah cara yang selamat dan bebas kesan sampingan

Parut Jerawat dan parut jerawat berlubang

Tuesday, May 28th, 2013

parut jerawat berlubang

parut jerawat berlubang

As Salam,

Ramai yang menghadapi masalah jerawat yang berulang-ulang dan perkara ini akan menimbulkan parut jerawat berlubang atau berkawah apabila jerawat mula tiada kerana kesan daripada kerap dan berulang-ulang jerawat.Ini akan menyebabkan penampilan kurang keyakinan pada diri.

Masalah tidak selesai dengan menutup masalah parut berlubang dengan alas bedak dan kosmetik yang tebal kerana akan menimbul kesan tidak cantik dan semulajadi pada kulit muka dan kelihatan tidak semulajadi.Selalunya orang dapat mengesan bahawa anda cuba menutup masalah tersebut.

Kini dengan revolusi teknologi gabungan homeopati dan biochemic masalah parut berlubang akibat jerawat dapat dirawat dengan mudah dan berkesan.Biasanya tempoh rawatan mengambil masa 5-18 minggu bergantung pada tahap parut yang dialami.Jika parut baru ,pemulihan mengambil masa kurang daripada 5-7 minggu. Jika parut yang serius mengambil masa 5-18 minggu atau lebih.

Melalui kaedah biochemic pembinaan sel dapat diatasi dengan menggunakan remedy oral. Selain daripada itu kombinasi daripada penggunaan lift cream dan soap yang semulajadi akan meransang pembinaan sel kulit baru dan menjadi parut semakin pudar dan akhirnya masalah parut berlubang akibat jerawat dapat dirawat dan dipulihkan.

Info tentang remedy dan rawatan parut jerawat berlubang anda boleh dapatkan disini—> sila klik

Masalah jeragat dan tompok hitam dimuka

Tuesday, April 9th, 2013

melasma

As salam

Seringkali kita berasa risau apabila masalah jeragat ,tompok hitam,pigmentasi atau dikenali sebagai melasma terjadi terutama pada bahagian muka. Ia bukan sahaja menambah kerisauan dan stress pada diri kita tetapi akan mencacat penampilan diri.

Mengapakah perkara ini terjadi?

Banyak faktor perkara ini terjadi merangkumi faktor usia ,hormon dan pencemaran kulit muka yang kekurangan nutrisi.

Faktor pertama yang Kak Zu ingin ulas adalah faktor hormon

Perubahan hormon biasa berlaku pada usia yang meningkat dan juga terjadi apabila dalam proses “kehamilan” atau “mengandung”. Apa kaitan jeragat dengan hormon.Kebanyakan wanita menghadapi masalah jeragat,bintik hitam dan melasma ini ketika dalam proses kehamilan dan selepas kehamilan. Keadaan ini memberi kesan kepada 50 hingga 75 peratus daripada ibu-ibu mengandung dan amat biasa di kalangan wanita berkulit hitam dan orang-orang keturunan Asia.

Masalah jeragat atau melasma ini timbul apabila peningkatan mendadak dalam paras estrogen merangsang pengeluaran melanin yang berlebihan. Pendedahan kepada cahaya matahari boleh menjadi perkara ini bertambah buruk. Masalah ini selesai kebiasaan selepas proses kehamilan atau ketika proses menyusukan anak. Adakalanya masalah ini lambat pulih disebabkan perubahan hormon manusia tidak sama antara satu sama lain.

Faktor kedua adalah disebabkan faktor usia. Sebagaimana yang kita ketahui ini adalah proses semulajadi.Perkara ini boleh diatasi dengan mengambil nutrisi tambahan untuk kulit supaya kekal muda.Makanan tambahan seperti pink collagen atau vitamin E baik untuk kesihatan kulit. Collagen dapat memberi nutrisi tambahan pada kulit dan secara tidak langsung akan meremajakan kulit.

Apa penyelesaian yan terbaik. Penggunaan krim yang mengandungi calendula atau vitamin E semata-mata sahaja tidak dapat membantu masalah ini sembuh dengan jaya.Jika masalah jeragat atau melasma berpunca daripada faktor usia mungkin perkara ini mudah dipulihkan dengan rawatan cara ini.

Jika masalah ini disebabkan hormon.Perkara ini boleh dipulihkan dan dirawat menggunakan remedy biocemic seperti sepia 200 iaitu remedy biochemic daripada persediaan homeopaty yang sesuai untu ibu-ibu mengandung dan sesiapa sahaja. Rawatan dalaman ini biasanya amat berkesan berbanding hanya menggunakan rawatan luaran sahaja.

Penggunaan laser atau rawatan laser tidak digalakkan sebab kadangkala laser dapat memburukkan lagi masalah jeragat dan melasma. Banyak kes dilaporkan tentang dan Kak Zu tidak mahu mengulaskan tentang perkara ini dan aan diulas dalam artikel akan datang dengan lebih lanjut.

Baiklah,bertemu lagi di artikel akan datang.

Jerawat sukar sembuh

Tuesday, April 2nd, 2013

rawat-jerawat

Salam sejahtera

Bertemu lagi,Kali ini KakZu nak mengulas tentang mengapa sukar untuk menyembuh atau merawat jerawat.Sudah puas mencuba pelbagai ubat dan remedy tetapi masih lagi tidak sembuh-sembuh.

1. Sembelit merupakan salah satu sebab jerawat sukar sembuh dan datang berulang-ulang. Jika anda ada masalah sembelit dan sukar membuang najis.Kak Zu saran anda ambil dahulu remedy R7 Dr.Reckeweg yang bertujuan mengatasi masalah ini.Apa kaitan dengan Sembelit .Sembelit menyebabkan perut anda menyimpan toksin.Jika sistem usus tidak betul akan melibat keseluruhan badan.

2. Hati bertoksin. Nampak macam tidak percayakan? Ramai pelanggan Kak zu apabila diterangkan tentang hati bertoksin mereka sukar mempercayainya.Kajian menunjukkan salah satu punca jerawat yang sukar sembuh adalah disebabkan hati bertoksin.Hati bertoksin menyebabkan jerawat terjadi disebab fungsi hati adalah meneutralkan racun.Oleh itu jika hati anda bertoksin setiap hari makanan yang kita makan tidak dapat di netralisasi oleh hati.Ini menyebabkan makanan yang mengandungi toksin tersimpan dalam badan dan membawa penyakit sebab fungsi hati sudah tidak berjalan dengan betul.Cadangan Kak Zu sila detox hati anda dengan mengambil remedy komprehensif selama 4-6 bulan.

3. Masalah hormon tidak seimbang merupakan salah satu punca jerawat tidak dapat dirawat dengan jaya.Masalah akan timbul semula jika masalah hormon ini tidak dibetulkan. Antara remedy yang boleh diambil adalah dengan mengambil R53 Dr Reckeweg dan juga set detox biochemic

Oleh itu sila periksa masalah anda sendiri,samada anda terdapat simptom seperti diatas untuk memastikan jerawat anda sembuh dan tidak berulang-ulang.

Masalah jerawat sukar sembuh dan berulang-ulang

Monday, October 15th, 2012

jerawat-cara-mengubati-jerawat

Biochemic Detox Untuk Jerawat

Tubuh kita sering diancam oleh pelbagai unsur negatif yang akan mengugat sistem pertahan tubuh sehingga menjadi “dis-ease” (disease). Organ yang sering diganggu gugat oleh toxin ialah :
1. Hati
2. Usus
3. Buah pinggang
4. Paru-paru
5. Hempedu
Organ paling penting ialah hati, merupakan organ paling “kuat bekerja” memproses membuang toksin yang terkumpul di dalam tubuh. Hati akan MENAPIS, MENYERAP dan MENYAHTOKSIK seperti sel, microorganism, bahan kimia, dadah dan serpihan-serpihan yang terdapat di dalam darah kita.
Seringkali hati akan dibebani dengan tugas yang amat berat. Diakibatkan oleh gaya hidup, diet yang tidak sihat, pencemaran, bahan toksik, dadah dan kimia yang terdapat di dalam makanan dan di persekitaran kita menjadikan hati sering gagal melakukan tugas dengan baik. Tanda awal yang boleh dikesan ialah terjadinya jerawat di muka. Kulit muka adalah kulit yang paling sensitif dan paling mudah bagi toksin untuk mencari jalan keluar.Toksin akan keluar sebagai jerawat atau pelbagai masalah kulit yang lain. Tidak hairanlah jika hanya disapu krim untuk mengawal jerawat, masalah tidak akan selesai dan jerawat akan tetap keluar selagi toksin yang terkumpul tidak disalur keluar (drainage)dari tubuh.
Detox Biochemic
Biochemic atau garam tisu mengikut kajian Dr Shuessler (pengasas Biochemic) adalah mewakili 12 mineral yang terdapat di dalam tubuh kita. Setiap satu dari remedi ini akan mewakili sel-sel yang terdapat dari otak sehinggalah ke kuku kita. Secara amnya empat remedi ini terdapat di kulit (ditemui sewaktu kajian dibuat). Empat remedi tersebut ialah Calcium phosporica (Cal phos), Kali sulphurica (Kali sulp), Silica (Sil) dan Natrum phosphoricum (Nat phos)yang akan digunakan sebagai remedi utama jika melibatkan hati.
Kali sulphurica (Kali sulp) adalah remedi utama untuk detox. Kali sulp adalah mineral yang paling banyak dikesan di tisu-tisu kulit. Remedi ini amat berkesan untuk kulit yang berminyak, jerawat yang terjadi pada usia remaja, kulit bersisek, kelemumur yang berkaitan psoriasis, psoriasis, alopecia (botak) dan arthritis. Kali sulp bertindak membekal oksigen secukupnya ke kulit dan akan menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.
Dos : Cara Mengambil Biochemic Detox
Biochemic boleh di dapati di dalam dua bentuk iaitu cecair atau tablet manis (seperti BC01, BC04 dan lain-lain). Paling popular dan mudah untuk diambil ialah di dalam bentuk tablet manis. 
Dos atau aturan mengambil remedi Biochemic adalah mengikut tahap penyakit yang dideritai, contohnya jika akiut (penyakit yang tiba-tiba menyerang), potensi yang tinggi, contohnya potensi 200 ke atas akan diberikan, Sebaliknya jika kronik (penyakit yang lama) potensi yang rendah akan diberikan, contohnya 6x ke atas.
4 biji di kemam 4 kali sehari, 15 minit sebelum mengambil makanan dan 15 minit lagi selepas itu jika ingin mengambil makanan, tujuannya untuk memberi laluan kepada remedi untuk meresap kedalam tubuh untuk mendapat kesan yang optimum.
4 kali bermakna sebelum sarapan, sebelum makan tengah hari, sebelum minum petang dan sebelum makan malam. Tablet ini juga boleh dilarutkan kedalam air panas untuk diminum. Kesemua remedi boleh diambil serentak (jika diambil serentak, hanya 2 tablet untuk setiap satu remedi) atau yang paling terbaik diselang selama 5 - 10 minit untuk setiap remedi.
Single Remedy
Biochemic secara holistik di ambil secara “single remedy” ataupun bukan remedi yang digabungkan.
Tempoh Pengambilan Remedi Detox
Empat remedi Calcium phosporica (Cal phos), Kali sulphurica (Kali sulp), Silica (Sil) dan Natrum phosphoricum (Nat phos) perlu diambil untuk tempoh sebulan.

Bebas jeragat,bintik hitam dan parut!

Wednesday, August 1st, 2012

masalah jeragat-tompok hitam

parut-jerawat

Salam sejahtera Kak Zu ucapkan kepada semua pembaca blog.

Dalam minggu lepas Kak Zu sudah post satu artikel tentang cara menangani jeragat,tompok-tompok hitam atau pigmentation diwajah. Selain daripada itu beberapa testimonial daripada pengguna tentang keberkesanan produk Bio T3 skin Forte dalam menghapuskan dan memulihkan kesan parut akibat daripada jerawat. Samada jerawat itu berlubang,berkawah dan sebagainya.

Banyak testimonial tentang keberkesanan merawat parut dan merawat jeragat yang Kak Zu terima.Cuma kekangan masa sahaja yang membuat kebanyakan testimonial tersebut belum dimuatnaikkan ke dalam blog ini lagi. Insyallah jika ada kesempatan Kak Zu akan post secepat mungkin

Berbalik pada tajuk artikel ini,apa yang ingin Kak Zu katakan adalah bulan ramadhan al mubarak ini adalah cara yang terbaik untuk merawat segala jenis parut dan jeragat.Ini kerana ubat berasakan homeopati dan biochmic amat berkesan ketika perut kosong.Di tambah dalam bulan ini kita berpuasa dan kelebihan ini kita gunakan untuk menggunakan produk biochemic dan homeopati secara maksimum dan hasilnya sungguh “awesome”

Ramai yang menggunakan produk ini ketika bulan ramdahan membuat komentar bahawa kesan rawatan adalah lebih cepat. Ramai juga pengguna remedy menurunkan berat badan seperti penggunaan pakej phto slim yang terdiri daripada phytolacca americana 3 in 1, bc20 dan r79 melaporkan penurunanan sebanyak 2-3 kali ganda daripada biasa. Ini kerana apabila kita berpuasa toksin adalah lebih mudah disingkirkan dan penggunaan remedy biocemic dan homeopati ketika berpuasa akan menambahkan lagi keberkesanan sebanyak 2-3 kali ganda kesannya.

Oleh itu, ambil peluang ini untuk menggunakan remedy biochemic dan homeopati ini secara maksimum dibulan puasa.

Info produk boleh rujuk disini

Masalah jerawat disebabkan hati bertoksin

Thursday, May 10th, 2012

glutathione

Salam sejahtera Kak Zu ucapkan kepad apembaca blog

Soalan ini paling popular ditanya kepada Kak Zu.  Kenapa masalah jerawat saya tidak pernah nak habis-habis, bila baik sahaja sikit mesti datang lagi yang baru?

Menjawab pada pertanyaan anda, Jawapan yang paling mudah Kak Zu jawab,mungkin hati anda mengandungi banyak toksin. Oleh sebab itu proses rawatan menggunakan ubat adalah sia-sia dan tidak berkesan.

Banyak artikel yang Kak Zu tulis mengenai hati bertoksin salah satu daripada punca jerawat tidak pernah sembuh dan asuk datang berulang-ulang. Oleh itu jika anda sudah puas berusaha tetapi masalah anda masih lagi menuju jalan buntu dan tidak mencapai keputusan yang dikehendaki. Rawat dulu masalah hati anda. Salah satu daripada remedy yang sesuai dan berkesan untuk merawat masalah hati bertoksin adalah mengambil L glutahione.

Banyak antara mereka yang salah faham.Bukan semua l glutahione boleh merawat hati yang bertoksin kerana kebanyakan l glutathione dipasaran dalah daripada jenis sintetik iaitu sejenis glutahione tiruan. Oleh itu hasilnya agak kurang dibanding dengan l glutathione yang asli dan semulajadi. Pengambilan l glutathione hendaklah diambil dalam tempoh 3-6 bulan berdasarkan masalah yang dihadapi.

Selain daripada merawat masalah ahti bertoksin. L glutathione juga dapat mencerah kulit anda serta memberi kelicinan ,kegebuan kepada kulit muka. Ramai yang mengamalkan l glutathione kagum dan terperanjat dengan hasilnya. Kulit menjadi bersih daripada noda-noada jerawat,jeragat,bintik hitam serta mampu mencerahkan kulit muaka dengan semulajadi.

Selain daripada l glutathione baik juga unutk penyakit yang menghidapi asma. Kebanyakan penyakit yang menghidapi asma sembuk setelah mengambil l glutathione

Baiklah bertemu lagi di artikel akan datang

Maklumat lanjut l glutathione anda boleh dapatkan disini.

Blog Widget by LinkWithin