Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Archive for July, 2009

Pueraria Lobata terbukti besar,pejal paydara

Thursday, July 30th, 2009

lobata

Salam ceria daripada Kak Zu, kali ini kak zu post 3 testimonial tentang kejayaan mereka yang menggunakan pueraria lobata

Testimonial :

1. Puan Masliza- Puchong

Salam, setelah menggunakan pueraria lobata ini selama 3 minggu. Saya perasaan payudara saya mula menegang dan membesar. Suami saya yang tegur,saya guna apa? Memang puashati lah. terimakasih pada Kak Zu kerana perkenalkan produk ini - from email

2. Jenny  - Kota Marudu

Hi, Kak Zu, i nak beritahu u, memang berkesan ini ubat. Saya punya breast besar setelah 2 bulan mengambil ubat ini - from SMS.

3. Rashidah - Labuan

Salam Kak Zu, shidah nak beritahu, kini daripada cup A dah ke cup B. memang berkesanlah. Nanti nak order lagi. tq - from SMS



Apa itu biochemic?

Sunday, July 26th, 2009

Pada post kali ini Kak Zu, ingin berkongsi tentang artikel biochemic.Mengapa remedi biochemic ini berkesan dalam merawat pelbagai simptom penyakit.

Schuessler mendapat inspirasi untuk mengkaji garam tisu ini setelah seorang Physiologi Belanda , Jacob Moleschott (1812-1893) telah menemui phosphor atau phosphate mempunyai nilai perubatan kepada pada sel saraf otak. Kini para saintis telah mengesahkan bahawa phosphate dibawah nama lecithin adalah bahan perubatan yang sangat efektif untuk membina otak kanak-kanak.

Hasil dari penemuan Moleschott, Schuessler terus membuat kesimpulan bahawa

missing inorganic mineral salts will cause disruption to the living processes and therefore create illnesses”.

Selepas itu Schuessler terus mengesahkan bahawa ;

A person can only remain healthy as long as he obtains the necessary minerals in the necessary quantity and the correct proportion“ – further stating, “that with Calcium, Sodium, Potassium, Magnesium and Ferrum in their compound with Phosphoric acid, Sulfuric acid, and Chloride all illnesses that are curable can be cured with this method.“

Pada tahun 1972 , Biologist Guenther Stahlkopf telah mengesahkan teori mudah Schuessler adalah benar;

  1. Tubuh manusia mempunyai 12 garam tisu , keseimbangan dan bekalan yang betul pada kuantitinya kepada tubuh akan mempastikan kesihatan seseorang itu pada tahap terbaik.
  2. Gangguan atau tidak mendapat bekalan pada kuantiti yang secukupnya akan mencetus “illness” (kesakitan)
  3. Kekurangan zat mineral ini dapat di kembalikan pada tahap yang normal dengan mengambil remedi yang “assimilated form” (bahan yang mudah menyerap) yang akan melalui saluran darah dan bersatu dengan sel-sel.

12 Garam Tisu dan Kebaikannya Kepada Kesihatan

  1. Calc. Fluor.
    Calcium Fluoride

REJUVENATION. Maintains elasticity of tissues. Impaired circulation, over-relaxed conditions, varicose veins, piles, deficient enamel teeth.


MENYEGARKAN. Mengekalkan keanjalan tisu-tisu, pengaliran darah yang lemah, kebas-kebas kaki (varicose veins), buasir, kekurangan enamel gigi.

2. Calc. Phos.
Calcium Phosphate

ITCHING. Constituent of bones, teeth, gastric juices. Impaired digestion, teething troubles, chilblains, simple anaemia.


KEGATALAN. Mewakili sebahagian atau keseluruhan tulang-tulang, gastric, tidak hadam, eczema, masalah pertumbuhan gigi, aneamia yang tidak serius.

3. Calc. Sulph.
Calcium Sulphate

SKIN HEALING. Blood constituent. pimples during adolescence, skin slow to heal, sore lips.


MENYEMBUH PENYAKIT KULIT. Sebahagian atau keseluruhan dari darah, jerawat, jerawat sewaktu akil baligh, masalah kulit yang lambat sembuh, bibir merekah/pecah.

4. Ferr. Phos.
Iron Phosphate

COUGH AND COLD SYMPTOMS. Oxygenates the blood stream. The Biochemic First Aid. Chills, fevers, inflammation, congestion. Rheumatic Pain.


BATUK & SELSEMA. Mengimbang pengaliran oksigen di saluran darah, Ia juga merupakan penawar Biochemic di waktu kecemasan, halangan pada saluran darah, penyakit yang melarat, Rheumatic (sengal-sengal sendi).

5. Kali. Mur.
Potassium Chloride

COUGH, COLDS, RESPIRATORY AILMENTS. In alternation with Ferr. Phos. Blood constituent and conditioner. Children’s feverish ailments.


BATUK, SELSEMA, PERNAFASAN: Kali.Mur. boleh diambil berselang seli dengan Ferr.Phos., pelengkap atau menambaik darah, permulaan simptom demam pada kanak-kanak.

6. Kali. Phos.
Potassium Phosphate

NERVOUS TENSION. Nervous exhaustion, nervous indigestion, nervous headaches. Stress due to worry or excitement. Sleeplessness.


SEL OTAK / SEL SARAF: Kepenatan otak, masalah penghadaman, sakit kepala, stress berkaitan dengan terlalu gembira atau kesedihan, tidak dapat tidur nyeyak.

7. Kali. Sulph.
Potassium Sulphate

SKIN CONDITIONER. Skin eruptions with scaling or sticky exudation, falling hair, diseased nails.


UNTUK MASALAH KULIT: Memulihkan maslah kulit yang gatal, beruam, dan kulit nampak berminyak dan kotor, rambut gugur dan penyakit pada kuku.

8. Mag. Phos.
Magnesium Phosphate

CRAMPS. Nerve Stabilizer and Anti-spasmodic. Neuralgia, flatulence, spasmodic nerve pains.


KEKEJANGAN: Penstabil saraf-saraf dan anti ketegangan, untuksakit saraf-saraf, kembung dan perut rasa panas dan kekejangan saraf sesuai untuk sakit otot dan sendi.

9. Nat. Mur.
Sodium Chloride

WATERY COLDS. Dryness or excessive moisture in any part of the body, watery colds, flow of tears, loss of smell or taste.


CAIRAN DALAM TUBUH: Terlalu kering atau terlalu banyak cecair di mana-mana bahagian tubuh, selsema, aliran air mata, atau hilang deria bau rasa.

10. Nat. Phos.
Sodium Phosphate

HEARTBURN. Acid neutralizer. Over-acidity of the blood, gastric disorders, heartburn, rheumatic tendency.


TERASA PANAS DI ULU HATI: Penstabil asid: terlebih acid di dalam darah, masalah gastrik, rasa tidak sedap perut dan simptom ke arah sakit saraf.

11. Nat. Sulph.
Sodium Sulphate

FLU SYMPTOMS. The “liver” salt. Excess water eliminator. Liverish symptoms, bilious attacks, watery infiltrations.


SIMPTOM SELSEMA: Ia merupakan “garam untuk “hati”, Membuang cairan lebihan dalam tubuh, masalah hati dan hempedu.

12. Silica
Silicon Dioxide

BLOOD CONDITIONER - HAIR CONDITIONER, CLEANSER, ELIMINATOR. Impure blood, boils, brittle nails, lack-lustre hair, in alternation with Kali. Sulph.


MEMULIH PERJALANAN DARAH - RAMBUT DAN MENGAWAL DAN MENGHILANGKAN:Untuk melancarkan perjalanan darah, memulih penyakit kulit, kuku, rambut yang tidak bermaya dan elok di selang seli dengan Kali. Sulph.

Sumber artikel : dr anwar.



Kehebatan thanyaporn besarkan payudara terbukti!

Saturday, July 25th, 2009

Kehebatan pil thanyaporn membesarkan payudara sudah terbukti dengan banyak testimonial diterima.Kali ini kak zu berikan salah satu testimonial live melalui YM pula.

testimonialym

Hanya yang sudah mencuba thanyapron breast enlargement sahaja yang akan tahu betapa berkesannya.

Testimonial Thanyaporn breast enlargement

Monday, July 20th, 2009

thanyaporn1

Salam ceria daripada Kak Zu,

Dibawah ini Kak Zu pastekan beberapa testimonial yang diterima melalui email.

1. Hamidah Hamid - Kubang Kerian

Salam kak, saya kini dah cup B. Memang betul berkesan produk ini. Hujung bulan ini saya order 2 botol lagi.bye.

2. Ramlah Mohamad - Merlimau,Melaka

Asalamulaikum kak zu, harap sihat2. Setelah 4 bulan makan thanyapron ini,saya memang betul-betul yakin. Breast saya tegang dan besar. Husband saya memang selalu puji, dia kata masa anak dara pun tak macam ni. Best lah.

3. Murni - Kuantan

Asalamulaikum kak, memang powerlah Thanyaporn ni, Baru 2 botol saya makan,belum habis lagi,payudara saya dah tegang semacam. Sebelum ini macam-macam produk yang cuba,tapi tak pernah berhasil. Kira saya puashatilah cuba produk ini. Insyallah saya order lagi.

4. Jennifer - Kota Kinabalu

Hi kak zu, jenny dah makan 1 botol habis,memang ada perubahan ketara,breast ni rasa besar dan tegang. Nanti habis botol kedua ,saya update kat u.

Ramai yang telah berjaya.Anda bila lagi?

Biochemic collagen untuk kulit gebu,licin dan putih

Wednesday, July 15th, 2009

Salam ceria daripada Kak Zu pada semua pembaca blog,

Kali ini Kak Zu nak wawar kan tentang produk baru yang mendapat sambutan hangat iaitu BioChemic. Ini kerana produk ini dapat menghilangkan kesan kedut,serta melicinkan kulit.Oleh kerana biochemic ini tiada kesan sampingan dan selamat untuk semua jenis kulit. Cara penggunaan yang cukup mudah seperti kemam gula-gula membuatkannya diminati oleh semua golongan tidak kira dewasa atau orang tua. Hanya ambil 4 biji dan dikemam dibawah lidah. Diambil 3 kali sehari.Pengguanaan biochemic collagen akan membuat kulit kita secara semulajadi dapat menghilangkan jeragat,bintik hitam dan menlicinkan kulit. Untuk belian rujuk link ini

Kebaikan mirifica untuk kesihatan payudara anda

Monday, July 13th, 2009

mirifica

Salam sejahtera untuk semua pembaca blog

Mirifica atau dikenali sebagai Pueraria Mirifica dan juga dikenali sebagai lobata. Dinegara Thailand dan Mynmar ia dianggap sebagi tumbuhan ajaib bagi wanita. Mirifica telah terbukti dapat memperbaiki membaiki kadar hormon estrogen. Estrogen jika berkurangan dalam tumbuh badan wanita akan menyebabkan pertumbuhan akan mempengaruhi pembentukan tumbuh badan wanita.

Mirifica juga terbukti dapat menghaluskan kulit,menegang dan menganjalkan kulit,anti penuaan,anti kanser. Ia juga dapat mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan. Menghaluskan kulit,memperbaiki punggung yang jatuh

Kebaikan Pueraria mirifica terhadap payudara dan punggung :

1.  Mengangkat serta membaiki keadaan ,menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur dan jatuh.
2.   Memantapkan dan memontokkan lagi bentuk payudara menjadikan ia lebih padat.
3.  Membesarkan payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut.
4.  Menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara seseorang wanita.
5.    Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang lebih jelas dan ketara. Wow mesti best ni
6.    Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara wanita.
7.    Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi,sebaliknya jika payudara kecil dia akan membesarkannya. Jadi fleksible

Apa tungggu lagi dapatkan mirifica disini

Ubat rambut beruban

Friday, July 10th, 2009

uban

Rambut beruban sebelum masanya. Maksudnya dalam usia mudah sudah ditumbuhi uban. Mesti malu kan, lebih-lebih lagi bagi lelaki. Kalau perempuan boleh sorok-sorok dalam tudung. Rambut beruban diusia muda mungkin disebabkan faktor genetik dan kekurangan melanin didalam folikel rambut.

Kini dengan teknologi herba moden keadaan ini dapat diatasi. Elakkan penggunaaan pewarna yang mempunyai bahan kimia berbahaya yang akan menyebabkan kesan sampingan dikemudian hari. Penggunaan buah noni secara semulajadi dapat menghitamkan rambut beruban. Buah noni yang semula jadi mempunyai pewarna hitam dapat menghitam rambut dalam masa yang singkat sahaja. Hanya 7 minit sahaja sudah hitam dan muda seperti biasa. Ia bebas daripada kesan sampingan.Malahan pewarna semulajadi tidak menghalang air daripada menyerapi rambut.

Noni Black Hair Magic ini bukan sahaja mewarnakan rambut. Dia juga membekalkan melanin ke akar rambut.Penggunaaannya dalam jangka masa 3 bulan keatas dapat memulihkan masalah uban yang terjadi diawal usia muda.

Testimonial pengguna

1. Rabiah - Kuala selangor

Sejak menggunakan Noni Black Hair Magic ini,rambut saya beransur-ansur pulih daripada uban sebelum masanya. Umur saya 21 tahun tapi uban dah 3/4 meliputi kepala. Setelah 7 minggu mencuba, rambut baru yang tumbuh sudah 70% kurang uban. Memang hebatlah produk ini.

2. Khairul Amri - Perlis

Kak Zu, tq kerana perkenalkan produk ini pada saya, uban saya dah hampir 90% pulih. Gembiranya saya , ingat dalam 2-3 bulan ini uban saya pulih sepenuhnya.Saya berasa yakin sekarang. dulu asyik kena kutuk dengan kawan-kawan.Sekarang ini dia orang tidak kutuk lagi. tqvm

Badan kurus kering @ kedeking

Wednesday, July 8th, 2009

Salam sejahtera daripada Kak Zu untuk semua pembaca blog,

Pada post kali ini Kak Zu  ingin menjawab pertanyaan yang kerap ditanya pada Kak Zu. Tak jual ubat nak bagi gemuk?

Ramai orang nak ubat kurus, tapi jangan lupa ramai juga yang nak gemuk kerana badan kurus macam lidi. Pelbagai panggilan di berikan pada mereka yang kurus seperti papan sekeping,lidi,dan bermacam-macam lagi.Orang kurus sangat akan menyebabkan penampilan diri tidak menarik dan sukar untuk berfesyen.Lihat gambar dibawah,muka cun melecun pun jika badan kurus kering akan merosakkan penampilan diri.

kurusArtikel ini bukan untuk memperlekehkan orang kurus, tetapi bagi mencari punca dan bagaimana kita dapat membantu mereka. dalam perubatan homeopathy. Remedi yang paling sesuai bagi mereka yang kurus kering ini adalah Alfafa Tonic R95 yang diformulakan khusus untuk mereka menambah selera makan,menambah penyerapan zat makanan dan memperbaiki sistem penghadaman. Daripada kajian yang dilakukan masalah kurus kering ini dapat diatasi dengan cepat setelah mengambil remedi ini dalam masa 2-3 bulan sahaja.

Baiklah,bagi mereka yang kurus kering dan ingin mencuba boleh rujuk link ini

Cara makan thanyapron dengan betul

Sunday, July 5th, 2009

thanyaporn1

Salam sejahtera  untuk pembaca setia blog ini,

Pada pst kali ini Kak zu ingin menjawab banyak pertanyaan dengan produk breast enlargement thanyaporn yang berasakan mirifica. Bagiamanakah dan cara yang betul makan pil thnanyaporn ini?

Pertama : Ambil 1 biji selepas sarapan pagi. Jika terlupa anda boleh ambil pada waktu tengahari atau mana-mana waktu.Pastikan perut sudah beralas.

Kedua: Semasa mengamalkan thanyaporn,hendaklah mengambil makan dan minuman yang lebih kalsium seperti susu,keju,bayam dan lain-lain lagi.

Ketiga : Amalkan tanpa ragu sehingga 2 bulan keatas.Insyallah anda akan dapat perubahan yang diinginkan.

Keempat : Bolehkah ambil semasa period? Jawapannya : Boleh

Baiklah , itu sahaja kali ini. Oh ya sebelum terlupa,ramai yang bertanya nak beli dengan menggunakan kad kredit. Anda boleh rujuk di link ini.Cuma belian dengan kad kredit harga tidak sama kerana ada fee daripada payment gateway. Klik sini untuk beliandengan kad kredit

Blog Widget by LinkWithin