Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Posts Tagged ‘jeragat muka’

Set jeragat dengan jus manna

Monday, July 14th, 2014

set_jeragat_dan_jus_manna

Ahh.. sudah, ada jus pulak? Mungkin macam itu lah yang berlegar difikiran korang kan hehe.. Lagi pelik Jus Manna Bio Plus dikatakan sebagai Prebiotics… setahu korang Vitagen lah prebiotics yang paling mudah dibeli, dikedai mamak pun ada.. kalau ditengah malam di 7-E pun ada jual.

Perbezaan diantara Manna Bio Plus dan lain-lain prebiotics ialah Manna Jus atau Gums Arabic adalah prebiotics dan makanan Sunnah yang sangat hebat. Kenapa hebat sangat ek?

Untuk mengetahui kehebatan Manna atau Gums Arabic mari kita buat perbandingan dengan buah epal yang dikatakan sangat bagus ;

Para saintis juga mengesahkan Manna mempunyai kesan serat pemakanan terlarut  tertinggi dikalangan semua tumbuhan semulajadi, kajian telah membuktikan dengan kuantiti berat yang sama, didapati:

Epal – 2.3% serat terlarut

Manna – 86.6% serat terlarut.

Cuba tengok berapa peratus perbezaan tu…84.3% , ini bermakna korang mendapat 84.3% extra bonus jika mengambil Manna Jus Bio Plus.

Apakah Perbezaan Homeopathy Dan Jus Manna Bio Plus

Homeopathy secara amnya tidak menolak penggunaan krim dan sabun untuk merawat melasma atau jeragat tetapi lebih memfokus kepada rawatan dari dalam yang akan membantu menjadikan kulit lebih sihat secara total. Set Jeragat homeopathy lebih memfokus kepada remedi oral seperti Sepia 200 dan Melasma Free.

Set Jeragat – Sepia 200, Melasma Free, Sabun Merrygold dan Jus Manna Bio Plus

Oleh itu selain dari pengambilan Sepia 200 dan Melasma Free, probiotics adalah salah satu bahan semulajadi yang sangat-sangat membantu menjadikan kulit cantik, sekata dan gebu. Maka hasil dari kajian Manna adalah prebiotics yang terbaik dikalangan semua prebiotics yang terdapat dipasaran, tambahan pula Manna digabungkan dengan Goji, Madu, Kurma dan Habatus Sauda.

Manna Bio Plus mempunyai konsep penyediaan yang hampir sama dengan kaedah homeopathy iaitu bebas dari bahan merbahaya seperti pengawet mahupun bahan kimia yang berjadual.

Bagaimana Prebiotics didalam Manna Membantu Mencantikkan Kulit?

Hasil dari kajian Manna  merupakan hanya satu bentuk Fibre 100% serat yang terlarut di dunia. Ia merupakan sebahagian dari tumbuhan yang tidak mengandungi kalori, vitamin atau mineral tetapi ia sangat membantu menghilangkan bahan buangan berbahaya dari badan.

The World Health Organization (WHO) mendefinasikan probiotik sebagai “live microorganism”. Manna mempunyai  “live microorganism” yang akan membantu mempertingkat penghasilan bakteria baik di dalam tubuh. Sekiranya diambil secara pengawasan  dan dos yang sesuai, Manna Bio Plus akan berupaya membaiki system penghadaman yang lemah.

Bakteria baik akan menambah baik system penghadaman atau perut. Di mana didalam perut terdapat bakteria yang “baik” yang akan membantu penghadaman dan bakteria “jahat” yang akan menganggu kesihatan seseorang.

Kesan Bakteria “Baik” Untuk Kulit Yang Cantik

Bakteria baik akan membantu meminimakan atau menuetral kesan bakteria “jahat” yang akan menyumbang kepada sesuatu penyakit terutama penyakit kulit. Bakteria baik akan menambah baik kuantiti mineral yang akan regulasi system imun ke tahap yang sangat baik. Ini ialah kerana hati (liver) akan bekerja dengan lebih cekap menyahtoksik sengala toksik yang akan menjurus tubuh kita kepada masalah kesihatan terutama kulit.

Masalah kulit seperti jeragat dan jerawat berkait rapat dengan system penghadaman. Tidak memeranjatkan jika anda mempunyai masalah penghadaman tona kulit anda juga akan kelihatan tidak sihat, semakin sensitive, mengalami jeragat, jerawat dan kelihatan kusam.

Manna Bio Plus yang diperkayakan dengan Goji, kurma, madu dan Habatus Sauda adalah gabungan makanan semulajadi dari tumbuhan yang sangat hebat.  Tanpa pengawet dan disediakan oleh Herbalist yang bertauliah.

Jika inginkan muka anda bebas dari jeragat, jerawat atau parut, saya sarankan anda pilihlah produk yang berteraskan bahan-bahan alam semulajadi. Walaupun kesannya mungkin lambat kepada sesetengah orang tetapi ramai yang beri feedback kesan jeragat pudar selepas 14 hari hanya dengan set Sepia 200, Melasma Free dan Sabun Merrygold. Paling penting bahan-bahan semulajadi adalah sangat selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan.



Bebas jeragat,bintik hitam dan parut!

Wednesday, August 1st, 2012

masalah jeragat-tompok hitam

parut-jerawat

Salam sejahtera Kak Zu ucapkan kepada semua pembaca blog.

Dalam minggu lepas Kak Zu sudah post satu artikel tentang cara menangani jeragat,tompok-tompok hitam atau pigmentation diwajah. Selain daripada itu beberapa testimonial daripada pengguna tentang keberkesanan produk Bio T3 skin Forte dalam menghapuskan dan memulihkan kesan parut akibat daripada jerawat. Samada jerawat itu berlubang,berkawah dan sebagainya.

Banyak testimonial tentang keberkesanan merawat parut dan merawat jeragat yang Kak Zu terima.Cuma kekangan masa sahaja yang membuat kebanyakan testimonial tersebut belum dimuatnaikkan ke dalam blog ini lagi. Insyallah jika ada kesempatan Kak Zu akan post secepat mungkin

Berbalik pada tajuk artikel ini,apa yang ingin Kak Zu katakan adalah bulan ramadhan al mubarak ini adalah cara yang terbaik untuk merawat segala jenis parut dan jeragat.Ini kerana ubat berasakan homeopati dan biochmic amat berkesan ketika perut kosong.Di tambah dalam bulan ini kita berpuasa dan kelebihan ini kita gunakan untuk menggunakan produk biochemic dan homeopati secara maksimum dan hasilnya sungguh “awesome”

Ramai yang menggunakan produk ini ketika bulan ramdahan membuat komentar bahawa kesan rawatan adalah lebih cepat. Ramai juga pengguna remedy menurunkan berat badan seperti penggunaan pakej phto slim yang terdiri daripada phytolacca americana 3 in 1, bc20 dan r79 melaporkan penurunanan sebanyak 2-3 kali ganda daripada biasa. Ini kerana apabila kita berpuasa toksin adalah lebih mudah disingkirkan dan penggunaan remedy biocemic dan homeopati ketika berpuasa akan menambahkan lagi keberkesanan sebanyak 2-3 kali ganda kesannya.

Oleh itu, ambil peluang ini untuk menggunakan remedy biochemic dan homeopati ini secara maksimum dibulan puasa.

Info produk boleh rujuk disini



Jeragat hitam dan bertompok di muka

Thursday, March 15th, 2012

jeragat

Salam sejahtera

Semoga sihat sejahtera hendaknya,Kak Zu harap semoga pembaca blog setia Kak Zu sihat dan bergembira bersama orang tersayang dan keluarga tercinta.

Pada minggu lepas Kak Zu banyak dihujani pertanyaan berkenaan masalah jeragat. Baiklah kali ini Kak Zu nak bagi tips ringkas bagaimana merawat masalah jeragat yang timbul dimuka disebab pelbagai faktor.Seperti masalah hormon,kekurangan nutrien dikulit seperti kurang collagen dan sebagainya. Oleh itu dalam merawat jeragat samada yang bertompok-tompok dimuka atau berbintik-bintik. Cara yang terbaik adalah istiqamah mengamalkannya sesuatu remedy secara berterusan 4-6 bulan.Ini penting kerana kekurangan nutrien perlu ditangani secara berterusan.

Kesan setiap orang tidak sama,ada yang cepat dan ada yang lambat.Ini kerana sel kulit setiap manusia tidak sama.Jeragat sebenarnya mudah ditangani. Remedy atau ubat yang setakat ini mendapat maklumbalas positif adalah pink collagen digabungkan dengan carmino complexion cream. Mengapa pink collagen? Kekurangan collagen dalam tubuh badan akan menyebabkan sel kulit mengalami penuaan sebelum masa,kedut, dan juga masalah jeragat. Pink Collagen adalah exstrak 100% tanpa bahan campuran lain.Ini adalah penting, kebanyakan collagen dipasaran kebiasaanya mengandungi filler dan campuran lain. Oleh itu keberkesanannya amat lambat dan perlahan.

Selain itu penggunaan cream carmino complexion dapat membantu mempercepatkan proses memulihkan jeragat daripada luaran.Kandungan yang mempunyai hazel nut dan diperkaya dengan beberapa nutrien penting untuk kulit dapat memperbaiki struktur kulit secara semulajadi.

CCC atau carmino complexion cream adalah krim yang baik untuk kulit. Dirumus secara semulajadi melalui tekonologi homeopati dan bebas kesan sampingan seperti pengelupasan dan sebagainya.Ini penting kerana produk yang memberi kesan segera dan mengelupas mengandungi bahan kimia yang merbahaya.

Oleh itu, dalam merawat jeragat adalah penting memilih remedy yang terbaik dan bebas kesan sampingan.

Blog Widget by LinkWithin