Tension jerawat dan parut banyak sangat.Jangan bimbang klik sini jika nak lawa
Powered by MaxBlogPress  

 

 

 

 

 

 


Archive for May, 2009

Pil payudara dan Pam Breast mana satu bagus?

Sunday, May 31st, 2009

pil1 VS pamlagi

Salam sejahtera daripada Kak Zu untuk semua pembaca blog,

Pada post kali ini Kak Zu ingin menjawab pertanyaan yang paling banyak yang Kak Zu terima daripada pelanggan dan bakal pelanggan bertanyakah manakah yang lebih berkesan antara pil membesarkan payudara dengan pump payudara.

Bagi menjawab persoalaan tersebut Kak Zu ambil petikan artikel daripada sebuah laman web yang berbunyi

Breast enlargement pump equipment has been around for a long time. But will a breast enlargement pump work or are is this just another in a long line
of ineffective alternatives to high breast implant prices?

Let’s take a close look at breast enlargement using various types of pumps and
suction devices to determine if this is something you should even
consider or if there is a better and more effective way to enlarge your
breasts.

These pump or vacuum techniques for breast enlargement are supposed to work
due to the tension on the breast. This then results in new breast tissue
growth.

This would be great if it worked, but it’s physiologically impossible for any
breast enlargement pump or any other mechanical device to do this.

Your body tissue cannot grow due to any type of mechanical force. No breast
enlargement pump can stimulate the growth of any patient’s breast
tissue.

Breast enlargement pumps claim they are designed to augment the size and shape of your breasts safely and quickly without the pain and health risks of
surgical implants. The claim is that it

1.”swells” breast tissue by vacuuming fats and fluids into breast tissue cells causing them to enlarge.

2. It builds and expands mammary gland tissue to it’s fullest potential by balancing natural hormone levels just like when you were a teenager. It increases collagen production and encourages production of new breasttissue cells providing a fuller firmer breast.

There’s no sense wasting a lot of time and energy by writing a long
study of pumps just to point out the obvious. How could you possibly
increase your breasts by pumping up air around them. Enough said! There
is no clinical evidence showing any positive results using these
devices.

Melalui petikan diatas kak zu akan buat sedikit ulasan daripada segi anatomi tubuh wanita. Mana mungkin breast pump atau dalam ertikata pam vakum payudara dapat merangsang pembentukan sel-sel dan pertumbuhan sel baru. Didalam buah dada wanita terkandung mamary gland. Jika dengan hanya membuat pump vakum 1-2 kali sehari tisu mamary akan terbentuk ia adalah sesuatu yang sungguh ajaib. Kemungkinan pakar rawatan kanser akan menggunakan cara ini untuk mengawal pembentukan sel barah buah dada.

Oleh itu penggunaaan alat pam vakum untuk membesarkan ,menegang,memejal atau memontok payudara wanita tidak akan berhasil sama sekali. Tiada suatu pun ujian dan bukti klinikal yang mengatakan pam vakum dapat membesarkan payudara wanita.

Ini hanya retorik semata-mata.

Oleh itu keputusan ditangan anda. Tepuk dada tanya selera.



Akhirnya aku berjaya kurus juga!

Thursday, May 28th, 2009

ubat-slim-dan-kurus-berkesan

Salam sejahtera, daripada Kak Zu untuk semua

Kesibukan masa mencemburi  Kak Zu, untuk memberi update harian. Kali ini Kak Zu menerima banyak email dengan ayat-ayat kegembiraan yang luar biasa. Ini semua gara-gara phytolacca americana 3 in 1 yang mereka amalkan.

Ramai yang was-was dan kurang yakin dengan ubat kurus tanpa diet phytolacca americana ini. sekali lagi dinyatakan di blog ini bahawa phytolacca americana 3 in 1 ini sungguh selamat kerana ini adalah satu-satunya produk persediaan homeopathy yang bebas daripada kesan dadah dan kesan sampingan dikemudian hari. Phytolacca ini tidak memerlukan kelulusan KKM kerana ia tidak tertakluk dibawah akta racun 1952. Semua persediaan homeopathy tidak diwajibkan mengambil MAL. Oleh itu anda sebagai pengamal dan bakal pengamal seharusnya lebih yakin dengan ubat semulajadi ini.

Pengambilan makan kesihatan dan disusuli dengan diet yang sihat akan menambahkan lagi keberkesanan phytolacca ini. Bukannya susah nak kurus,semua berpunca daripada usaha ,kecekalan dan keyakinan yang tinggi mampu membuat cita-cita anda tercapai.

Phytolacca tidak seperti ubat kurus yang lain yang meninggalkan kesan sampingan seperti buang air mendadak dan kerap. Adakalanya menghilang jumlah air banyak dalam badan dan boleh membahayakan kesihatan.Menimbulkan kesan panas badan yang ketara. Phytolacca membuang lemak berlebihan melalui pembakaran dan mengeluarnya melalui liang perpeluhan. Disamping itu membuang mengikut saluran najis yang normal tanpa kesan cirit-birit. Satu lagi kelebihannya adalah mempercepat dan membaiki kadar metabolisme seseorang supaya kesan pengurangan berat badan dapat dilakukan secara semulajadi

Diharap post kali ini dapat menambah keyakinan anda dan mengurangkan rasa was-was dan kurang yakin pada produk ini



Jerawat degil,jerawat teruk,jerawat batu!

Saturday, May 23rd, 2009

Salam dari Kak Zu,

Sudah agak lama tidak post artikel di blog ini keranna kekangan masa. Baiklah, pada post kali ini,kak zu nak ulas sedikit tentang masalah yang dihadapi sesetengah orang iaitu jerawat degil dan masalah jerawat yang teruk. Sudah habis beribu-ribu ringgit tetapi masalah jerawat tidak juga sembuh. Jerawat sering kali berulang-rulang. Baik sekejap sahaja, selepas itu jadi balik.

Jika anda dalam kateogori tersebut, hentikan pengambilan ubat jerawat buat seketika kerana anda mungkin mengalami masalah darah dan sistem limpa yang agak kotor. Jika sistem darah dan limpa ini tidak dibersihkan,peluang anda untuk kembali mempunyai kulit yang suci dan mulus tidak akan berjaya. Oleh itu perkara pertama yang perlu anda ambil ialah mencuci darah anda.Bagaimanakah nak cuci darah? Perkara ini menjadi mudah kerana ubat homeopathy R60 yang terdapat dipasaran sekarang ini dapat melakukannya.

R60 berfungsi mencuci darah dan sistem limpa.Adakah ubat ini selamat? jangan bimbang ubat homeopathy semuanya selamat dan tiada kesan sampingan. Ini terbukti kerana ubat ini tidak diletak dibawah akta racun 1952. Anda boleh baca tentang hoemeopathy lebih lanjut di pakcik goo.

Bagi penyakit yang kronik pengambilan R60 sehinnga 5 botol sudah memadai dan mencukupi. ada yang bertanya, kak zu, berapa cepat dia bertindak? Semua nak cepat, sedang masala darah kotor dan sistem limpa yang tidak betul memakan masa yang lama. Bagi masalah kronik adakalanya hingga 5 bulan. Tetapi berbaloi kerana anda selamat daripada kesan negatif seperti peninggalan parut dan bekas jerawat. Apa salahnya kita sabar sedikit dan hasilnya begitu memuaskan hati.

Baiklah jika anda berminat dapatkan R60 sila klik link ini.

Urutan dan senaman payudara

Thursday, May 14th, 2009

teknikurutan

Senaman Payu Dara

  • Tegakkan badan anda dan angkat kedua-dua tangan setentang dengan anda.
  • Kedua-dua belah tapak tangan anda mengenggam pergelangan tangan kiri dan kanan.
  • Tolak berlawanan arah dengan serentak.
  • Lakukan ia 10 - 15 minit sehari atau mengikut selera anda. Senaman ini dapat membantu mengecangkan kembali payu dara.

Urutan payudara anak dara dan masih perawan selalunya mempunyai payudara yang tegang kecil dan putingnya tidak kelihatan menonjol walau dalam keadaan ghairah sekalipun. Semakin meningkat umor semakin naik nafsu seks mereka. Sering terjadi perbuatan meramas payudara sendiri & sememangnya sering di akui kenikmatannya. Adalah baik untuk meramas payudara serta melakukan urutan pada putingnya. Ia boleh mengelakkan daripada terkena kanser payudara. Kanser payudara adalah disebabkan hormon yang terkumpul pada bahagian puncak payudara kerana naluri keinginan seks yg terbantut apabila anda merasai kepuasannya. Hormon yang banyak ini akan membentuk benjolan yang akan membengkak di puting dan  ianya seakan-akan ketulan kecil. Ini sungguh membahaya jika tidak di rawat. Teknik ramasan yang diamalkan mampu mengurangkan risiko penyakit kanser payudara. Kekerapan melakukan seks memungkinkan payudara jatuh dan lembik. Ramasan hendaklah dilakukan dengan melakukan tolakkan payudara ke atas dan ke bawah seberapa banyak masa dilakukan. jangan tolak kekiri dan kekanan. Tolakan ini bagus selepas melakukan hubungan intim

Faktor penyebab jerawat.

Tuesday, May 12th, 2009

jerawat

Causes Of Acne

1. Hormones. Hormones is the number one cause of acne which is the production of sex hormones known as androgen that starts at puberty. This perfectly explains why the majority of acne sufferers are adolescents. Hormones is the main player for acne flare-ups during the times of menstruation and pregnancy.

2. Birth Control Pills. Beginning to take or stopping birth control pills may cause acne.

3. When the sebaceous gland gets turned on by androgens, it manufactures additional sebum. In its travel up the follicle toward the surface, the sebum conmingles with dead skin cells and skin bacteria that have been cast from the follicle’s lining. This process is absolutely normal, but the presence of more sebum in the follicle raises the probability of clogging to occur, and which then causes acne.

4. Stress. In certain tense circumstances, stress may cause the production of hormones like cortisol, which can worsen an acne condition. Stress puts into affect different hormone levels. When these hormone levels change the body commands the skins oil glands to expand, and which then secrete extra oil. This chain of “events” causes black heads, white heads, and pimples.

5. Oily or Heavy Make Up. Heavy make-up has the ability to clog pores, while oily make-ups add additional oil; these things only contribute to the problem if oily skin is already present. Cosmetics to avoid are certain moisturizers, pomades, particularly the ones carrying petrolatum, oleic acid, vegetable oils, lanolin, butyl stearate, and lauryl alcohol.

6. Other drugs such lithium is known to cause acne.

7. Cosmetics. Greasy cosmetics can change the cells of the follicles and make them stick together; this produces a plug.

8. Too High a Dosage of Vitamins. Vitamins are good for a healthy body, but taking an excess of vitamins B1, B6 and B12 may cause acne flare-ups. These vitamins are great for healthy-looking skin, but avoid overuse.

9. Diet. A diet that is high in refined carbohydrates and sugars can actually worsen an acne condition for some people.

10. Over Abrasive Cleansing. Harsh exfoliators could in fact harm your skin and spread infections.

11. Picking and Squeezing. These hard to resist actions can send the infection deeper into the skin and cause scarring to occur.

12. Environmental Factors like High Humidity and Pollution. High humidity causes the skin to swell. Pollution is bad not only for skin but for your overall health.

13. Genes. Family members can be acne sufferers. In this case, acne is inherited. For example, cystic acne generally comes from heredity. ”

sumber : acneway.com

Petua muka putih,cantik,tegang dan hilang kedut

Sunday, May 10th, 2009

masalah-kulit-berkedut

Salam Ceria daripada Kak Zu untuk semua pembaca blog, Untuk artikel kali ini Kak Zu nak berikan tips tentang bagaimanakah nak jaga muka yang sudah mulai kedut dan kusam. Dalam erti kata , muka sudah tidak berseri-seri kerana usia sudah mula meningkat naik.

Ramai yang bertanya Kak Zu, macamana nak putihkan muka,nak bagi kulit tegang  dan cantik. Yalah, perempuan ni kan bab cantik sanggup berhabis duit.Kalau tak jangan tak namanya perempuankan!. Masalah kulit timbul disebabkan kekurangan sumber colagen yang ada dibawah kulit kita.

Sekarang anda berpeluang untuk menggantikan kolagen yang telah hilang pada wajah anda dengan menggunakan sejenis fomula yang dihasilkan dari kolagen ikan. Fomula ini yang benar-benar mampu untuk membina kembali kulit dari setiap sudut. Ini semua dapat dilakukan tanpa suntikan mahupun pembedahan.
Setelah umur menjangkau 25 tahun, tubuh seseorang akan kehilangan daya untuk menghasilkan kolagen. Untuk melawan proses penuaan ini, seseorang perlu menggantikan kolagen yang telah pun hilang.

Sekarang anda sudah tahu,mengapakah proses penuaan berlaku,apabila usia meningkat atas 25 tahun keatas. Kolagen daripada ikan ini sungguh berkesan,Jadi kalau nak muka cantik,licin,tegang,putih dan berseri-berseri ambil sumber kolagen. Banyak produk dipasaran yang anda boleh cuba. Tapi bagi Kak Zu yang sudah menggunakan B White dan Gluta hampir 2 tahun.Kak Zu, memang puas hati kerana hasilnya tak sampai 2 minggu dah dirasai. Jadi tepuk dada tanya selera. Jika berminat nak tahu tentang produk yang Kak Zu nyatakan sila klik link ini


Ubat kurus yang berkesan dan selamat

Saturday, May 9th, 2009

Phytolacca Americana

Salam ceria daripada Kak Zu, untuk semua pembaca blog ini.

Kali Kak Zu nak ulas berkenaan produk kurus. Oleh kerana ramai yang tanya ubat kurus yang mana paling mujarab dan selamat. Perkara ini terjadi kerana kesedaran orang Malaysia tentang kesihatan telah meningkat. Tidak dapat dinafikan pemilihan ubat kurus yang bersesuaian adalah penting untuk kita supaya tidak terdapapt kesan sampingan yang akan dihadapi kemudian hari.

Cogan atau moto hari ini, Kurus tetapi selamat. Ini yang kita mahu. Jangan kurus tetapi membahayakan kesihatan. Dewasa ini ramai yang mahu kurus tanpa memikirkan kesan sampingan yang bakal mereka hadapi.Terdapat banyak ubat kurus dipasaran.walaupun yang berdaftar dengan Kementerian kesihatan tetapi masih lagi merbahaya  jika tiada kawalan mengambilnya.

Berbalik pada ubat kurus, Kak Zu, lebih suka anda menggunakan ubat berasaskan homeopathy. Ubat kurus homeopathy adalah selamat. Produk homeopathy tidak perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia kerana produk ini tidak tertakluk dibawah atau racun 1952. Dalam erti kata lain produk hoemeopathy adalah bebas daripada bahan kimia yang berbahaya dan tidak perlu berdaftar. Oleh itu usah bimbang untuk mencuba produk homeopathy.

Mengapa produk hoemeopathy ? Selain daripada selamat, produk homeopathy tidak memberi “healing crisis” yang teruk kepada pengamalnya. Sesetengah ubat kurus akan menyebabkan healing crisis yang teruk seperti buang air yang tidak terkawal.kesan panas badan yang agak berat sehingga menyebabkan badan kekurangan air dan meninggalkan kesan pengelupasan pada kulit. Produk hoemeopathy dibuat daripada dose yang selamat.

Ramai yang bertanya, produk homeopathy kesannya lambah lah! Biar Kak Zu, bertanya soalan kepada anda. Anda mahu cepat tetapi tidak selamat atau lambat tetapi selamat?  Mana satu pilihan anda? Tepuk dada tanya selera anda.

Salah satu produk homeopathy yang popular adalah Phytolacca Americana 3 in 1. Produk ini mengandungi Phytolacca Americana, Allium Sativum, Grape Fruit dan Bladder Wrack. bahan-bahan yang terkandung dalam produk ini telah diproses dengan kaedah homeopathy yang terbukti selamat.

Produk ini tidak memberi kesan pengurangan yang agak mendadak dibanding dengan produk lain. Tetapi melalui pengalaman Kak Zu menggunakannnya dan pengguna lain. Biasanya dalam kotak pertama yang mengandungi 90 pil dalam 6 blister. Kebiasannya 2-5 kg penurunan berlaku. 90 biji adalah untuk tempoh 15 hari. Jika 15 hari anda turun 2-5 kg. Ini sudah agak bagus. Ada yang 5 hari dah 3-5 kg berlaku penurunan. jadi setiap orang tidak sama kerana beberapa faktor seperti kadar metabolisme,lemak tepu yang degil dan sebagainya.

Sebenarnya phytolacca ini lebih baik daripada buag acai berry yang hebat dipasaran untuk produk menguruskan badan. Tidak percaya?  Anda boleh cuba dan buktikan. Semoga pada post kali ini dapat menjawab pertanyaan yang banyak Kak zu terima. Wasalam

Apakah Pueraria Mirifica?

Saturday, May 2nd, 2009

breast

Salam ceria daripada Kak Zu untuk semua pembca blog ini.

Terlalu ramai yang email Kak Zu, supaya ulas tentang kandungan dan fungsi dalam Breast Enlargement Thanyaporn. Oleh kerana kesuntukan masa nak jawab email yang terlalu banyak masuk ke inbox Kak Zu. Jadi adalah lebih baik,Kak Zu ulas dalam blog. Supaya semua orang dapat membacanya.

Pueraria Mirifica adalah herba tropika yang sudah terbukti daripada segi saintifik dapat membesarkan payudara dan menegangkannnya. Bukan itu sahaja, herba ini juga dapat membaiki dan membina semula tisu mamari di bahagian payudara.

Ujian ini membuktikan bahawa fitoestrogen yang berasal daripada pueraria mempunyai kesan estrogen yang nyata seperti pembesaran dan ketegangan buah dada, kulit dan rambut yang lebih sihat.

Kanser buah dada: Ujian Saring Kanser hanya menunjukkan potensi dan kejadian kanser buah dada. Oleh itu tidak terdapat sebarang teknik untuk mengurangkan risikonya. Kajian ini membuktikan bahawa pencegahan masih menjadi pilihan yang terbaik dalam mengurangkan risiko kanser dan memberhentikan kejadiannya. Pengambilan makanan kesihatan seperti Pueraria Mirifica membantu mencegah kanser buah dada.

Awet Muda. Kebanyakan wanita bimbang akan penuaan, terutama sekali tentang kesannya. Salah satu cara untuk mengurangkan impaknya terhadap menopaus ialah Hormone Replacement Therapy / Terapi Penggantian Hormon (HRT). Secara purata, kitar haid wanita berakhir sekitar umur 48 tahun hingga 50 tahun apabila sistem pembiakan berhenti berfungsi. Akibatnya, paras penghasilan hormon estrogen turut menurun.

HRT menggantikan estrogen semula jadi yang semakin merosot dalam tubuh wanita dengan estrogen tiruan untuk mengawal kesan menopaus. Rawatan ini tidak selalunya berkesan kerana kejayaannya bukan 100% dan kosnya amat mahal.

Kajian telah menunjukkan bahawa Pueraria Mirifica mengandungi paras fitoestrogen semula jadi yang tinggi, berkesan dan selamat sebagai sebagai ganti kepada HRT. Sumbernya yang kaya dengan fioestrogen melambatkan proses penuaan dan menghalang perubahan secara drastik kepada tubuh apabila seseorang wanita mengalami menopaus.

Hasil Ujian. Dalam 90% daripada wanita yang diuji, fitostrogen yang dihasilkan daripada Pieraria Mirifica menggalakkan pertambahan sel pembiakan. Bekalan kalsium daripada makanan seperti produk tenusu dapat menambahkan kemujaraban Fitoestrigen. Oleh itu, minumlah lebih banyak susu dan makanlah Pueraria Mirifica. Didapati bahawa pengambilan Pueraria Mirifica dalam bentuk serbuk memberikan kesan yang paling baik dari segi penyerapan.

Untuk Pembesaran dan Ketegangan Buah Dada Melalui Pengambilan Pueraria Mirifica. Pertumbuhan tisu mamari dan membantu membesarkan buad dada dengan memanjangkan serta mencabangkan duktus yang dihubungkan kepada puting. Ia menambahkan tisu lemak dan ligamen di sekeliling buah dada yang memberikan sokongan dan bentuknya.

Apabila duktus bercabang daripada puting ke bahagian dalam buah dada, berakhir dengan gugusan lobulus, menghasilkan buah dada yang lebih montok dan tegang. Ia juga mengekalkan kolegen dan merangsang pertumbuhan sel baru di dalam kulit yang memperelok kulit buah dada serta mengekalkan rupanya yang natural.

Pada zaman purba di negara-negara timur, Pueraria Mirifica dianggap sebagai herba diraja yang unggul dan eksklusif dan hanya digunakan oleh permaisuri raja sahaja. Sejak tahun 1980-an, ahli herba telah memperkenalkannya secara besar-besaran. Pueraria Mirifica mempunyai keistimewaan untuk meningkatkan kecantikan semula jadi wanita.

Di kawasan pendalaman Thailand, akar pokok ini digunakan oleh orang yang berumur kerana kesan mempermudanya yang memberikan nafas baru kepada tubuh mereka yang sudah dimamah usia. Menurut perubatan tradisional Thai, herba ini berkesan untuk melegakan simptom usia tua, menopaus dan awet muda.

Melalui feedback yang Kak Zu terima, 98% berjaya menegang,memejalkan payu dara dalam masa 3 minggu. 97% dapat membesarkan payudara dalam masa 2 bulan keatas.

Efficacy test of Pueraria mirifica consumption
as food supplement or functional food in Premenopausal women
No. of Tester
34 Persons
32 Persons
31 Persons
Usage per day
800
mg /day
Result
400
mg/day
Result
Placebo
Result
Breast Enlargement
28
82.35%
3
9.38%
-
0
Breast Firmness
30
88.23%
13
40.62%
-
0
Healthier menstruation
10
29.41%
2
6.25%
-
0
Increase vaginal secretion
29
85.29%
14
43.75%
-
0
Charisma clearance
4/4
-
3/3
-
-
0
Healthier hair
30
88.23%
24
75.00%
-
0
Skin Recovery
32
94.11%
28
87.50%
-
0
Mammary pain
32
94.11%
14
43.75%
-
0
Blog Widget by LinkWithin